Annonce
Lokalavisen Nordvest

Jernalderlandsby klar til ny sæson

Jernalderlandsbyen byder på nye oplevelser. PR foto
Med støtte fra "Næsby Bestemmer" tilbyde jernalderlandsbyen særlige søndagsoplevelser over det næste halve år.
Annonce

Næsby: Jernalderlandsbyen har taget hul på et nyt år med mange nye events og arrangementer. De første finder sted allerede fra næste måned. Jernalderlandsbyen kan med støtte fra "Næsby Bestemmer" tilbyde særlige søndagsoplevelser over det næste halve år.

Den 1. søndag i hver måned fra februar til juli byder på nye oplevelser i naturen med kulturhistorie på menuen på tværs af generationer. Hver mødegang har sit eget tema, der tager udgangspunkt i årstiden, naturen og de kulturelle højtider og traditioner fra menneskenes verden. Møderne finder sted ved stierne ved Stavids Ådal og i Jernalderlandsbyen Odins Odense og varer tre timer fra kl. 10-13. Det er gratis at deltage.

I februar holder man traditionen tro Kyndelmisse. I kirken fejrede man lyset og i familien spiste man pandekager. Søndag 2. februar inviterer Jernalderlandsbyen indenfor i varmen, hvor man ved bålet vil lave bivokslys, bygpandekager, høre fortælling og tage vejrvarsler.

1. marts fejrer man det kommende jævndøgn med hammer, mejsel og stensikker viden. Man skal kigge på sten som markører i landskabet. Deres oprindelse som naturprodukt og deres funktion som kulturbærer. Man rister runer og helleristninger i granit.

Annonce

Oldtidens våben

I april skal man til at finde kyllingerne frem og fejre påske. Måske fanger man fårekyllinger og finder fugleæg 5. april, når man går på insektjagt med sommerfugle- og slagnet.

3. maj går man i krigertræning. Der er formidling af oldtidens våben og udstyr, bartskærerens arbejde og fundet i Viemosen.

I juni nærmer solhvervet sig, og heksene gør klar til den årlige udflugt til Bloksbjerg. Så 7. juni går man med vølven på vandring og sanker urter i området omkring ådalen.

5. juli går man med jernalderlandsbyens naturrygsække på jagt i åløbet og ser, hvad der gemmer sig under vandets overflade. Man skal dissekere fisk og efterfølgende ryge dem i en lille medbragt røgovn.

Man kan melde sig til de enkelte mødegange løbende og efter interesse for dagens tema. Højeste antal deltagere pr. mødegang er 30. Man er også meget velkommen til at deltage uden familie, børn under 12 skal dog være i selskab med en voksen.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Seneste nyt

Annonce