Annonce
Lokalavisen Nordvest

Kalder alle børn: Chokoladeorgie i Elmelundskoven

Masser af chokolade til børnene i Elmelundskoven. Arkivfoto
Annonce

Elmelundskoven: Man skal ikke langt udenfor sin landegrænse, før traditionerne ændrer sig markant fra dem, man selv er flasket op med.

Fænomenet er ikke ukendt i Danmark, men er bestemt ikke ligeså udbredt som i Tyskland.

Chokoladeægsjagt er en af påskens helt store traditionelle holdepunkter hos vores naboer imod syd og nu kan et svirp af det børnevenlige indslag også afprøves i Odense.

Ausfahrt.com, et firma, der sælger og inspirerer til kør-selv-ferie i Tyskland, har i anledning af helligdagene indkøbt søde sager til den helt store guldmedalje og spredt det rundt om i landet.

- Vi har masser af chokolade til børnene. 100 kilogram i alt. Vi tør derfor godt sige, at det er Danmarks største påskechokoladearrangement, siger Michael Blohm, der er direktør i Ausfahrt.com.

Michael Blohm, direktør hos Ausfahrt.com her i en skov nær Bielefeld. Foto: Michael Blohm
Annonce

Alle får chokolade

Selv, hvis man viser sig ikke at have det helt åbenlyse talent for at grave chokolade frem fra skovens skjul, skal man ej fortvivle.

- Der vil ikke blive tale om en traditionel påskeæggejagt med søgning efter æg i traditionel forstand men vi vil lave en aktivitet i skoven for både børn og voksne og så får børnene udleveret en pose chokolade med 6-8 stykker lækker chokolade fra Halloren Schokoladenfabrik - Tysklands ældste chokoladefabrik - til at tage med hjem eller spise på stedet, siger Michael Blohm.

Det lækre arrangement foregår 21. april fra klokken 10 til 13 i Elmelund Folkeskov, Elmelundsvej 26.

Annonce

Ægge-fakta

Efter kristen skik bliver der fastet i 40 dage før påske. Til de forbudte levnedsmidler i denne periode hørte tidligere alle dyriske produkter, altså foruden kød, smør og mælk også æg.

Så der er ikke noget at sige til, at disse var særligt populære påskedag, når fasten var slut. At æggene blev hårdkogt skyldtes, at hønsene lægger særlig mange æg om foråret. For at gøre dem mere holdbare, blev de kogt. Og hvorfor så farvede? Ganske simpelt: For at gøre dem forskellige fra rå æg.

Ægget gælder i mange religioner som et symbol på nyt liv eller genfødelse. En kylling smutter ud af ægget, der bliver nyt liv af en livløs genstand.

I det gamle Egypten, i Fønikien og i Persien regnede man æg som oprindelsen til verden, alt liv smutter ud af det mystiske æg, der faldt ned fra himlen.

I det gamle Rom og i Grækenland blev der malet eller farvet æg under forårsfesten, og de blev givet til venner som gaver.

I græske og egyptiske templer hang der æg som dekoration i forårsfestdagene. Forårsjævndøgnet markerede det nye års begyndelse i egypten og Grækenland, og man ærede i disse dage æg som hellige symboler.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce