Annonce
Lokalavisen Nordvest

Klar til passagerer: Charterfly i stor stil fra HCA Airport denne sommer

HCA Airport i Beldringe havde ikke et eneste charterfly til sydens sol i 2020. I år har fire-fem flyselskaber dog allerede meldt deres ankomst. Arkivfoto: Robert Wengler
Fynske rejsende kan se frem til at flyve direkte til omtrent ti destinationer den kommende sommer fra HCA Airport. Det er i hvert fald planen i den fynske lufthavn.

Beldringe: Når fynboerne igen er klar til at rejse sydpå til sommer, vil der være et velassorteret udvalg af destinationer direkte fra HCA Airport i Beldringe.

Det fortæller lufthavnsdirektør Hans Okholm Vejrup, som ser frem til at modtage chartergæster i terminalen igen.

- Sommerens charterprogram kommer til at ligne det, som  blev aflyst i 2020. Der bliver flyvninger til omtrent ti forskellige destinationer. Blandt andet populære rejsemål som Mallorca, Kroatien og Apulien.

Annonce

Det er de tre rejseselskaber Gislev Rejser, Apollo og Spies, der udbyder rejserne fra HCA Airport den kommende chartersæson, og tilsammen forventes det, at de entrerer med fire til fem forskellige luftfartselskaber på standpladsen i lufthavnen.

Rejserne vil foregå med alt fra propelfly med plads til 60-70 passagerer, til Sunclass Airlines store Airbus A321 med plads til 212 passagerer.

Blandt andet Spies' eget flyselskab "Sunclass Airlines" besøger lufthavnen med et fly til 212 passagerer. Arkivfoto: Steen Rasmussen

- Vi har naturligvis allerede udstyr og ekspertise til at tage imod flyene, så vi glæder os til igen at tage imod dem. I 2020 var der ikke en eneste charterafgang - grundet corona - så vi glæder os ekstra meget i år, siger lufthavnsdirektøren.

En vare der holder

Nogen ville nok undre sig over, hvordan en lille provinslufthavn har fuldt charterprogram ovenpå en coronakrise, mens de store lufthavne som Kastrup og Billund kommer til at have et amputeret program det første stykke tid.

Det synes Hans Okholm Vejrup dog ikke er så mærkeligt:

- Fynboerne holder af at flyve fra egen ø med en lokal lufthavn, og vi oplever en stor loyalitet hos vores rejsende. Vores gratis parkering og den korte vej fra p-plads til terminal er også attraktivt for mange af vores rejsende. Så når rejseselskaberne laver afgange fra Odense, er det især fordi de har god erfaring med, at rejserne bliver solgt.

I HCA Airport er man nu i gang med at ansætte timelønnet personale til charter-sæsonen. Arkivfoto: Robert Wengler

- Det kræver selvfølgelig at vi har den rigtige vare på hylden, for vil fynboerne til Maldiverne eller Caribien, rejser de naturligvis ikke fra Odense, som vores charterprogram er lige nu.

Det charterprogram, som denne sommer skal flyves fra Lufthavnen i Odense, er ifølge lufthavnsdirektøren gennemprøvet tidligere år. Med stor succes.

Annonce

Styr på smitten

Selvom de fleste danskere sandsynligvis vil være vaccinerede inden højsæsonen, vil der givetvis stadig være hensyn at tage, så alle passagerer får en smittefri rejse.

- Vi følger de til enhver tid gældende regler defineret af myndighederne på området, så som afstand, værnemidler etc. Hvilke regler der vil være, når det igen bliver muligt at rejse på ferie, kender vi endnu ikke. Vi bliver løbende orienteret, når der sker ændringer på området, siger lufthavnsdirektøren, som forsikrer at det vil være trygt at rejse fra HCA Airport.

Lufthavnen gik fra 20.242 passagerer i 2019 til 2.571 passagerer i 2020, grundet corona-krisen. Arkivfoto: Michael Bager
Annonce

Tilbagegang på 87 procent

Selvom coronaen tog sin tørn på chartertrafikken i 2020, er det begrænset hvor meget det har påvirket lufthavnens økonomi, forklarer Hans Okholm Vejrup.

Lufthavnen gik fra 20.242 passagerer i 2019 til 2.571 passagerer i 2020.

En tilbagegang på cirka 87 procent. På positivsiden landede der 15 procent flere passagerer i privatfly i 2020 end i 2019. Samtidig behøvede lufthavnen ikke indkalde sæsonpersonale i 2020, og således var der ikke ekstra udgifter, i forbindelse med de aflyste charterflyvninger.

Her kan du komme hen

I sommeren 2021 flyver det første charterfly fra Odense Lufthavn, lørdag den 5. juni. Her er de destinationer som er sat til salg:

Spies: Mallorca fra den 29. juni

Apollo: Kreta fra den 26. juni

Gislev Rejser: Første afgang er 5. juni til Dalmatien. Selskabet har derudover rejser til flere destinationer i Italien, Kroatien, Frankrig, Irland og Skotland.

Annonce
Annonce
Lokalavisen Nordvest

Klar til hygge: Psykisk sårbare modtog 10.000 kr. til anlæggelse af et afskærmet miljø i Bolbroparken

Annonce
Annonce
Lokalavisen Nordvest

Pas på løberne: Crossløb i Hole Skov

Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nordvest

Jernalderkvinder beholdt tøjet på: -Jeg var i tvivl, om det ville blive for kedeligt blot, fordi der ikke var nogle bare bryster

Lokalavisen Nordvest

Første letbanetog når frem til Tarup: Nu udvides testkørslerne til hele strækningen

Lokalavisen Nordvest

Aktive Korup: Juleworkshop i Huset

Lokalavisen Nordvest

Ny Coop365 åbnede: Hans-Peters vognmand nåede ikke frem med den økologiske mælk til tiden

Lokalavisen Nordvest

Kvinde findes dræbt ved Odense Å: Fodterapeut har fod på det og udgiver ny krimi

Lokalavisen Nordvest

30 juleplatter blev starten på firmaeventyr: Denne butik ses ikke magen i Odense

Lokalavisen Nordvest

Foredrag med Arne Mariager: Et godt grin gør godt

Lokalavisen Nordvest

Lopper på spil: Loppemarked i Allesøhallen

Lokalavisen Nordvest

Helle skiftede fra hjælper til jern

Lokalavisen Nordvest

Nu kan de hamre løs på vandet: Bådklub har bygget deres eget ramslag

Lokalavisen Nordvest

Øger boligmassen: 34 nye rækkehuse klar om et år - og der kommer 51 p-pladser, men ingen kæledyr

Lokalavisen Nordvest

Odenseaner har styr på Midtfyns Festival igen: Familien er det vigtigste

Lokalavisen Nordvest

Kendt operasangers kone blev dement - og han fandt en ny kæreste, selv om han stadig er gift: - Livet er alt andet lige til for de levende

Lokalavisen Nordvest

Kun for voksne uden børn: Seniorboliger med fælles grøn atriumhave skyder op i gammelt militærområde

Lokalavisen Nordvest

Åbner om under en måned: Ny Coop365-butik klar på en fredag

Lokalavisen Nordvest

Center klar til udvidelse: - Vi håber snart, vi kan kan annoncere nogle samarbejdspartnere

Lokalavisen Nordvest

Kendt cykelrytter til Tarup

Lokalavisen Nordvest

Du ser ikke Jeppe, men du hører ham, han er: Manden i træboksen

Lokalavisen Nordvest

Herremøde: Papirfabrikkens historie

Lokalavisen Nordvest

Mogens husker tydeligt centertøjkongen Preben: Han kunne snakke med alle - og tage en smøg

Lokalavisen Nordvest

I Tarup Center kigger man fremad

Annonce