Annonce
Lokalavisen Nordvest

Klovneløb i Korup: - Jeg tror godt, man kan sige, der er født en tradition

Det er en festdag for voksne og børn, når der er klovneløb i Korup. Foto: Gorm Johansen
Klovneløbet i Korup skal i år afvikles for tredje gang. De første år er der blevet samlet uhyrligt mange penge ind. Sammenholdt med den lokale entusiasme omkring løbet, har det fået arrangøren til at blive ved.
Annonce

Korup: Da Louise Pedersen for to år siden arrangerede det første klovneløb i Korup, var det egentlig ikke meningen, at det skulle være en årlig begivenhed.

Men i dag må hun konstatere, at området har taget løbet til sig, som var det en helligdag mejslet ind i kalenderen.

- Folk spørger ikke længere, om vi afvikler klovneløb. De spørger, hvornår det er. Der er nok udviklet en tradition efterhånden, fortæller hun.

Borgernes begejstring har helt naturligt pustet til hendes engagement. Formålet i sig selv gør det dog også oplagt at blive ved.

- Når jeg taler med folk om det, så omtaler vi det som en festdag. Jeg har snakket med børn, der siger, det var den bedste dag i deres liv. Men jeg husker også på, at formålet jo er, at hjælpe børn i triste situationer, så tilværelsen kan blive bare en smule sjovere for dem, siger hun, og henviser til, at de indsamlede kroner går til hospitalsklovnene, som hver dag bringer glæde ind i en hverdag præget af sygdom og usikkerhed.

Start med konfetti. Så bliver det ikke festligere. Foto: Gorm Johansen
Annonce

Bedste dag nogensinde

Omkring 200 løbsnumre er blevet købt. Sidste år løb 416 med. Året før var det antal 348.

Der er en tendens til i alle klovneløb på landsplan, at flere og flere løber med fra år til år. Det får dog ikke Louise Pedersen til at kigge på det nuværende salg med gru.

- Nu behøver man jo ikke sammenligne med andre år, men vi ved af erfaring, at der er et stort ryk af billetter i dagene lige op til. Vi har kørt på et lidt lavere blus i år af forskellige årsager, så vi sidder ikke og sigter efter at overgå sidste år, der jo gik over al forventning. Men med de tilkendegivelser jeg har fået, så kan vi nok godt nærme os - uden jeg dog vil sætte barren alt for højt, siger hun.

Læs mere om løbet på facebooksiden Klovneløb Korup og tilmeld dig løbet på danskehospitalsklovne.dk.

Sidste år samlede Korup 73.975 kroner ind. Året før var det beløb 57.545. I begge tilfælde er det langt over, hvad gennemsnittet af de 65-70 løb donerer.

Godt gået, Korup.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Seneste nyt

Annonce