Annonce
Lokalavisen Nordvest

Læge overvældet af kæmpe boom: Lægehus flyttede fra centrum til Odense-forstad og fik 750 nye patienter

Henrik Aastrup Jensen er praktiserende læge og driver klinikken Familielægerne Bogensevej. Lægehuset åbnede i november og siden er 750 nye patienter strømmet til. Foto: Martin Kloster
Blot to måneder efter åbningen af nyt lægehus, er det strømmet ind med nye patienter hos Familielægerne Bogensevej. Ejeren er overvældet.

Næsby: 1. november åbnede Familielægerne Bogensevej sin nye praksis på Bogensevej 88.

Siden åbningen - på bare to måneder - er patienterne strømmet til lægehuset. Det fortæller praktiserende læge og ejer af klinikken, Henrik Aastrup Jensen.

- Vi er kommet godt fra start. Vi har fået en masse nye patienter. I den periode, hvor vi har været her nu, har vi fået omkring 750 nye patienter. Det er voldsomt. Vi havde slet ikke forventet det. Vi havde omkring 1300-1400 patienter med inde fra byen af. Nu har vi 2150, fortæller Henrik Aastrup Jensen.

Annonce

Han kan se, at det er lokale borgere i området, der har tilmeldt sig det nye lægehus. Men der er også folk længere væk, der har valgt at skifte til ham.

Henrik Aastrup Jensen ved sekretærernes skranke. Foto: Martin Kloster

- Det er typisk nogen, der bor herude, som har læge i midtbyen, Skt. Anne Plads og Fisketorvet, siger Henrik Aastrup Jensen, der før havde en praksis inde i Torvegade.

Han flyttede til Næsby af flere grunde.

- Mulighederne i Næsby var helt klart parkeringspladserne (som er bedre, red.) og mulighederne for at få et eget hus og komme ud og være lokal læge. En læge, hvor folk bor, hvor vi har børnefamilierne, hvor vi har de ældre, siger Henrik Aastrup Jensen.

I den periode, hvor vi har været her nu, har vi fået omkring 750 nye patienter. Det er voldsomt. Vi havde slet ikke forventet det.

Henrik Aastrup Jensen

44-årige Henrik Aastrup Jensen ejer som sagt klinikken, mens 43-årige Anna Nilsson, der er speciallæge i almen medicin, også arbejder der. Henrik Aastrup Jensen ejer også selve bygningen. Udover de to læger, er en tredje tilknyttet. Det er uddannelseslæge Kerstin Soelberg.

Henrik Aastrup Jensen siger, at man skal op på 3100 patienter før man lukker for nye patienter. Så lægehuset er godt på vej.

Jern og metal ikke ham

Adressen på Bogensevej 88 har tidligere huset bl.a. et boligselskab - Dansk Boligform og Andels Bolig Centret, som Bo Andersen fra Snestrup i sin tid stod bag - beboelse, et kontorfirma og også Musklerogled.dk, som flyttede fra Bogensevej 88 til nye lokaler på Bogensevej 45. Bygningen blev opført i 1987, men er nyrenoveret til formålet i dag.

Hele personalegruppen fra Torvegade - tre sekretærer og to sygeplejersker - er flyttet med til Næsby fra centrum.

Lægehuset set udefra. Foto: Martin Kloster

Henrik Aastrup Jensen blev færdigudlært læge i 2006. Han ville egentlig ikke være læge til at starte med.

- Jeg har været langt omkring. Jeg gik på teknisk skole til at starte med. Jeg troede, jeg skulle være noget inden for jern og metal. Det fandt jeg lynhurtigt ud af, at det skulle jeg ikke være. Så har jeg gået på handelsskole, fortæller han.

Men det var heller ikke ham.

- Så fandt jeg ud af, jeg skulle være læge, siger Henrik Aastrup Jensen, der bor andetsteds i Odense.

Lægegerningen var lige ham.

Siden har han arbejdet som læge i Svendborg, Nyborg og Odense, men også i Norge en årrække. Han startede i Torvegade i 2015.

Henrik Aastrup Jensen oplyser i øvrigt, at klinikken tilbyder coronavacciner, både Moderna og Pfizer. Du kan få mere information om dette ved at henvende dig til Familielægerne Bogensevej.

Annonce
Lokalavisen Nordvest

Synger og samler ind

Annonce
Lokalavisen Nordvest

Den yngste var 0, den ældste var 82: Fem generationer deltog i barnedåb

Annonce
Lokalavisen Nordvest

Læser undrede sig over lurende oversvømmelse: Nu må kommunen til pumperne

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nordvest

Kendt journalistbiblioteket

Lokalavisen Nordvest

Lagde 1,6 millioner kroner for at få ny praksis ovenpå Netto-butik: - Det er overvældende, der var nærmest telefonstorm lige da vi startede

Lokalavisen Nordvest

Bliv klogere på den alternative køkkenhave

Lokalavisen Nordvest

25-årig mand cyklede ud på vej: Ingen sigtelser efter dødsulykke

Lokalavisen Nordvest

Årets gang i spalterne: Ronnie har 62.500 propper i gulvet

Dalum Hjallese Avis

Gratis invitation: Kom i gang med løb

Lokalavisen Nordvest

Læge overvældet af kæmpe boom: Lægehus flyttede fra centrum til Odense-forstad og fik 750 nye patienter

Annonce