Annonce
Lokalavisen Nordvest

Mååååms: Landsdækkende afstemning sendte Chicago Burger på burgerlandkortet

Big Boss burgeren er ikke den, der bliver købt flest af, men den er alligevel et tilløbsstukke med sin skyskrabertenderende struktur og ikke mindst 1200 gram kød. Den mest populære er Las Vegas Style-burgeren. Foto: Hasse Frimodt

Chicago Burger har med smag og interiør formået at skabe en restaurant, hvis succes tydeliggøres af flere ekspansioner på de under fire år burgerstedet har eksisteret. Nu mænger den Korup-baserede virksomhed sig sågar med de bedste i landet.

Annonce

Korup: I november 2014 åbnede Chicago Burger sine døre og inviterede det sultne folk ind i en atmosfære emmende af alt det, vi kalder Amerika.

De karakteristiske læderbløde rødsædede båse, væggene prydet med amerikanermotiver, en jukebox og så naturligvis den ostesvedende bolle med den saftige bøf i centrum lokkede gæsterne fra første færd.

Det er end ikke fire år siden, men megen kødsaft er siden løbet under broen. Det har resulteret i yderligere to åbninger - én i København og én inde i Odense på Buchwaldsgade.

Man kan vel ikke ønske sig meget mere af sin forretning, end når dens popularitet når højder, der giver den vinger til at ekspandere.

Alligevel blev der i begyndelsen af juli cremet lidt mere flødeskum på toppen af en i forvejen sprudlende kage.

Opdag Danmark - en rejseblog på nettet, som hylder Danmark - har guidet sine læsere til de bedste børneattraktioner, ishuse og nu altså burgere.

Alle burgerrestauranter havde i princippet et lod i hatten og alle har kunnet stemme. Ud af de mange kandidater lykkedes det Chicago Burger at tilrane sig en 13.-plads og dermed en placering på Opdag Danmarks burgerlandkort, hvor kun 35 har gjort sig fortjent til et knappenålshoved.

Vores burger - den er sgu god. Det skal jeg sige, men det er den altså. Det kan man også se på stemmetallet. Vi har stuvende fuldt hver weekend og også enkelte hverdage. Men det er klart, at burgeren nok kommer til at smage bedre i de her omgivelser, end hvis man sad i et skur og spiste den

Amet, daglig leder i city
Afdelingen Odense City på Buchwaldsgade. Her lå engang Da Filippo - en næsten legendarisk restaurant. Foto: Kristian Isaksen
Annonce

Blanding af mad og sted

Man skal jokke særdeles grundigt i spinaten for at ødelægge en burger. Til gengæld kan man eksperimentere med at gøre en i forvejen god burger endnu bedre.

Det har de erfaring med hos Chicago Burger, hvor der af og til bliver føjet nyheder til menukortet. For Amet, der er daglig leder af den blot ni måneder gamle restaurant på Buchwaldsgade, er klar over, at konkurrencen er hård.

Derfor skal man også skæve til mere end blot smag for at fuldende oplevelsen for kunderne.

- Alt er lavet om her. Intet er, som det var før, da der var italiensk restaurant. Vi har sat en ære i at gøre det så gennemført som muligt, siger lederen, imens han ser sig om i restauranten, hvis vægge ligner noget USA's 50'ere og 60'ere i skøn forening har kastet op på.

En knaldamerikansk diner, som næsten giver den besøgende lyst til at fatte sig om venstre bryst og synge Amazing Grace.

- Vores burger - den er sgu god. Det skal jeg sige, men det er den altså. Det kan man også se på stemmetallet. Vi har stuvende fuldt hver weekend og også enkelte hverdage. Men det er klart, at burgeren nok kommer til at smage bedre i de her omgivelser, end hvis man sad i et skur og spiste den, siger Amet.

Fra hjørnerestauranten er der tæt til havnen. Thomas B. Thriges Gade løber op til højre. Foto: Kristian Isaksen
Annonce

Planer om udvidelse

Amet var med i Korup, da den første Chicago Burger slog dørene op og her i Elvis Presleys og Marilyn Monroes åsyn erkender han en vis stolthed ved at være en del af projektet.

- Jeg er superstolt af det, vi har opnået og jeg har ikke andet end ros til overs for personalet helt ned til rengøringen. Alle gør et kanongodt stykke arbejde, fortæller han, og beretter videre, at kunderne har bakket op fra første dag.

- Vores brand i Korup havde bredt sig, så mange kunder kendte godt til os. Det virkede som om, vi manglede her. Fra 15 år til 70 kommer ind. Især de ældre er helt vild med indretningen. Jeg kan se, det betyder noget for dem, smiler Amet.

Man kan vælge at stoppe, når legen er god, men man også vælge at udforske mulighederne. Uden at kunne sige for meget forlyder det, at Chicago Burger vil udvide yderligere.

Hvor og hvornår kan kun fremtiden svare på.

Læs mere om afstemningen på www.opdagdanmark.dk/danmarks-bedste-burger

Marilyn Monroe og James Dean er at finde flere steder på væggene. Foto: Kristian Isaksen
Der er ikke mange centimeter væg, der ikke er udnyttet til en overflod af Amerika. Foto: Kristian Isaksen
Den allerførste Chicago Burger i Korup ligger på Åbakkevej - langt væk fra bymidten. Foto: Kristian Isaksen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce