Annonce
Lokalavisen Nordvest

Manglende læskur undrer og irriterer borger: - Jeg føler mig fanget i Bolbro

Niels Danielsen ved den nye midlertidige buslomme på Middelfartvej. Her er der ikke megen læ at hente må journalisten konstatere ved mødet med den undrende borger. Foto: Kristian Isaksen

Et læskur udgør ikke meget i det samlede letbanearbejde, men for Niels Danielsen og andre passagerer er det til stor gene at skulle vente på bussen i regn og blæst.

Annonce

Bolbro: Niels Danielsen synes egentlig ikke, han beder om meget. Men letbanearbejdets seneste tids omrokering af trafikken i Bolbro har skabt en undren i hans sind. En undren, der har forvandlet sig til decideret irritation.

- De har flyttet busstoppestedet fra Hauges Plads og 100 meter ind imod byen. Det er der sådan set ikke noget i vejen med. Men når jeg og andre står og venter på bussen, er vi nu tvunget til at stå ude midt i ingenting. På en dag, hvor det regner og blæser er det sgu ikke specielt sjovt at vente bare et par minutter på bussen. Jeg forstår ikke, hvorfor der ikke er fulgt et læskur med, siger manden, der ellers har benyttet sig ganske hyppigt af bussen, når han skulle ud til nervetjek på hospitalet.

- Det var helt fint. Intet problem. Jeg behøvede ikke belemre kommunen med at skulle tage flextaxi, men det gør jeg altså nu - og det bliver sgu ikke skrevet på listen over letbaneudgifter. Men jeg har altså prøvet at stå i silende regn og vente. Det er ikke sjovt at skulle sidde i drop drivvåd på hospitalet i de fire efterfølgende timer.

Når jeg og andre står og venter på bussen, er vi nu tvunget til at stå ude midt i ingenting. På en dag, hvor det regner og blæser er det sgu ikke specielt sjovt at vente bare et par minutter på bussen. Jeg forstår ikke, hvorfor der ikke er fulgt et læskur med

Niels Danielsen
Der er læ ved opgangsdøren. Men der er altså langt ud til kørebanen, så bussen skal ikke have alt for travlt, hvis det skal kunne lade sig gøre for den dårligt gående Niels Danielsen. Foto: Kristian Isaksen
Annonce

Fanget

Som så mange andre bolbro-borgere er Niels Danielsens tålmodighed dalet i takt med letbanens fortæring af vejene.

- Jeg har boet herude i mange år og været glad for det. Men de seneste år har det godt nok været skidt og det her burde være en af de små problemer at fikse. Som det er nu, føler jeg mig fanget i Bolbro. Jeg har nedsat mobilitet som følge af gigt og dårlige nerver. Bussen er min eneste vej ud, siger Niels Danielsen, hvis beklagelser deles af mange beboere og erhvervsdrivende i området, som det har kunnet læses i tidligere udgaver af denne avis.

Netop derfor mener han, at det mindste, der kan gøres, er at erstatte det gamle stoppested på en ordentlig måde.

- Folk har svært ved at finde glæde over letbanen af mange årsager. Jeg efterspørger som det mindste bare et læskur - og meget gerne en bænk til os, der er dårligt gående.

Han har selv forsøgt at imødekomme manglen.

- Man kan jo stå lidt i læ herovre ved opgangsdøren, men så har jeg absolut ingen mulighed for at se bussen og nå den i tide, inden den for længst er passeret, siger han fra døren, der er 8-10 meter fra vejen.

Udsynet fra døren er mildest talt skidt. Foto: Kristian Isaksen
Annonce

Arbejdes på løsning

Odense Kommune står med ansvaret for flytningen af stoppestedet og dermed opsætningen af læskur. I en mail fra afdelingen for Byfornyelse, Almene Boliger og Transport forlyder det, at man er opmærksom på problemet:

- I forbindelse med etableringen af Odense Letbane er busstoppestedet på Hauges Plads flyttet omtrent 150 meter op ad Middelfartvej, hvor der er etableret buslommer i begge sider af vejen.

By- og Kulturforvaltningen er ved at undersøge mulighederne for at etablere buslæskærm med dertilhørende bænk ved stoppestedet, så passagerne kan komme i læ for regn og rusk året rundt. Før vi kan gøre det, skal vi dog have godkendelse af myndighederne, herunder Fyns Politi.

Vi er således opmærksomme på stoppestedet og arbejder på en løsning hurtigst muligt.

Avisen følger op.

Niels Danielsen har boet mange år i Bolbro. Han er ked af den seneste tids udvikling og begræder, at kommunen ikke som det mindste lapper lidt på de sår, borgerne får undervejs. - Der var alletiders læskur nede ved Hauges Plads. Tag og bænk. Den havde det hele. Hvordan det kan være så svært at flytte med - det forstår jeg ikke, siger han. Foto: Kristian Isaksen
Niels Danielsen ude midt i ingenting. Her beskytter intet ham imod et vådt himmeludbrud. Foto: Kristian Isaksen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce