Annonce
Lokalavisen Nordvest

Ny købmand vil bremse kedelig udvikling: Sune er kommet for at blive

Sune Winther Norup - 24 - har overtaget Min Købmand i Stige. Han ser store muligheder i butikken på trods af dårlige regnskaber de sidste mange år. Foto: Kristian Isaksen
Et væld af udskiftninger har tegnet tilværelsen for købmanden i Stige de seneste år. Men mandag begynder den nye købmand Sune Winther Norup kampen for at vende udviklingen.
Annonce

Stige: Sune Winther Norup bryder sig ikke om at bære slips. Det er ofte i vejen, når han fylder varer op. Og det sætter sig fast imellem hyldernes metalriller.

Han kunne bare tage det af. Slipset er ikke en påkrævet del af uniformen, men i disse dage er der en særlig anledning, som han ofrer sig for. Han vil gerne gøre et godt indtryk på kunderne, der fra nu af skal kende ham som frontfiguren i den lokale købmand.

Manøvren er beboerne i Stige efterhånden bekendt med. Her er købmandsudskiftninger ligeså almindelige som vejarbejde i Odense indre by.

Fem forskellige styrmænd - alle med røde tal på bundlinjen - har forsøgt at bringe skuden på ret køl de seneste 30 måneder. Ingen har dog formået at holde butikken oven vande.

Den lidet flatterende historik afføder et uundgåeligt spørgsmål, som Sune Winther Norup nok godt kan forvente at blive overpøset med den kommende tid.

Hvorfor overtage en butik, der lader til bare at ville dø?

- Det gør jeg heller ikke. Jeg har været på udkig efter en butik at drive i noget tid. Da Dagrofa tilbød mig den her, kunne jeg godt se, købmandshistorien ikke var prangende, men da jeg undersøgte den nærmere, så jeg mulighederne. Der er mange argumenter, der taler for, at der kan skabes en sund forretning her - ellers havde jeg heller ikke valgt den. Jeg agter at være her i mange år, siger den nyslåede købmand.

Jeg har været på 30 kontrolbesøg, inden jeg bestemte mig og som jeg ser det, så har de tidligere købmænd ikke lagt det arbejde og den tid, det kræver at drive en købmand. Den har været pæn og velholdt, men det kan kunderne ikke bruge til noget, hvis hylderne er tomme. Der har simpelthen manglet et koncept og tingene er gjort sjusket og tilfældigt

Sune Winther Norup

Annonce

Tidligere erfaring

Han er blot 24 år gammel og har siden sin første butiksansættelse i 2012 drømt om at være selvstændig.

Alderen alene kan så store frø af tvivl om, hvorvidt han reelt set har pløjet sig igennem det terræn af muligheder, han mener at se i landskabet og om beslutningen i den henseende er truffet i en rus af ungdommelig kådhed for at opfylde en drøm, der kun kan ende galt.

Det afviser Sune Winther Norup dog. Han har været grundig i sin analyse af placeringen på Stigevej, der har vist et potentiale, som ingen af hans forgængere nogensinde fik forløst.

- Jeg har været på 30 kontrolbesøg, inden jeg bestemte mig og som jeg ser det, så har de tidligere købmænd ikke lagt det arbejde og den tid, det kræver at drive en købmandsbutik. Den har været pæn og velholdt, men det kan kunderne ikke bruge til noget, hvis hylderne er tomme. Der har simpelthen manglet et koncept og tingene er gjort sjusket og tilfældigt, siger han, og peger på, at stigeborgerne tidligere har vist en vilje til at villet have en købmand.

- Kundebasen har for kun få år siden købt folkeaktier for omkring en million kroner. Det gør man jo kun, hvis man virkelig ønsker at have en købmand. Det ser jeg som det nok største vidnesbyrd om, at der er et behov.

Annonce

Hej, jeg hedder Sune …

Et uudnyttet opland, en langt mere intim kunderelation og en fornyet fysisk fremtoning er tre af de nøgleparametre, Sune Winther Norup allerede nu er i fuld sving med at lukrere på.

- Jeg kiggede på Google Earth første gang, jeg blev bevidst om Stiges købmand og kunne se, at der var et kæmpestort opland. Jeg er klar over, at Rema 1000's indtog herude har haft stor effekt på tidligere købmænd, men vores servicetilgang og øgede private kendskab til kunderne, skal medvirke til at lokke nogle derfra og herover. Mit mål er, at jeg skal være på fornavn med alle kunderne - og alle mine ansatte skal hilse dem velkommen, når de ser dem. Det kan tage lidt tid, når man overtager 17 nye medarbejdere, der har været vant til noget andet, men vi skal jo starte et sted, siger han, og tilføjer, at de seneste tre uger er gået med at ændre butikkens udseende.

- Gangene er blevet bredere, hylderne skal forblive fyldt op og vi er kommet af med kvartpaller, der står og forstyrrer harmonien. Udenfor fjerner vi de gamle skilte og sætter nogle nye op. Dem har jeg lagt hjerteblod i. De skal være blikfang for butikken.

Sune Winther Norup overtager officielt butikken mandag den 1. juli, men har været i gang siden begyndelsen af juni, fordi den tidligere købmand trak sig før tid. Butikken vil fortsat hedde Min Købmand.

Sune Winther Norup

Fra Munkebo.

Arbejdede før overtagelsen af Min Købmand i Stige som souschef i Aldi. Sideløbende med den rolle fungerede han også som konsulent for de butikker i kæden, der havde brug for et indtjeningsrygstød.

Den viden mener han, kan bidrage til succes i Stige.

Er kærester med Line Hansen.

Sammen bor de i Munkebo.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Seneste nyt

Annonce