Annonce
Lokalavisen Nordvest

Nynne synger for velgørenhed

Under coronakrisen fik sangerinden Nynne ideen til at indsamle penge til velgørende formål, og det udmønter sig i et tv-show til efteråret, hvor hun vil optræde sammen med kendte gæster

Rønnebærvangen: Rundt omkring i Odense kan man i denne tid opleve uventet musikalsk optræden i forbindelse med specielle tv-optagelser. Det skyldes den lokale sangerinde, Nynne, der også går under det mere borgerlige navn, Annette Qvick. Hun har taget initiativ til at indsamle penge til udsatte børn og unge gennem et tv-show, og indspilningerne finder sted forskellige steder i Odense netop nu.


Jeg var meget genert og jeg har kæmpet med angst, men når man synger, kan man ikke være negativ

Nynne


Der har været underholdning på Cuckoos Nest’s terrasse, og også gæster på Bondestuen har fået en omgang underholdning uden forvarsel.

Mens Susanne Lana har overtaget mikrofonen, tager Nynne sig et lille hvil mellem optagelserne på Cuckoos Nest. Foto: Kurt Rasmussen

- Vi skal jo passe på hinanden i den her corona-tid, så derfor har jeg ikke lavet reklame for, hvor koncerterne finder sted, for der skal helst ikke være for mange samlet. Det er jo den omvendte verden, siger Nynne med hentydning til at al omtale ellers er god reklame.

Sang som terapi

Hun har gennem mange år arbejdet som pædagog og har altid inddraget musik i sit virke.

- Jeg var selv isoleret under coronaen på grund af min astma og allergi, og så slog tanken mig, at jeg skulle lave en støttekoncert for sårbare børn og unge, siger hun og fortsætter.

- Jeg har sunget, siden jeg var fire år og har altid været glad for at synge. For mig er sang og musik en form for terapi. Følelser på lyd. Du slipper endorfiner løs i hjernen, når du synger, og alt andet bliver glemt, siger hun og forklarer, at hun selv er blevet hjulpet gennem visse problemer i livet ved at synge.

Duoen 'Ingen Garanti' fra Slukefter er også med blandt de optrædende. Her bliver brødrene Mathis og Mads Thomsen flankeret af Susanne Lana og Nynne. Foto: Kurt Rasmussen

- Jeg var meget genert og jeg har kæmpet med angst, men når man synger, kan man ikke være negativ, siger hun og sender en tanke til andre, der kunne finde hjælp gennem musikken.

- Jeg føler med de sårbare børn og unge, som mister meget i deres liv på grund af deres sygdomme, som forhindrer en normal trivsel i hverdagen, og dem vil jeg gerne støtte, siger hun.

Annonce

Show med lodtrækning

Således har Nynne fundet frem til de tre foreninger, Astma og allergiforeningen, Knæk Cancer og Strong by Nature, der alle har gode aktiviteter rette mod børn og unge. Med dem i tankerne vil hun samle penge ind via koncerterne, og senere vil en lodtrækning ved et stort anlagt tv-show afgøre, hvilken af de tre foreninger, der skal modtage det samlede beløb.

- På grund af corona kan vi ikke lave koncerten live, men Fynbo-tv har sagt ja til at dukke op ved de forskellige events og optage vores indslag og klippe det hele sammen til en udsendelse, hvor seerne kan donere penge, siger hun og løfter sløret for tv-showet.

På Restaurant Bondestuen dukkede Nynne også pludselig op med sang og musik til glæde for et fåtalligt publikum. Privatfoto

- På scenen vil sangere som Susanne Lana, Lise Haavik og Hanne Lynge bakke op om indsamlingen sammen med andre spændende musikere, der har det tilfælles, at de hver især brænder for sang og musik og ønsker at yde støtte for sårbare børn og unge, siger hun med en lille tilføjelse, der ligger hende tungt på hjerte.

- Børnene er vores fremtid, og dem skal vi passe godt på, lyder det fra Nynne.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Seneste nyt

Annonce