Annonce
Lokalavisen Nordvest

Officielt åben fra i dag: Ny tunnel leder motorvej for cyklister sikkert under tæt trafikeret vej

Rådmand fra Venstre Christoffer Lilleholt (tv.), medlem af By- og Kulturudvalget Claus Houden (mf.) og projektchef Poul-Ivan Ikkala ved onsdagens officielle indvielse af Langesøstiens forlængelse, som bl.a. omfatter en tunnel under Åløkke Alle. Foto: Rune H. Blichfeldt
I sidste uge blev en ny cykel- og gangtunnel til 20 millioner kroner under Åløkke Allé officielt indviet. Dermed er der nu via Langesøstien sammenhængende supercykelsti hele vejen fra Korup til Odense Havn, og både rådmand og lokal beboerformand tror på, at det kan få flere til at vælge cyklen i fremtiden.

Odense: Cyklisternes hovedvej ind og ud af Odense fra vest - Langesøstien, der er en af byens mest benyttede supercykelstirer - har fået lidt af en opgradering.

Officielt skete det mandag i sidste uge, da forlængelsen af stien med den nye cykel- og gangtunnel under Åløkke Allé blev indviet af by- og kulturrådmand Christoffer Lilleholt (V), der fik hjælp til at klippe den blå snor af formand for Åløkkekvareterets Grundejer- og Beboerforening Carsten Myhr.

Hidtil har cykelstien stoppet ved Hans Tausens Kirke på Rugårdsvej, og på resten af strækningen har cyklisterne skullet finde vej gennem den tætte trafik i blandt andet krydset Åløkke Allé/Grønløkkevej. Men ved at forlænge stien langs baneterrænet under de store indfaldsveje Rugårdsvej, Åløkke Allé og Næsbyvej er det blevet muligt at føre cykelstien helt ind til kommende Nørrebro mellem havnen og bymidten.

Annonce


Jeg håber, at forlængelsen af Langesøstien, som vi nu åbner, er et af de initiativer, som forhåbentligt gør, at endnu flere vælger cyklen.

Christoffer Lilleholt (V), rådmand for by- og kulturområdet i Odense


Her rammer cykelstien den såkaldte grønne kile, som er en stiforbindelse, der fører op til Byens Bro og dermed sikkert videre til Kongens Have og centrum.

Markant fald i cyklisme

Med den nye forbindelse under Åløkke Allé sker der en håndgribelig forbedring af forholdene for cyklister fra vest.

Langesøstien: Cykelrute uden lyskryds

Langesøstien er en supercykelsti i et gammelt jernbanetracé, der løber fra Korup i det vestlige Odense og helt ind til byen. Forlængelsen af stien flytter endestationen ind til den grønne kile i det kommende Nørrebro-kvarter.

Dermed vil man fremover kunne cykle fra det vestlige Odense ind til havnen, Byens Bro og Odense Banegård uden at møde et eneste lyskryds.

Langesøstien er blevet forlænget flere gange, og den nyeste forlængelse fra Åløkkekvarteret til Nørrebro har et budget på cirka 20 millioner inklusive den nye tunnel under Åløkke Alle.

Arbejdet med at forlænge stien gik i gang i april. I sommerferien måtte Åløkke Allé lukkes i nogle uger at hensyn til arbejdet med at etablere tunnellen.

Og noget tyder også på, at der er behov for at gøre noget ekstra for cyklisterne i Odense, der tidligere var kendt som cyklisternes by.

For de senere år har tendensen været, at færre og færre ture tilbagelægges på cykel, mens flere og flere i stedet vælger bilen. Da niveauet for antallet af cykelture for få år siden var på sit højeste, var det 27 procent af alle ture i Odense, der foregik på cykel. I transportvaneundersøgelsen fra 2019 var tallet faldet til 21 procent.

Annonce

Beboerforening har armene oppe

Åløkkekvareterets Grundejer- og Beboerforening har ifølge formand Carsten Myhr gennem 28 år kæmpet for, at det tidligere baneareal, hvor supercykelstien nu er blevet anlagt, skulle bruges til at forbedre trafikforholdene i området.

- Vi har armene oppe i dag. Det kommer til at flytte mange cyklister væk fra de farlige kryds (Åløkke Allé og Grønløkkevej f.eks., red.), og det vil komme rigtig mange mennesker fra hele byen til gode, siger han.

Langesøstiens forlængelse løber lige forbi Åløkkeskolen, som allerede har fået sat cykelstativ op ud mod stien. Blandt andet vil børnene fra det nyopførte kvarter Gartnerbyen på kanten til Bolbro, som hører under Åløkkeskolens skoledistrikt, kunne nyde gavn af en sikker skolevej, der udelukkende kommer til at gå ad cykelsti, påpeger Carsten Myhr.

Annonce
Annonce
Lokalavisen Nordvest

Nisserne rykker ind i Jernalderlandsbyen

Annonce
Annonce
Lokalavisen Nordvest

Klar til hygge: Psykisk sårbare modtog 10.000 kr. til anlæggelse af et afskærmet miljø i Bolbroparken

Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nordvest

Pakkerne bugner hos tankstation: Kom og hent jeres pakker, lyder nødråbet

Lokalavisen Nordvest

Pas på løberne: Crossløb i Hole Skov

Lokalavisen Nordvest

Første letbanetog når frem til Tarup: Nu udvides testkørslerne til hele strækningen

Lokalavisen Nordvest

Mogens er Rex: Skulle have sunget for paven, men så blev paven skudt

Lokalavisen Nordvest

Aktive Korup: Juleworkshop i Huset

Lokalavisen Nordvest

Jernalderkvinder beholdt tøjet på: -Jeg var i tvivl, om det ville blive for kedeligt blot, fordi der ikke var nogle bare bryster

Lokalavisen Nordvest

Kvinde findes dræbt ved Odense Å: Fodterapeut har fod på det og udgiver ny krimi

Lokalavisen Nordvest

30 juleplatter blev starten på firmaeventyr: Denne butik ses ikke magen i Odense

Lokalavisen Nordvest

Ny Coop365 åbnede: Hans-Peters vognmand nåede ikke frem med den økologiske mælk til tiden

Lokalavisen Nordvest

Foredrag med Arne Mariager: Et godt grin gør godt

Lokalavisen Nordvest

Lopper på spil: Loppemarked i Allesøhallen

Lokalavisen Nordvest

Helle skiftede fra hjælper til jern

Lokalavisen Nordvest

Nu kan de hamre løs på vandet: Bådklub har bygget deres eget ramslag

Lokalavisen Nordvest

Øger boligmassen: 34 nye rækkehuse klar om et år - og der kommer 51 p-pladser, men ingen kæledyr

Lokalavisen Nordvest

Odenseaner har styr på Midtfyns Festival igen: Familien er det vigtigste

Lokalavisen Nordvest

Kendt operasangers kone blev dement - og han fandt en ny kæreste, selv om han stadig er gift: - Livet er alt andet lige til for de levende

Lokalavisen Nordvest

Åbner om under en måned: Ny Coop365-butik klar på en fredag

Lokalavisen Nordvest

Kun for voksne uden børn: Seniorboliger med fælles grøn atriumhave skyder op i gammelt militærområde

Lokalavisen Nordvest

Kendt cykelrytter til Tarup

Lokalavisen Nordvest

Du ser ikke Jeppe, men du hører ham, han er: Manden i træboksen

Lokalavisen Nordvest

Center klar til udvidelse: - Vi håber snart, vi kan kan annoncere nogle samarbejdspartnere

Annonce