Annonce
Lokalavisen Nordvest

Olav de Linde får nej: S vender på en tallerken og støtter V-rådmands forslag om bevaring i Åløkkeskoven

Det er Olav de Lindes planer om at bygge på den grund, han ejer i kanten af Åløkkeskoven, som skaber massiv opstandelse. Foto: Michael Bager
V, S og EL har mandag eftermiddag stemt for at udpege omstridt område i kanten af Åløkkeskoven til Grønt Danmarkskort. Dermed har Olav de Lindes byggeplaner fået den kolde skulder.

Odense: Et kæmpe nederlag til Ejendomsselskabet Olav de Linde og en stor sejr for Åløkkekvarterets Grundejerforening, Danmarks Naturfredningsforening og andre, som har kæmpet imod Olav de Linde byggeplaner i udkanten af Åløkkeskoven.


Det er en kæmpe sejr for det grønne Odense, og det er fantastisk godt, at vi kan bevare Åløkkeskoven i sin helhed.

Christoffer Lilleholt (V), rådmand for by- og kultur


Annonce

Det er konklusionen efter et ekstraordinært møde i By- og Kulturudvalget mandag eftermiddag, hvor et flertal bestående af Venstre, Socialdemokratiet og Enhedslisten har sagt ja til at gå videre med rådmand Christoffer Lilleholts (V) forslag om at lade hele den omstridte del af Olav de Lindes grund, den såkaldte matrikel 27f, indgå i Odense Kommunes udpegning til det såkaldte Grønt Danmarkskort, som er en udpegning af naturområder med naturbeskyttelsesinteresser.

- Det er en kæmpe sejr for det grønne Odense, og det er fantastisk godt, at vi kan bevare Åløkkeskoven i sin helhed, siger Christoffer Lilleholt.

Olav de Lindes seneste forslag til et byggeri var ellers reduceret i forhold til tidligere forslag, der har været fremlagt, men omfattede fortsat byggeri inde på den omstridte del af Olav de Lindes grund, den såkaldte matrikel 27f, hvor blandt andet det område, der i folkemunde kaldes Cirkuspladsen, er beliggende. Men samtidig tilbød Olav de Linde Odense Kommune, at kommunen til gengæld kunne overtage i omegnen af 7000 kvadratmeter skov.

Men ønsket om at bygge på Cirkuspladsen inde på matrikel 27f kan heller ikke Socialdemokratiet støtte, er partiet efter nærmere overvejelse nået frem til.

"Denne sag har verseret i alt for mange år, og vi vil nu trække en streg i sandet. Vi har talt med alle parter i sagen, vi har lyttet til alle parter, og vi har ønsket at give alle synspunkter en reel proces, inden vi traf vores beslutning. Vores konklusion er, at byggeriet er for voldsomt og for tæt på skoven", skriver partiets tre medlemmer i By- og Kulturudvalget, Maria Brumvig, Niclas Kandemir, Anders W. Berthelsen, i en fælles pressemeddelelse og fortsætter:

"Ved at bygge på den såkaldte ”cirkusplads” kan man ikke undgå at fælde træer til udenomsplads, adgangsvej og parkeringspladser. Det ville blive et indgreb i skovbrynet, og det harmonerer ikke med vores ønske om, at Odense skal være en grøn storby."

For Socialdemokratiets vedkommende er der tale om noget af kovending i forhold til partiets udmelding i sidste uge, hvor det fra Anders W. Berthelsen lød:

- Det hører til sjældenhederne, at et privat firma vil forære cirka 7.000 kvadratmeter skov til odenseanerne. Det skal han (Olav de Linde, red.) have stor respekt for. Dermed kan skoven blive fredskov, og den vil være sikret for odenseanerne ud i al fremtid. Det er en langt bedre løsning end Venstre-rådmandens (Christoffer Lilleholt,red.) forslag, der ikke giver kommunen kontrol over skovens fremtid.

Berthelsen selv afviser dog at have foretaget en politisk u-vending.

- Vi har aldrig sagt ja eller nej, og vi har ønsket at lytte til alle parter og veje alle hensyn op mod hinanden, siger han.

Ingen kommentarer fra Olav de Linde

I november lød det fra Olav de Linde, at et politisk nej til hans byggeplaner, som der er blevet arbejdet med gennem flere år, ville kunne få konsekvenser.

Ikke blot vil Olav de Linde, lod han forstå, i så fald indhegne området. En anden konsekvens bliver, at selskabet fremover vil placere sine investeringer i andre byer end Odense.

Men mandag umiddelbart efter By- og Kulturudvalgsmødet har Olav de Linde ingen kommentarer, da avisen kort tid efter, at mødet er slut, træffer ham på telefonen og overbringer nyheden om By- og Kulturudvalgets beslutning.

- Jeg har egentlig ikke til sinds at udtale mig, lyder det fra Olav de Linde.

Det har ikke været muligt at træffe ejendomsselskabets lokale direktør i Odense, Lars Friis Christensen, for en kommentar.

Området kendt som Cirkuspladsen ligger inde på den omstridte martikel 27f, og i sidste ende var der ikke politisk stemning for at lade Olav de Linde bygge her, som ejendomsselskabet havde ønsket. Foto: Michael Bager

Som det eneste parti i By- og Kulturudvalget stemte Konservative ikke for forslaget om at indlemme matrikel 27f på Olav de Lindes grund i Odense Kommune udpegning til Grønt Danmarkskort. I stedet stillede partiet et ændringsforslag med tre punkter i et forsøg på at få belyst sagen yderligere, men det var der dog ikke flertal for.

- Jeg synes, det er et stort problem, at vi stadig sidder tilbage med spørgsmål, som ikke er blevet besvaret, siger partiets udvalgsmedlem Kristian Guldfeldt.

Annonce
Annonce
Lokalavisen Nordvest

Klar til hygge: Psykisk sårbare modtog 10.000 kr. til anlæggelse af et afskærmet miljø i Bolbroparken

Annonce
Annonce
Lokalavisen Nordvest

Pas på løberne: Crossløb i Hole Skov

Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nordvest

Jernalderkvinder beholdt tøjet på: -Jeg var i tvivl, om det ville blive for kedeligt blot, fordi der ikke var nogle bare bryster

Lokalavisen Nordvest

Første letbanetog når frem til Tarup: Nu udvides testkørslerne til hele strækningen

Lokalavisen Nordvest

Aktive Korup: Juleworkshop i Huset

Lokalavisen Nordvest

Ny Coop365 åbnede: Hans-Peters vognmand nåede ikke frem med den økologiske mælk til tiden

Lokalavisen Nordvest

Kvinde findes dræbt ved Odense Å: Fodterapeut har fod på det og udgiver ny krimi

Lokalavisen Nordvest

30 juleplatter blev starten på firmaeventyr: Denne butik ses ikke magen i Odense

Lokalavisen Nordvest

Foredrag med Arne Mariager: Et godt grin gør godt

Lokalavisen Nordvest

Lopper på spil: Loppemarked i Allesøhallen

Lokalavisen Nordvest

Helle skiftede fra hjælper til jern

Lokalavisen Nordvest

Nu kan de hamre løs på vandet: Bådklub har bygget deres eget ramslag

Lokalavisen Nordvest

Øger boligmassen: 34 nye rækkehuse klar om et år - og der kommer 51 p-pladser, men ingen kæledyr

Lokalavisen Nordvest

Odenseaner har styr på Midtfyns Festival igen: Familien er det vigtigste

Lokalavisen Nordvest

Kendt operasangers kone blev dement - og han fandt en ny kæreste, selv om han stadig er gift: - Livet er alt andet lige til for de levende

Lokalavisen Nordvest

Kun for voksne uden børn: Seniorboliger med fælles grøn atriumhave skyder op i gammelt militærområde

Lokalavisen Nordvest

Åbner om under en måned: Ny Coop365-butik klar på en fredag

Lokalavisen Nordvest

Center klar til udvidelse: - Vi håber snart, vi kan kan annoncere nogle samarbejdspartnere

Lokalavisen Nordvest

Kendt cykelrytter til Tarup

Lokalavisen Nordvest

Du ser ikke Jeppe, men du hører ham, han er: Manden i træboksen

Lokalavisen Nordvest

Herremøde: Papirfabrikkens historie

Lokalavisen Nordvest

Mogens husker tydeligt centertøjkongen Preben: Han kunne snakke med alle - og tage en smøg

Lokalavisen Nordvest

I Tarup Center kigger man fremad

Annonce