Annonce
Lokalavisen Nordvest

Over 500 besvarelser: Næsbyhoved-Broby og Allesø bakker op om velfærdsprojekt

- Borgernes engagement er fuldstændig afgørende for at få en fælles aftale om, hvordan vi sammen får det bedste frem i deres bydel, så det både gavner folkeskolen og resten af lokalområdet, siger borgmester Peter Rahbæk Juel Foto: Frederik Steen Nordhagen
Over 500 borgere over 18 år har bidraget med input til, hvordan Næsbyhoved-Broby og Allesø kan blive et endnu bedre sted at bo.

Selvom Covid-19 har spændt ben for fysiske borgermøder, så har borgerne i Næsbyhoved-Broby og Allesø bakket markant op omkring projektet Velfærdens Fundament. Efter et velbesøgt virtuelt borgermøde 9. marts, blev der sendt et digitalt spørgeskema ud til 1741 borgere over 18 år i Næsbyhoved-Broby og Allesø - 512 borgere har besvaret spørgeskemaet, det er altså knap 30 procent af de adspurgte.

Det glæder Odenses borgmester, Peter Rahbæk Juel, at så mange borgere har bakket op om indsatsen:

- Borgernes engagement er fuldstændig afgørende for at få en fælles aftale om, hvordan vi sammen får det bedste frem i deres bydel, så det både gavner folkeskolen og resten af lokalområdet. Derfor gør det mig rigtig glad, når opbakningen er så stor – og her har partnerskabet og foreninger været afgørende for at sprede budskabet. Det er den bedste start, vi kunne få på den her proces, og det bekræfter i høj grad, hvorfor vi netop ønsker, at borgerinddragelse er fundamentet for udviklingen af byen, siger Peter Rahbæk Juel

Annonce

En kærlig hånd til velfærden i Odense

Spørgeskemaet er en del af projektet Velfærdens Fundament, hvor byrådet har besluttet at investere 1,8 milliarder kroner i velfærden frem mod 2030. Heraf 625 millioner kroner til lokalsamfund samt vedligehold og modernisering af byens folkeskoler. Beslutningen hviler på en aftale indgået af Socialdemokratiet, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre og Enhedslisten.

Lokalaftalen for Næsbyhoved-Broby og Allesø er med over 500 besvarelser kommet godt fra start. Det er helt afgørende for kvaliteten af den kommende lokale aftale for Næsbyhoved-Broby og Allesø, at der er kommet så mange forslag og kommentarer fra både lokale borgere og foreninger som muligt. Det er nemlig dem, der kender Næsbyhoved-Broby og Allesø allerbedst.

Annonce

Et aktivt partnerskab og foreningsliv

At det er lykkedes at indsamle spørgeskemasvar fra næsten 30 procent af borgerne i området skyldes i høj grad, at de lokaler foreninger og det lokale partnerskab i projektet har hjulpet med at sprede på budskabet på deres digitale kanaler.

Lars Horn Rasmussen, der er repræsentant fra skolebestyrelsen på Spurvelundskolen og medlem af partnerskabet, er imponeret over det lokale engagement:

- Det har været en fornøjelse at hjælpe den demokratiske samtale i gang i vores område, og det har været inspirerende at se, hvor engagerede vores lokale foreninger i området har været. De har virkelig fået spredt budskabet gennem deres kanaler. Det samme har skolen gjort, og de mange indkomne borgerforslag giver et godt udgangspunkt for det fremtidige samarbejde med borgerne og foreningerne i Næsbyhoved-Broby og Allesø, siger Lars Horn Rasmussen.

Nu er den brede borgerinddragelse slut og partnerskabet skal sammen med Odense Kommune have arbejdshandskerne på. De mange input og forslag skal nemlig samles op, så de kan danne grundlag for en lokal aftale for Næsbyhoved-Broby og Allesø. Aftalen skal både indeholde planer for vedligeholdelse og modernisering af Spurvelundskolen, og hvordan skolen kan fungere som omdrejningspunkt for hele lokalområdet.

Den endelige, lokale aftale forventes endelig vedtaget i byrådet den 2. juni.

Fakta

Partnerskabet i Næsbyhoved-Broby og Allesø består af:

Mette Janni Madsen (skoleleder, Spurvelundskolen), Lars Horn Rasmussen (skolebestyrelsesrepræsentant, Spurvelundskolen), Jonas Dean Weisenberg (sognepræst Allesø- og Næsbyhoved-Broby Kirker), Mette Krogsgaard Weigand (leder, Spurvelund Børnehus), Per Hviid Knudsen (Allesø Hallen), Jette Sørensen (Næsbyhoved-Broby Forsamlingshus), Mads Bigum Winther (Allesø Forsamlingshus), Kim Kaare Hansen (Allesø Gymnastik Forening), Christian Foli Jensen (Grundejerforeningen Søballehøjen) og Ole Jensen (JM Tømrer).

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Seneste nyt

Annonce