Annonce
Lokalavisen Nordvest

Padel er kommet for at blive i Næsby

Bente Larsen er formand for Næsby Padel. Hun spiller også tennis, men er blevet fuldstændig grebet af padel. Foto: Martin Kloster
Padel er en frembrusende sport i Danmark, hvor alle kan være med. I Næsby er det også populært.

Næsby: De sidste over 30 år har der været tennisbaner i Næsby oppe ved Næsbyhallen.

Men en ny og frembrusende sport har meldt sin ankomst: Padel.

I september 2020 blev Næsby Padel stiftet som en underafdeling af Næsby IF. Bente Larsen blev valgt som formand. Hun spillede tennis i Næsby, men blev fuldstændig grebet af padel, siger hun.

Annonce

- Jeg vidste ikke, jeg ville blive så grebet af padel. Nu synes jeg bare, det er smaddersjovt. Du får meget hurtigere spil i gang og du har mange flere boldberøringer. Du skal ikke bruge tiden på at gå rundt og samle bolde op, fordi det er en mindre bane, fortæller Bente Larsen, når hun sammenligner tennis med padel.

Næsby Padel havde et åbent hus-arrangement for nylig. Foto: Martin Kloster

Det er heller ikke nær så hårdt for kroppen, som mange andre sportsgrene, mener hun.

- Og så er det rigtig godt for 'de små grå', at du har vægge med i spillet, som man ikke har i tennis. Jeg tror, at det er så nemt at komme i gang med, også for nybegyndere, gør, at det er et mere socialt spil, tilføjer formanden, som avisen møder i forbindelse med et åbent hus-arrangement.

Det femte siden starten af klubben.

Sådan ser et padlebat ud. Foto: Martin Kloster

Hus og hus, det er det egentlig ikke. For banerne i Næsby er udendørsbaner.

- Vi ved, der er mange, der ikke har prøvet padel. De har måske gået forbi banerne heroppe og tænkt: 'Hvad er det for noget?' Så derfor giver vi med jævne mellemrum et tilbud om at komme og prøve det, siger Bente Larsen om de blå padelbaner i Næsby.

Man kan booke en bane

Banerne er etableret af private investorer. Foreningen Næsby Padel har så en samarbejdsaftale med investorerne om brug af banerne. Så man kan også spille "almindelig" pay and play, fortæller formanden.

- Hvis man for eksempel er bedsteforældre med et par børnebørn en søndag eftermiddag, så kan man booke en bane for 200 kroner uden, at man er medlem, siger hun.

Jeg vidste ikke, jeg ville blive så grebet af padel. Nu synes jeg bare, det er smaddersjovt.

Bente Larsen

Hvis man booker banen, er der tilmed gratis bat og bolde, man kan låne.

Banerne i Næsby er allerede meget populære. Foreningen arrangerer fællesspil flere gange om ugen. Der er stadig plads til nye medlemmer, nævner Bente Larsen.

Næsby Padel har cirka 130 medlemmer, oplyser hun.

Padel

Padel, tidligere kendt som padeltennis, er en sport, der måske bedst beskrives som tennis og squash.

En padelbane måler 10 gange 20 meter. Man kan både spille indendørs og udendørs. Banen er omgivet af både glas og trådhegn. Begge dele - modsat i tennis, hvor banen også er større - bruges aktivt i spillet.

For at spille padel, skal man bruge et bat. Det er lavet af glasfiber, carbon og kulfiber. Bolden kunne ligne en tennisbold, men den er noget mindre. Som i tennis er der et net i midten af banen. Man server som i tennis, men altid med en underhåndsserv. Når bolden har ramt jorden én gang, må den gerne ramme glasvæggene. Bolden må også ramme hegnet på modstandernes halvdel.

Der gives de samme point som i tennis: 0, 15, 30 og 40. Og som i tennis giver seks partier ét sæt. Der spilles bedst af tre sæt.

Du kan læse mere om padel i Næsby via www.n-i-f.dk og via Næsby Padel på Facebook.

Hun sidder selv i tennisudvalget og i selve ledelsen af NIF, men da man skulle etablere padelafdelingen, var der ikke nogen til at besætte pladserne i padelbestyrelsen.

- Så vi er faktisk formanden og den økonomiansvarlige for NIF-ledelsen, der har byttet roller og er henholdsvis formand og kasserer i padel, fortæller Bente Larsen.

Annonce

To og to

Næsby Padel har to baner. I padel spiller man to og to. Eller som man kalder det i tennis: En double. Det gør spillet meget socialt, mener Bente Larsen.

Der er to padelbaner i Næsby. Foto: Martin Kloster

- Det er skidegod familiesport for dem, der har nogle halvstore børn. Som medlem af Næsby Padel kan du købe årskort og familieårskort, så du kan spille alt det, du vil i 12 måneder. Det er et godt tilbud, mener hun.

Det skal være sjovt at spille padel i Næsby. Det er for fornøjelsens skyld, men de lidt mere konkurrencemindede spillere er også med til turneringer rundt omkring på Fyn.

Annonce
Lokalavisen Nordvest

Kø i vente: Louise åbner ny, børnevenlig isbutik i Odense - og første dag er der gratis is nogle timer

Annonce
Lokalavisen Nordvest

Tragedie efter tragedie gav politimanden Ole PTSD: Nu hjælper han andre i samme situation

Annonce
Lokalavisen Nordvest

Kun et hul i jorden nu og først færdigt næste år: Men alt er allerede udlejet

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nordvest

Ny skov bliver indviet

Lokalavisen Nordvest

Her er mit yndlingstræ - har du et?

Lokalavisen Nordvest

Efter fire år, coronabøvl, forsikringsudfordringer og afslag fra kommunen har hjemløs skulptur endelig fået en plads

Lokalavisen Nordvest

Arne har været aktiv i den samme bestyrelse i 41 år: Nu er han blevet hædret for sit arbejde

Ugeavisen Odense

Hvad skal vi undersøge for dig?

Lokalavisen Nordvest

Ulla blev hædret for næsten 50 års frivillighed

Lokalavisen Nordvest

De jubler i Paarup: Nu ruller millionerne ind til renovering af skolen

Annonce