Annonce
Lokalavisen Nordvest

Savnede skiferien: Teenagere har hentet alperne til Lumby

Sebastian Bach og Lukas Olsen har selv stået for planlægning og udførelse af deres skihopbane. Privatfoto
Nedkørslen til en nedlagt grusgrav i Lumby er blevet omdannet til en skibakke og er blevet en velfungerende erstatning for aflyste skiture til alperne.

H. C. Lumbyes Vej: ”Når bjerget ikke vil komme til Muhammed, må Muhammed komme til bjerget”.

Det kendte ordsprog har to 16-årige drenge fra Lumby vendt totalt på hovedet, for det er netop lykkedes dem at skabe alpeagtige forhold i deres egen baghave.

- Vi kunne ikke komme af sted på skiferie og savnede det rigtig meget, men så havde vi set på de sociale medier, at der var en mulighed for at stå på kunstgræs, og så blev vi enige om at gå i gang med at lave vores egen skihopbakke, lyder det fra de to venner Lukas Olsen og Sebastian Bach.

Annonce

Ned ad bakke

De havde udset sig en stejl nedkørsel i en nedlagte grusgrav på Sebastians forældres grund og fik lov til at gå i gang med deres skiprojekt.


Det er faktisk nogle friske unge mennesker, der selv tjener penge, så de har stået for langt den største del af økonomien selv

Barbara Bertelsen


Med skovle og håndkraft fik de skabt et jævnt underlag på den lange nedkørsel, de fik indkøbt 20 meter kunstgæs, og så fik de en nabo til at lave de pløkker, der skal holde græstæppet fast.

Det har krævet sin mand og mange pauser at levere håndkraft til entreprenørprojektet. Privatfoto

Lørdag kunne de så tage deres første ture ned ad rampen, og det var Lukas, der var først til at afprøve banen.

- Jeg tror, Sebastian var lidt bange, så jeg blev lige sendt ned først, siger Lukas med et lille grin.

Men nu hvor de begge er blevet fortrolige med deres egen skihopbakke, er der ikke grænser for, hvilke tricks de begge kan udføre på de såkaldte ”rails”, de har placeret ned ad kunstgræsrampen.

Her er Lukas i gang med et trick på den såkaldte "rail". Privatfoto

- Det er klart, at det er en anden fornemmelse at stå på ski her, men jeg synes, det er en god måde at øve sig på, og det kan vi så tage med videre på pisten, når vi kommer på skiferie en gang igen, siger Sebastian.

Annonce

Stolte forældre

I kulissen er det nogle glade forældre, der har været vidne til drengenes foretagsomhed, og der har ikke været megen curlingaktivitet undervejs.

- Det er faktisk nogle friske unge mennesker, der selv tjener penge, så de har stået for langt den største del af økonomien selv, siger Lukas’ mor, Barbara Bertelsen, der kan fortælle, at udgifterne til rampen har beløbet sig til cirka 3.000 kroner.

Skihopbanen i Lumby er planlagt at skulle anvendes hele året rundt. Privatfoto

Og hun ser drengenes projekt som et sundt afbræk under corona-nedlukningen.

- De har knoklet på i fire uger med at lave deres egen skibakke. De har gravet ud, de har bestilt kunstgræs, der har været i værkstedet og snedkerere rails, og der er blevet vokset ski, lyder det fra moren, der dog måtte gribe ind undervejs i processen.

- De fandt også ud af, da de skulle vokse skiene, at det ikke var mors det nye strygejern, de skulle bruge, men de fik lov at låne det gamle, siger hun med et smil.

En del af projektet foregik i Sebastians forældres værksted, hvor der både blev bygget rails og vokset snowboard og ski. Privatfoto
Annonce

Permanent skihopbane

Nu er der aktivitet på ”bjerget” i Lumby, og for de to teenagere er rampen ikke en midlertidig bane.

- Det er planen, at banen skal ligge her hele året rundt, og så kan man gå ud, når man har lyst og lære nogle nye tricks eller pudse sin teknik af, siger Sebastian, der sammen med Lukas også har inviteret deres venner til at komme og prøve banen af, og det er også noget, der glæder de voksne.

- Det er svært for de unge mennesker, at holde gejsten og motivation for deres online undervisning og det manglende sociale liv, når man er teenager. Men drengene har gjort noget ved det, og det er da fantastisk, at de nu kan bruge eftermiddagen på at stå på ski her i Lumby i den friske luft og med corona-venlig afstand til hinanden, lyder det fra Barbara Bertelsen.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Seneste nyt

Annonce