Annonce
Lokalavisen Nordvest

Smørrebrødsjomfru på tærsklen til sin debut: 10 års erhvervstørke ophører

Sandra og Thomas Madsen har købt den gamle slagter i Næsbyhoved-Broby. Det bliver fruen, som skal sørge for, at kunderne får lyst til at komme igen med de evner hun er i gang med at opbygge som smørrebrødsjomfru, imens herren ordner alt det praktiske. De har selv shinet butikken op fra top til tå. Avisen erklærer sig positivt stemt for det spontane projekt og har allerede lovet at kigge ud i det nye år for at høre, hvordan starten er gået. Foto: Kristian Isaksen

Sandra og Thomas Madsen har ageret ud fra følelser og instinkt med købet af Bogensevej 341. Fra 4. december vil der igen være lys i den gamle slagter, som har fået sig en opfriskning i sin nye rolle som smørrebrødsbutik. Samtidigt er det første gang i mere end 10 år, at Næsbyhoved-Broby får sig en ny butik.

Annonce

Næsbyhoved-Broby: "Oplagt" er ikke den første umiddelbare glose, der svirper af tungen, hvis man fik til opgave at beskrive Sandra og Thomas Madsens erhvervsprojekt i Næsbyhoved-Broby med et ord.

Vovet. Overilet. Spontant. Modigt. Skørt. Ja, de ord smager mere rigtigt. Klistrer sig nærmest frivilligt til én af de mere kuriøse butiksåbninger i det nordvestlige Odense i nyere tid.

Sandra Madsen skal lave smørrebrød.

- Øhhh - og hvad så, tænker du måske.

For et rugbrødselskende folkefærd som det danske, der gladeligt labber den ene remoulade- og mayonnaiseindsmurte luns kød efter den anden i sig, lader det såmænd til at være et ganske holdbart fundament at bygge et firma op på.

Som at sælge garnnøgler til en rig kat.

Men alle virksomheder møder udfordringer og mindst én himmelråbende åbenlys af slagsen fylder atmosfæren i den gamle slagters lokaler.

Kvinden, der skal føre kniven, er noget så ejendommeligt som en smørrebrødsjomfru i ordets allerhelligste forstand.

- Jeg har aldrig lavet smørrebrød før. Jeg har selvfølgelig smurt rugbrødsmadder, men aldrig på den her måde, siger den ene ejer med øjne så store som smilet er bredt.

Jeg vil hellere sidde bagefter og slikke sårene over, at det ikke gik så godt, end at jeg vil sidde om nogle måneder fra nu af og have det dårligt over, at vi ikke prøvede. Hvis vi forpassede chancen og kunne se, at andre udlevede Sandras drøm, ville vi jo ærgre os gule og grønne

Thomas Madsen

Hos Sandra

Hos Sandra har adresse på Bogensevej 341 i Næsbyhoved-Broby.Med åbningen markerer ægteparret Sandra og Thomas Madsen starten på et iværksættereventyr og samtidigt enden på en erhvervstørke.

Det er således første gang i mere end 10 år, at bydelen kan byde velkommen til en ny butik.

Besøg Hos Sandra på www.hossandra.com

Der kan kontaktes og bestilles på 30 22 6868 eller på mailen bogensevej341@gmail.com

Det er utroligt, hvor hyggeligt man egentlig kan gøre en gammel slagterbiks, hvis man har lidt sans for det æstetiske og kreative. Udsynet til kirken er ikke helt tosset, når man sidder her og nyder en kop kaffe eller et stykke med æg og rejer. Foto: Kristian Isaksen
Annonce

Snydt hjemmefra

Sandra Madsen er fra Polen. En nation blotlagt for rugbrød. Men forelskelsen til en af dansk gastronomis grundsten blussede næsten øjeblikkeligt ved første møde.

- Jeg blev vild med det. Især smørrebrød, som jeg derefter lavede til mine forældre, som også elsker det. Meget bedre end burger og pizza, som man ellers ser alle steder, siger hun, og tilføjer, at branchen altid har tiltalt hende.

- Det har faktisk været en drøm for mig at bestyre noget café-agtigt. Nu er det jo smørrebrød og jeg tror, mange af vores kunder bliver lastbilchauffører og håndværkere, der skal have frokost. Men jeg kunne godt tænke mig, det udviklede sig til at blive mere en hyggekrog her i byen, siger Sandra Madsen, imens fingrene glider henover mobilskærmen.

Billederne viser, at hun ikke er helt jomfruelig udi den kulinariske skyskrabers byggekunst.

- Jeg har selvfølgelig øvet mig lidt, siger hun med et hjerteligt grin.

Med tiden må det gerne blive mere café-agtigt mener Sandra Madsen. Derfor er kaffekanden klar og står først for, hvis nogen skulle ønske en friskbrygget kop varm energi. Foto: Kristian Isaksen
Annonce

Gule og grønne

Skal man tage de snarlige smørrebrødsskabere på ordet, har de altid fulgt en struktur. Tilværelsen forløb nogenlunde forudsigeligt uden de store udsving, men da muligheden for at købe den gamle slagter opstod, afveg ægteparret fra de hidtidige mønstre.

- Jeg vil hellere sidde bagefter og slikke sårene over, at det ikke gik så godt, end at jeg vil sidde om nogle måneder fra nu af og have det dårligt over, at vi ikke prøvede. Hvis vi forpassede chancen og kunne se, at andre udlevede Sandras drøm, ville vi jo ærgre os gule og grønne, siger Thomas Madsen.

Har I ikke været nervøse?

- Det har der slet ikke været tid til, men det kan da godt være der melder sig lidt frem imod åbningen. Om ikke andet så ser fremtiden, da i hvert fald spændende ud, griner Thomas Madsen.

Gamle kødhængere fra slagteren har fået nyt liv - nu som garderobestang. En sådan ville nok sagtens kunne sælges for nogle tusindlapper i det genbrugselskende København. Foto: Kristian Isaksen
Annonce

Lokal loyalitet

De er begge glade. Humørbomber af den fineste karat. Der bliver snart ikke sagt tre ord, før et latterudbrud flænser det sparsomme luftrum i den lille butik.

Det ene mere oprigtigt og energisk end det andet.

Den egenskab kan bære dem langt i jagten på succes. For i Næbyhoved Broby vrimler det ikke med potentielle kunder, der impulsivt dropper ind.

- Vi satser på, at vi kan gøre som slagteren. Han var her i 49 år ved hjælp af støttende borgere. Efter det efterhånden har rygtet sig, at vi snart åbner, så har jeg da mærket en stor interesse. Ud fra den betragtning, har vi da en forventning om, at det kan hænge sammen, siger Thomas Madsen.

Og hvis det ikke gør det...

- Jamen så har jeg stadig mit job på vandværket og Sandra har en aftale om, at hun kan flekse på det opholdssted, hun arbejder nu. Der er et sikkerhedsnet. Det kan godt være, vi er spontane, men så sindssyge er vi heller ikke, slutter han af - selvfølgelig i et stort, smittende grin.

Det her skilt bliver snart vendt. 4. december stævner Sandra Madsen af sted på sin jomfrurejse - som smørrebrødsjomfru. Foto: Kristian Isaksen
Det gamle fryserrum har Thomas Madsen forvandlet til et toilet. Men man skal bukke hovedet, hvis man har lidt for meget højde, da indgangen i størrelse stadig svarer til den gamle fryserdør. Det erfarede den 190 centimeter høje journalist selv - men nåede at dukke sig. Foto: Kristian Isaksen
Kvitteringsmaskinen virker. Alt er stort set klar til åbning. Foto: Kristian Isaksen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce