Annonce
Lokalavisen Nordvest

Stine er træt af glasskår på vejen, når skraldebilen har været forbi: - Jeg har selv tre børn, der løber rundt på bare tæer

Det er ikke kun Stine Rosenlund, der har bidt mærke i de tabte glasskår. Den lokale grundejerforening har en facebookside, hvor der både tidligere i marts og i oktober sidste år er andre, der har delt billeder af glas, som er fundet på vejen efter tømning af genbrugsbeholdere. Foto: Steffen Nielsen
Med jævne mellemrum er Stine Rosenlund ude med kosten for at feje glasskår op, når skraldebilen har tømt kvarterets genbrugscontainere. Hos Odense Renovation opfordrer man til at være ekstra opmærksom på, hvad man putter i glascontaineren.

Villestofte: Hvad nu hvis nogen træder på dem og kommer til skade?

Nogenlunde sådan lyder Stine Rosenlunds bekymring. Hun oplever nemlig, at der med jævne mellemrum bliver tabt glasskår på vejen, når Odense Renovations biler kommer for at tømme områdets genbrugscontainere.

- Jeg har selv tre børn, der løber rundt på bare tæer, og der er også mange, der har hund, som de lufter i området, siger hun, mens hun viser rundt på vejene Ydunsæble Have og Guldæble Have, hvor der tidligere på dagen er blevet hentet genbrugsaffald.

Annonce

- Du kan se noget af det der, siger hun og peger på en række af små klare skår, som ligger midt på asfalten foran nogle affaldsbeholdere.

Disse glasskår har Stine Rosenlund selv samlet sammen på et mindre areal i indkørslen hos en af naboerne. I følge Odense Renovation ligner glasset såkaldt planglas, som ikke bør komme i skraldespanden. Foto: Steffen Nielsen

Turen fortsætter nogle hundrede meter, og flere steder undervejs stopper vi op for at se på glasskår.

- Jeg synes, det er ærgerligt, at vi sorterer det hele korrekt, og så skal vi samle det op på vejen bagefter, siger Stine Rosenlund, som et par gange har henvendt sig til Odense Renovation med problemet, uden at hun dog føler, at det har løst noget.

Renovation afviser fejl

Hos Odense Renovation medgiver kommunikationschef Claus Hammerich, at der tidligere har været udfordringer med tabt glas. Problemerne bør dog være løst, mener han, og derfor gætter han på, at der i stedet er tale om, at nogle af beholderne i kvarteret bliver brugt forkert.

Anbefalinger

For at undgå tabte glasskår og metalstykker anbefaler Odense Renovation at man bruger genbrigsbeholderne til: Øl- og sodavandsdåser, vinflasker, konservesdåser, fyrfadslysholdere, alubakker, emballageglas.

Derimod opfordrer man til at køre følgende genstande på genbrugspladsen: Søm og skruer, vinduesglas, glasskår, spraydåser, gasflasker, porcelæn og keramik.

- Vi er klar over, at vi indledningsvist, da den nye ordning med indsamling af glas og metal blev indført, havde udfordringer med at skraldebilerne tabte små stykker glas og metal. Vi har lagt et stort arbejde i at få tilrettet skraldebilerne, således vi ikke spilder affald i forbindelse med tømning, forklarer han og tilføjer:

De små glasskår her blev også fundet på vejen i Stine Rosenlunds kvarter, da avisen var forbi. Foto: Steffen Nielsen

- Vi kan stadig opleve spild af små stykker glas og metal, men det er primært, hvis der er borgere, der kommer drivhusglas eller små glasskår i eller tømmer en hel bøtte søm og skruer ned i skraldespanden. Disse småstykker kan risikere at springe og lande på vejen, siger han og opfordrer derfor til at man sørger for at aflevere netop vinduesglas og mindre glasskår på genbrugspladsen i stedet for at hælde dem i skraldespanden derhjemme.

Vi kan stadig opleve spild af små stykker glas og metal, men det er primært, hvis der er borgere, der kommer drivhusglas eller små glasskår i eller tømmer en hel bøtte søm og skruer ned i skraldespanden.

Claus Hammerich, Odense Renovation
Annonce
Lokalavisen Nordvest

Tragedie efter tragedie gav politimanden Ole PTSD: Nu hjælper han andre i samme situation

Annonce
Lokalavisen Nordvest

Kun et hul i jorden nu og først færdigt næste år: Men alt er allerede udlejet

Annonce
Lokalavisen Nordvest

Ny skov bliver indviet

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nordvest

Her er mit yndlingstræ - har du et?

Lokalavisen Nordvest

Efter fire år, coronabøvl, forsikringsudfordringer og afslag fra kommunen har hjemløs skulptur endelig fået en plads

Lokalavisen Nordvest

Arne har været aktiv i den samme bestyrelse i 41 år: Nu er han blevet hædret for sit arbejde

Ugeavisen Odense

Hvad skal vi undersøge for dig?

Lokalavisen Nordvest

Ulla blev hædret for næsten 50 års frivillighed

Lokalavisen Nordvest

De jubler i Paarup: Nu ruller millionerne ind til renovering af skolen

Lokalavisen Nordvest

Her er Baloo, han er terapihund og ham kan du leje

Annonce