Annonce
Lokalavisen Nordvest

Navne-mysteriet er løst: Stor virksomhed efterlyste svar på, hvorfor den hedder, som den gør

Kim Østergaard har tidligere fortalt, at det irriterede ham, at en så stor og gammel virksomhed som Meneta ikke kender historien bag sit navn. Nu har man så fået svar. Arkivfoto: Jakob Haugaard Christiansen
Masser af læsere har givet deres bud på, hvor navnet Meneta stammer fra. Nu har den store virksomhed i Stige så endelig fundet et svar.

Stige: Lad os bare starte med at sige det, som det er: Denne historie er lidt af et antiklimaks. Og så alligevel - for hvis du hænger på til sidste del, viser det sig, at der alligevel er en større mening med tingene.

I sidste måned skrev vi historien om, at den store industrivirksomhed Meneta efterlyste svar på et spørgsmål, som har naget i årevis. Ingen i virksomheden kendte nemlig til baggrunden for navnet Meneta.

Efter avisen har skrevet om Menetas jagt på sandheden, har masser af læsere henvendt sig med forslag til løsninger på gåden. Og nu har virksomheden så fundet et tilfredsstillende svar.

Annonce

Folkene på Meneta har nemlig talt med Ib Hansen, som for mange år siden købte Meneta af grundlæggeren Erik Jacob Hansen, og han havde et ganske simpelt svar: Erik var en meget praktisk mand, og at han ville have et simpelt navn, der havde klang af ordet metal. Derfor navnet Meneta.

Har fået ny betydning

Mens løsningen på gåden måske ikke for alvor har fået nogen til at finde champagne og stjernekastere frem, så har de mange henvendelser fra læsere faktisk tilføjet ny betydning til navnet Meneta.

Om Meneta

Meneta A/S blev etableret i 1953 som en maskinfabrik, men Stige-virksomheden blev senere opkøbt af Roulunds Fabriker, som var ejet af Mærsk, før den blev solgt til de nuværende amerikanske ejere i 2003.

Virksomheden er i dag den tredjestørste leverandør af støjreducerende komponenter til bilbremser globalt. Meneta producerer en såkaldt shim, bagplader samt pakningsmaterialer. Der sidder Meneta-shims i omkring halvdelen af alle europæiske biler.

En shim er lavet af en lille tynd stålplade, lim og gummi - som i den rette kombination kan reducere og helst helt fjerne støjen fra en bilbremse. Den placeres på bagsiden af bremsebelægningen og tager bla. vibationerne, så støjen reduceres.

Meneta har udover hovedkontoret på Fyn oversøiske datterselskaber og produktion i Indien, Kina, Tyskland, USA samt salgskontor i Brasilien.

- Mange har skrevet til os med bud på, hvorfor vi hedder Meneta, og vi sætter stor pris på den store interesse. De handler alle om afledninger af ord og andre sprog. F.eks. på latin og oldgræsk betyder navnet ”Men Eta” at holde for evigt/altid. Og på flere asiatiske og arabiske sprog er Me neta en afart af: “Leder inden for”, forklarer marketingmedarbejder Line Toppel Andersen, som har været en af hovedkræfterne bag navnejagten.

- Vi ser det lidt som en Lego-case, hvor opfindelsen af navnet er meget simpel (Lego er en sammensætning af leg godt, red.), men hvor vi senere hen har fundet ud af, at navnet tilfældigvis har en større mening på latin, oldgræsk eller asiatisk. Hvor heldige kan vi være? siger Line Toppel Andersen.

Vi ser det lidt som en Lego-case, hvor opfindelsen af navnet er meget simpel, men hvor vi senere hen har fundet ud af, at navnet tilfældigvis har en større mening.

Annonce
Lokalavisen Nordvest

Tragedie efter tragedie gav politimanden Ole PTSD: Nu hjælper han andre i samme situation

Annonce
Lokalavisen Nordvest

Kun et hul i jorden nu og først færdigt næste år: Men alt er allerede udlejet

Annonce
Lokalavisen Nordvest

Ny skov bliver indviet

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nordvest

Her er mit yndlingstræ - har du et?

Lokalavisen Nordvest

Efter fire år, coronabøvl, forsikringsudfordringer og afslag fra kommunen har hjemløs skulptur endelig fået en plads

Lokalavisen Nordvest

Arne har været aktiv i den samme bestyrelse i 41 år: Nu er han blevet hædret for sit arbejde

Ugeavisen Odense

Hvad skal vi undersøge for dig?

Lokalavisen Nordvest

Ulla blev hædret for næsten 50 års frivillighed

Lokalavisen Nordvest

De jubler i Paarup: Nu ruller millionerne ind til renovering af skolen

Lokalavisen Nordvest

Her er Baloo, han er terapihund og ham kan du leje

Annonce