Annonce
Lokalavisen Nordvest

Sune har brudt stimen af købmændsfiaskoer: - Jeg skal være Stiges købmand i mange år

Sune Winther Norup er købmand i Min Købmand i Stige. Han tog kampen op for at bevare mere lokale værdier og har gjort det godt, selvom historien talt for en fiasko. Foto: Kristian Isaksen
Sjette gang blev lykkens gang - men Sune Winther Norup kunne som sine forgængere snildt have fejlet, hvis ikke han havde strategien klar fra start. I dag er Min Købmand i Stige vel på vej til at blive en sund forretning.

Stige: Da Sune Winther Norup 1. juli 2019 strammede det grønne slips om sin hals og officielt kunne kalde sig indehaver af Min Købmand i Stige, stod mange lokale borgere og så måbende til.

Det var næsten som at iagttage et skib forlade havnen og blot vente på, at det forliste.

Ikke fordi nogen umiddelbart ville anfægte den nye styrmands egenskaber, men fordi købmandsbutikkens historie talte sit eget sørgelige sprog.

Annonce

På blot 18 måneder, inden Sune Winther Norups indtræden, havde fem forskellige købmænd forsøgt sig på Stiges detailmarked uden at producere nævneværdige resultater.

For hver nyttesløs præstation dalede befolkningens tiltro til, at købmanden nogensinde ville blive en sund forretning.

Derfor gav avisen også Sune Winther Norup håndslag på, at hvis han imod alle odds stadig var her om et år, så ville vi gerne snakke med ham igen.

- Det er en aftale. Vi tales ved om et år, som han selvsikkert svarede dengang.

For ifølge Sune Winther Norup var der ikke tale om dårlige odds. Ej, heller en mytisk forbandelse over adressen.

For ham var Stiges forladte købmand en usleben juvel, der blot manglede den rette mand til at file kanterne.

Kunderelation er nøglen

Der var uforløst potentiale i Stige og Sune Winther Norup følte sig sikker på, at han havde nøglen til at lirke succesen frem.

- Jeg sagde dengang, at det var vigtigt for mig at jeg fik set alle kunder i øjnene og skabt en relation til dem. I dag er jeg på fornavn med alle kunder - i hvert fald dem, der har været her nogle gange, siger købmanden, der medgiver, at det ikke er nok, at have en god hukommelse.

- Butikken er jo lavet helt om. Nogle steder er gangene blevet dobbelt så brede, vi har fået sat nye og pænere skilte og malet butikken helt gul, så den matcher mange af de gule huse, der præger Stige.


Meny-købmanden i Søhus og en anden købmand i Næsby siger, at butikken ikke har kørt så godt i mindst 10 år. Det er et kæmpeskulderklap at få fra to dygtige folk i branchen. Og Dagrofa har spurgt ind til, om jeg kunne være interesseret i at prøve mine evner af i noget større. Men jeg er i Stige og har et projekt her, som slet ikke er fuldført.

Sune Winther Norup


Tiltagene er heller ikke gå ubemærket hen. Kunderne roser købmanden for forandringerne og meget tyder på, at han har ramt rigtigt.

- Jeg er her endnu, selvom det første halve år var stejlt. Der var enormt mange udfordringer forbundet med at relancere butikken og kunderne skulle lige finde ud af, at det altså ikke bare var en gentagelse af alle fiaskoerne. At den nye købmand ville prøve noget nyt. Det skulle være slut med tomme hylder og kølediske og vores sortiment skulle være bredere. Så skulle der generelt bare være en bedre stemning. De seneste fem måneder fortæller, at vi er på rette spor. Resultaterne er et stykke over budget. Det er jeg selvsagt stolt over, fortæller Sune Winther Norup, hvis flid har vakt genklang ud over Stiges grænser.

Annonce

Ros fra kollegerne

- Meny-købmanden i Søhus og en anden købmand i Næsby siger, at butikken ikke har kørt så godt i mindst 10 år. Det er et kæmpeskulderklap at få fra to dygtige folk i branchen. Og Dagrofa har spurgt ind til, om jeg kunne være interesseret i at prøve mine evner af i noget større. Men jeg er i Stige og har et projekt her, som slet ikke er fuldført.

Det går bedre end i mange år - er du ikke tilfreds?

Selve facaden skulle være mere indbydende. Derfor satte han dengang skilte op på butikken - den er i øvrigt også blevet malet gul. Foto: Kristian Isaksen

- Man er jo aldrig helt tilfreds, for der er altid noget, der kan gøres bedre. Jeg er glad og stolt over at se, hvor vi er kommet hen, men jeg er ikke helt tilfreds endnu. Jeg skal være Stiges købmand i mange år fremover og jeg vil blive her og se butikken blive sund. Men det er ingen hemmelighed, at købmændenes ve og vel på landet kan ændre sig meget på få år, fordi måden hvorpå vi handler er anderledes. Fra år til år skal der revurderes. Det har man set tidligere.

Er konklusionen, at du gjorde det rigtige, da du overtog?

- Det har ikke kun været lutter lagkage. Der har været og er stadig udfordringer - det gør det kun sjovt og spændende - og derfor fedt, når man kan se ændringerne bærer frugt. Set i bakspejlet var det risikabelt, men man skal tage chancer her i livet. Jeg har ikke et øjeblik fortrudt min beslutning.

Kunderelationen er ultravigtig - ifølge Sune Winther Norup er den afgørende for succes. Foto: Kristian Isaksen
Annonce

Mest læste

Annonce
Lokalavisen Nordvest

Genbrug i stor skala: Militærbygninger bliver til veje i ny Odense-bydel

Annonce

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Seneste nyt

Annonce