Annonce
Lokalavisen Nordvest

Tidligere FN-soldat udgiver Cypern-bog

Tony From Petersen blev udstationeret på Cypern i 1964. Privatfoto

Den lokale forfatter og foredragsholder Tony From Petersen er lige nu aktuel med en bog om sine oplevelser som udsendt FN-soldat på det urolige Cypern, og det markerer han med en bogreception.

Annonce

Næsby: Er du interesseret i at møde en af de danske udstationerede soldater, som oplevede borgerkrigen på Cypern i 1960'erne på nærmeste hold, kan du med fordel deltage i Tony From Petersens bogreception, hvor han vil signere første udgave af sin bog, "Afroditte græder".

Forfatteren, der bor i Næsby, har tidligere udgivet den socialrealistiske bog, "Thorødrenge", og nu er han klar med en ny bog om sine oplevelser som udsendt FN soldat i tresserne på det urolige Cypern.

- Bogen er en personlig beretning om de trængsler, de unge danske FN-soldater blev konfronteret med, da de en mørk nat i 1964 landede i Nicosia, Cyperns hovedstad, hidkaldt af daværende præsident Makarios samt FN med den ene opgave at holde de stridende parter i en voldsom borgerkrig adskilt og etablere en våbenhvile, lyder det fra Tony From Petersen i en pressemeddelelse.

Det er disse unges oplevelser på godt og ondt, "Fredens vogtere", forfatteren ønsker at videregive for eftertiden. Der er tale om en hudløs ærlig skildring om en ung generation, der som de første blev udsendt til brændpunkt Cypern, hvor vold og terror satte dagsordenen. Disse unge stod på deres vagt på en ø i det østlige middelhav, hvor et lille folk var ved "at hævne sig ihjel", lyder det videre i pressemeddelelsen.

I forbindelse med bogudgivelsen er Tony From Petersens netop ved at lægge sidste hånd på en foredragsrække om emnet, der vil løbe af stablen i efteråret 2o19.

Bogreceptionen finder sted fredag den 22. februar fra kl. 15 - 17 hos Soldaterhjemmet Dannevirke på Sdr. Boulevard 15 i Odense. Alle er velkomne.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Seneste nyt

Annonce