Annonce
Lokalavisen Nordvest

Til maj flytter familien Breinbjerg ind i en 150 år gammel mølle: Men først skal den totalrenoveres for en lille million

Den 26. november sidste år købte Peter Breinbjerg og hans familie den gamle mølle på Bogensevej 381. De seneste måneder er gået med at pille stort set al indmad ud af store dele af bygningen, som nu bliver totalrenoveret. Familien forventer at kunne flytte endeligt ind i deres nye hjem om cirka seks uger. Foto: Steffen Nielsen
Det er lokalområdets absolut højeste punkt, som familien Breinbjerg inden længe flytter ind i. De har nemlig købt en gammel mølle, som de lige nu er ved at bygge fuldstændig om indvendigt.

Næsbyhoved-Broby: Det er en fordel at være udstyret med en solid portion fantasi, når man træder ind i familien Breinbjergs kommende hjem.

For mens den gamle møllebygning på Bogensevej udefra ser både pæn og velholdt ud, så er der anderledes råt, når man kommer indenfor.

Lige nu er taget holdt oppe af røde metalstænger på den del af huset, som kommer til at være bryggers og to badeværelser. På ydermuren står der et sted skrevet "dør" med store røde bogstaver, for at vise, hvor man om nogle uger kan træde ind og ud af huset, og der er hverken loft eller beklædning på væggene i den forreste del af huset.

Annonce

Nå ja, og så er der for øvrigt hverken køkken, toiletter, håndvaske eller andre former for indmad i huset. Kun i stuen står der et bord og et par skabe.

Møllen er bygget i 1850'erne og fungerede som kornmølle indtil begyndelsen af 1900-tallet. I 1950'erne blev den så bygget om til bolig, og det er den funktion, bygningen har haft lige siden. Med ombygningen, som blandt andet involverer en mindre tilbygning ved vinduespartiet for enden af rummet her, kommer den gamle mølle til at fremstå som en moderne - omend noget anderledes - bolig. Foto: Steffen Nielsen

Alt det ændrer sig dog lige straks. For om bare halvanden måneds tid er det planen, at familien Breinbjerg kan flytte ind i den bygning, som de i efteråret 2021 blev så forelsket i, at de besluttede sig for at lægge de 1,5 millioner, det kostede at erhverve den mere end 150 år gamle mølle.

- I de seneste 12 år har vi boet i et lille bondehus i Kirkendrup, som vi selv har bygget om, men med to unger på 10 og 12 år, bliver det for småt. Da vi så det her, tænkte vi, at det kan sgu noget, og vi kunne se for os, at det godt kunne lade sig gøre at få hele familien passet ind her.

Har du også en særlig bolig

Bor du også i en bolig, der skiller sig ud fra mængden, eller er du i gang med at forvandle noget gammelt fra skrot til slot? Og vil du gerne vise den frem for vores læsere?

Så vil vi meget gerne høre fra dig på mailadressen stn@jfmedier.dk.

- Vi kan egentlig godt lide stilen. At der er lidt sjæl og charme med nogle skæve vægge og så videre. Jeg tror faktisk ikke, at det ville være os at flytte ind i noget helt nyt og snorlige, forklarer Peter Breinbjerg.

Den sjæl, som huset kommer med, den skal vi forsøge at arbejde rundt om og ikke imod Peter Breinbjerg

Peter Breinbjerg

Kombinerer det moderne og historien

Familien, som ud over Peter består af hans kone, Charlotte, og deres to børn, Bo og Caroline, overtog møllen i slutningen af november sidste år.

De har selv lavet den nye plantegning, som skal gøre den gamle bygning til et moderne hjem til en familie på fire, og som blandt andet indebærer, at der bliver bygget 28 kvadratmeter ekstra til huset, som bliver Peter og Charlottes soveværelse.

- Det skal være et moderne hus med gulvarme og de ting, der ellers hører til. Så vi forsøger at føre det op til nutiden, men med respekt for historien. Den sjæl, som huset kommer med, den skal vi forsøge at arbejde rundt om og ikke imod, siger Peter Breinbjerg.

Datteren Caroline får værelset i mølletårnets øverste etage. Dermed kan hun se frem til en udsigt som denne fra de fire vinduer. Foto: Steffen Nielsen

Egentlig skulle arbejdet allerede være gået i gang ved årsskiftet, men da den daværende totalentreprenør sprang fra, måtte familien ud og finde nye folk til at gøre deres boligdrøm til virkelighed.

- Det er de ups and downs, der er, og det må man bare tage med oprejst pande. Det er da et puslespil at få det hele til at gå op, og det har været en udfordring at finde håndværkere, som havde tid, men vi har fundet et hold nu af gode folk, fortæller Peter Breinbjerg, som også selv går til hånde med blandt andet nedbrydning og oprydning, når det kan passes ind i arbejdet som industriinspektør på blandt andet offshore-platforme.

Annonce

Holder sig under 2,5 mio.

Selvom det store renoveringsprojekt kan virke som en voldsom investering i den gamle bygning, så får ombygningsprisen på lidt under en million kun den samlede pris for de 250 kvadratmeter bolig op på under 2,5 millioner kroner.

Derfor er Peter Breinbjerg da også rimelig tryg ved, at familien har gjort en fornuftig handel.

- Men vi ved jo også godt, at vi ryger i en kategori, der hedder liebhaveri, og det betyder også, at der ikke er så mange potentielle købere, når vi skal herfra igen, forklarer han.Indhakket i bjælken her er med til at fortælle historien om bygningens fortid som mølle. Her har et af møllehjulene nemlig været monteret. Foto: Steffen Nielsen
Mølletårnet byder på vinkler i massevis. Her er det tårnets førstesal, hvor opgangen kommer til at fungere som hyggeværelse til blandt andet gaming. Etagen byder også på et værelse til sønnen Bo. Foto: Steffen Nielsen
Møllen på Bogensevej set udefra. Foto: Steffen Nielsen
Da avisen var på besøg, var stuen her så godt som færdig, og familien var så småt begyndt at flytte møbler ind. Foto: Steffen Nielsen
Trappen her er det sidste, der er tilbage af det oprindelige gulv, efter familien Breinbjerg har sat gang i den store renovering. For at få gulvvarme i boligen har det nemlig været nødvendigt at lægge nyt gulv. Foto: Steffen Nielsen
Vindeltrapperne i mølletårnet er en af de ting, der stadig mangler at blive skiftet ud. Den skal erstattes med en noget bredere trappe, så det er lettere at få ting op og ned i mølletårnet. Foto: Steffen Nielsen
En af de ting, som familien faldt for ved den gamle mølle, er lofterne i stueetagen. Foto: Steffen Nielsen
Peter Breinbjerg og hans familie har købt gammel mølle på Bogensevej og er ved at totalrenovere den.
Peter Breinbjerg og hans familie har købt gammel mølle på Bogensevej og er ved at totalrenovere den.
Peter Breinbjerg og hans familie har købt gammel mølle på Bogensevej og er ved at totalrenovere den.
Peter Breinbjerg og hans familie har købt gammel mølle på Bogensevej og er ved at totalrenovere den.
Annonce
Lokalavisen Nordvest

Tragedie efter tragedie gav politimanden Ole PTSD: Nu hjælper han andre i samme situation

Annonce
Lokalavisen Nordvest

Kun et hul i jorden nu og først færdigt næste år: Men alt er allerede udlejet

Annonce
Lokalavisen Nordvest

Ny skov bliver indviet

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nordvest

Her er mit yndlingstræ - har du et?

Lokalavisen Nordvest

Efter fire år, coronabøvl, forsikringsudfordringer og afslag fra kommunen har hjemløs skulptur endelig fået en plads

Lokalavisen Nordvest

Arne har været aktiv i den samme bestyrelse i 41 år: Nu er han blevet hædret for sit arbejde

Ugeavisen Odense

Hvad skal vi undersøge for dig?

Lokalavisen Nordvest

Ulla blev hædret for næsten 50 års frivillighed

Lokalavisen Nordvest

De jubler i Paarup: Nu ruller millionerne ind til renovering af skolen

Lokalavisen Nordvest

Her er Baloo, han er terapihund og ham kan du leje

Annonce