Annonce
Lokalavisen Nordvest

Træøen har fået vokseværk

Træeøen set oppefra. Et kryds ingen nogensinde helt har formået at greje. Foto: Odense Kommune
Som en del af ”Dit Bolbro – områdefornyelse” står det lidt specielle vejkryds ved Rømersvej og Bystævnevej over for en større forandring. Den ene gren af krydset lukkes for at øge trafiksikkerheden. Det giver plads til et nyt, grønt byrum.
Annonce

Bolbro: Krydset mellem Rømersvej og Bystævnevej har altid været et af de mere specielle af slagsen. Ind- og udkørsel af to grene og dårlige oversigtsforhold har i mange år gjort krydset til et usikkert sted at færdes, især som fodgænger eller cyklist. Det bliver der rettet op på nu.

Et af projekterne i ”Dit Bolbro – områdefornyelse” er nemlig at forbedre forholdene i krydset. De første skridt blev taget allerede i foråret, da der blev opsat heller, og den ene vej blev afspærret. Frem mod jul gøres arbejdet færdigt, så krydset inden årets udgang vil stå færdigt med et nyt og grønnere udtryk.

Annonce

Lokal hjælp

Som med de andre projekter i områdefornyelsen har lokal involvering været bærende for projektet omkring Træøen. En arbejdsgruppe med 16 engagerede naboer har været involveret i processen med at beslutte, hvordan Træøen skulle indrettes.

Arbejdsgruppen er kommet frem til en løsning, der tilføjer mere grønt til området og fremhæver det store træ, der er karakteristisk for krydset: Der kommer et vildt blomsterbed, landskabet bliver kuperet for at forhindre parkering, der anlægges en gangsti tværs igennem området, og der kommer lys på det store træ for at fremhæve det.

Det er ikke kun området ved Træøen, der står overfor en stor fornyelse. I alt står otte steder i Bolbro skal fornyes som en del af projektet ”Dit Bolbro – områdefornyelse”, der startede i 2017 og afsluttes i 2021.

Det første sted var Cirkuspladsen, der stod færdigt sidste år, og inden længe indvies Bolbros nye Mødested for unge i parken ved Roesskovsvej. Se mere på odense.dk/ditbolbro

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Annonce