Annonce
Lokalavisen Nyborg

Åben låge til lægeurter og lavendler

Hildegaards Have i Bovense er en af cirka 300 haver over hele Danmark, som deltager i weekendens havefestival. Privatfoto.
Hildegaards Have i Bovense er én blandt 35 haver på Fyn, som åbner havelågen under weeekendens landsdækkende havefestival
Annonce

Nyborg: Alene på Fyn er der 35 forskellige haver, hvor havelågen står åben i weekenden 24.-25 august. Det sker under den landsdækkende havefestival, som afvikles af Haveselskabet.

På Østfyn er Hildegards Have i Bovense alene om at åbne havelågen. Haven er en vigtig del af terapistedet på Baunemosevej 7 med klinikker, undervisning og foredrag. Ud over de mere end hundrede lægeurter samlet i klosterhaven med det lille springvand kan gæsterne kigge forbi drivhus og planteværksted, se et udvalg af gamle kornsorter, åbne som gemte steder, en bålplads og en lille lavendelmark.

- Haveejerne er som regel selv til stede og er klar til at dele haveglæden og gode ideer til havens indretning, fortæller Bente Enert, kommunikations- og pressechef i Haveselskabet. I år er det niende år Haveselskabet afvikler havefestival, som hvert år flyttes til en ny weekend på året, så gæsterne kan opleve haven på alle årstider. Hildegaards Have i Bovense holder åbent fra klokken 10-17 begge dage.

Over 100 lægeurter vokser i den gamle klosterhave hos HIldegaards Have, hvor lågen står åben i weekenden. Foto: privatfoto.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nyborg

Ballet i Landporten

Lokalavisen Nyborg

Magiske aftener i Nyborg

Lokalavisen Nyborg

Smuk aftentur

Lokalavisen Nyborg

Fotogene brumbasser

Annonce