Annonce
Lokalavisen Nyborg

Årets juleforestilling på Slotsmøllen: Kom med bag om Peters Jul

I år er det August Ilskov og Kasper Iwansonne, der har hovedrollerne i juleforestillingen. Foto: Maria Frellesen Pedersen
Igen i år sikrer Nyborg Voldspil julestemning til nyborgenserne, når klassikeren Peters Jul bliver spillet på Slotsmøllen.
Annonce

Nyborg: - Godt drenge, klokken er 19, vi er klar til at gå i gang nu. Vi starter med scene 13, hvor I er med begge to, lyder det fra Jesper Dupont, der er instruktør på dette års juleforestilling.

Selv om der fortsat er lidt over to uger til, at årets juleforestilling, Peters Jul, løber af stablen på Slotsmøllen, er forberedelserne til stykket allerede i fuld gang. Og det har de været siden den 31. august, hvor prøverne startede.

Op på scenen springer 13-årige August Ilskov, der skal spille Rasmus i stykket, og 10-årige Kasper Iwansonne der spiller Peter.

Der spilles i år 32 forestillinger, da der kun må være 126 publikummer i salen. Foto: Maria Frellesen Pedersen

- Hvordan skal jeg nogensinde kunne kravle tilbage gennem vinduet, når der ikke står nogen stol på den her side, spørger Kasper Iwansonne.

Med det samme smider August Ilskov sit manuskript på jorden og lægger sig ned på alle fire.

- Du kan da bare kravle op på mig først, lyder det.

Efter et kort grin fra instruktøren vender drengene tilbage til den oprindelige plan, og Kasper Iwansonne får møvet benet gennem vinduet, inden scenen tages endnu en gang.

Annonce

En uventet hovedrolle

Det er torsdag aften. August Ilskov og Kasper Iwansonne er endnu en gang mødt op på Slotsmøllen for at øve til årets juleforestilling. Begge drenge har spillet teater i mange år, men det er første gang, de medvirker i juleforestillingen på Slotsmøllen - og så endda som hovedrolleindehavere.

August Ilskov, der til daglig går i skole i Odense, har spillet teater, siden han gik i 0. klasse. Opvisninger på Odense Teater og medvirken i H.C. Andersen festspil og paraden ligger i bagagen, så da muligheden for at gå til audition på Peters Jul bød sig, var han ikke et sekund i tvivl om, at det skulle prøves af.

August Ilskov går til daglig i skole i Odense, mens Kasper Iwansonne går i skole i Strib på Vestfyn. Foto: Maria Frellesen Pedersen

- Egentlig gik jeg til prøve på rollen som Peter, men da jeg så havde spillet den, blev jeg spurgt, om jeg ville prøve rollen som Rasmus. Jeg havde slet ikke øvet på den rolle, så jeg fik 10 minutter til at øve mig, inden jeg skulle fremføre det, siger August Ilskov og fortsætter:

- Da jeg så fik rollen som Rasmus, gik jeg lidt i chok. Det var ret uventet, at jeg endte med at få rollen, når jeg kun havde øvet den så lidt, men det er virkelig fedt at prøve at have en hovedrolle. Det har jeg ikke prøvet før.

Annonce

Fik to øvedage

Men det er ikke kun August Ilskov, der allerede er en erfaren dreng i teaterverdenen. Også den anden hovedrolleindehaver, Kasper Iwansonne, har flere roller bag sig på musicalskolen i Vejle og på Fredericia Teater.


Egentlig har jeg altid hadet musical, men da jeg så så, hvor meget mine søskende elskede det, besluttede jeg mig for, at jeg også ville prøve det af - og nu elsker jeg det.

Kasper Iwansonne, spiller Peter i forestillingen


- Egentlig har jeg altid hadet musical, men da jeg så så, hvor meget mine søskende elskede det, besluttede jeg mig for, at jeg også ville prøve det af - og nu elsker jeg det.

Modsat August Ilskov var det ikke Kasper Iwansonnes egen idé at gå til audition på Peters Jul. Han blev derimod opfordret til det bare to dage før audition.

- Min søster og jeg øvede og øvede dagen op til, da jeg slet ikke kendte noget til stykket, så da jeg fik at vide, at jeg havde fået rollen som Peter, blev jeg meget overrasket, lyder det fra Kasper Iwansonne, der bor i Strib på Vestfyn.

Annonce

Fuld koncentration om stykket

Selv om de to drenge er glade for at være en del af stykket, har det også krævet en masse arbejde. Hver uge øves der cirka tre gange, mens der i den sidste uge op til premieren skal øves hver dag, så alle replikkerne sidder lige i skabet, når forestillingen skydes i gang.

Der er premiere på Peter Jul den 6. november. Forestillingen spiller indtil den 6. december. Foto: Maria Frellesen Pedersen

Og de mange dage på Slotsmøllen har betydet, at drengene for en stund har måttet sætte alt andet end skole og forestillingen på pause.

- Det er lidt hårdt, men også utrolig fedt at være med. Vi sætter utrolig meget tid af til prøverne, hvilket også betyder, at man ikke har tid til at være sammen med sine venner. Selvfølgelig giver vi afkald på noget, men til gengæld får vi også en fed oplevelse ved at være med i stykket, lyder det fra August Ilskov, der ikke håber, at corona ender med give stykket flere udfordringer, end det i forvejen har gjort.

Og det giver Kasper Iwansonne ham ret i.

- Vi har arbejdet på det her i så lang tid, så jeg ville slet ikke kunne klare, hvis det blev aflyst. Hvis de rykker det, gør det ikke så meget, men de må bare ikke aflyse forestillingerne, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nyborg

Show med kendte viser

Lokalavisen Nyborg

De brændte chancers kamp

Annonce