Annonce
Lokalavisen Nyborg

Ædru alkoholiker hjælper andre med misbrug - og driver café ved siden af

Scott Hartmann Bjerre, medejer og daglig leder af Café Apostrof i Nyborg, hjælper folk med misbrugsproblemer og har udviklet appen KeepItSimple til misbrugere og deres pårørende. Han foreslås som Årets Fynbo 2020 af flere. Foto: Privatfoto
Scott Hartmann Bjerre fra Café Apostrof i Nyborg hjælper unge ud af deres misbrug. Og han ved, hvad han taler om, for han har været der selv. Nu ser alt lysere ud for ham, og han bør blive Årets Fynbo 2020, foreslår flere.

Han har let til latter, men der har ellers ikke været så meget at grine af. I hvert fald ikke tidligere, men nu er han kommet på rette spor, Scott Hartmann Bjerre fra Nyborg. Og flere læsere peger på ham som en kandidat til Årets Fynbo 2020.

Annika Rasmussen skriver i sin begrundelse om Scott Hartmann Bjerre, der for et års tid siden kom ud af sit misbrug:

- Efterfølgende holdt han jul for familier med små midler på sin café. Han har i år vendt cafeen fra et minus (næsten konkurs) til et plus trods Covid-19 og andre udfordringer. Han hjælper og guider de lokale (ofte unge), som har eller har haft problemer med misbrug, og han har udviklet appen KeepItSimple, der hjælper misbrugere og pårørende.

Annonce

Appen skulle allerede være en af de mest downloadede for misbrugere og pårørende, skiver Annika Rasmussen, der også fremhæver ham for, at han er besøgsven til en ung dreng, som lider af depression og overvægt.

- Ud over det træner han 10-15 timer om ugen til at deltage i Ironman Hamburg 2021 for at sætte ekstra fokus på appen og målet med at hjælpe andre ud af misbrug, tilføjer hun.

En anden læser, Kenneth Avnsted, skriver det således:

- Scott er til kæmpe inspiration for alle omkring ham, og særligt for mig, som var i misbrugsbehandling sammen med ham i 2019. Han viser, hvordan en tidligere misbruger faktisk kan ændre sit liv til det bedre. Både for sig selv, men særligt også for andre.

Også i sit nuværende arbejde som leder og medejer af Cafe Apostrof skinner det igennem, at han gør meget for andre, betoner Tommy Mose Hansen.

Årets Fynbo - det skal der til

Fundatsen for Årets Fynbo beskriver, hvilke kriterier Årets Fynbo skal opfylde:

Årets Fynbo gives til et menneske, der på positiv vis har gjort sig bemærket ved at yde en indsats til gavn for Fyn eller den omgivende verden.

Årets Fynbo skal have udvist et helt særligt initiativ eller et helt særligt engagement ud over det, man med rette kan forvente.

Årets Fynbo skal være en fremragende repræsentant for vores ø.

Årets Fynbo skal være født på Fyn eller være bosiddende på Fyn.

Årets Fynbo kan ikke gå til sportsudøvere, da Fyens Stiftstidende også uddeler Årets Sportsnavn.

- I cafeen har Scott fokus på mennesker med udfordringer i hverdagen, og en stor del af de medarbejdere, caféen har eller har haft, er personer i flexjob med udfordringer og måske misbrugsproblemer.

Har taget nyt navn

I et par af indstillingerne figurerer der to navne - ud over Scott Hartmann Bjerre også Breno Sales Gorré. Forklaring: Han har taget navneforandring - efter råd fra en numerolog.

- Der var så meget lort i det gamle navn, så nu hedder jeg Scott Hartmann Bjerre, og det går meget bedre. Selv i min bank for jeg en bedre behandling nu med det nye navn, fortæller Scott Hartmann Bjerre med et stort grin.

Og selv om det nye navn lyder mere dansk end det gamle, kan - og vil - han ikke løbe fra, at han har udenlandske rødder. Hans far er fra den lille sydamerikanske stat Surinam og hans mor brasilianer, men idet han bor på Fyn, opfylder han betingelserne for at være kandidat.

Der kan indstilles kandidater til Årets Fynbo 2020 frem til og med fredag den 11. december. Skriv en kort begrundelse for, hvorfor du mener, den pågældende person skal have hæderen, som er uddelt af Fyens Stiftstidende siden 1976.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce