Annonce
Lokalavisen Nyborg

Æteriske olier hitter: Bridget sælger flere olier nu end tidligere for at hjælpe med covid-19 senfølger

Bridget Stenmann fra Bixen Nyborg Helsekost har oplevet et øget salg af æteriske olier fra folk, som lider af covid-19 senfølger. Foto: Louise Holmgaard Nielsen
Hos Bixen Helsekost i Lille Kongegade har Bridget Stenmann mærket en øget efterspørgsel efter æteriske olier, efter at det kom frem, at det kan hjælpe med at fremme smags- og lugtesansen.

Nyborg: Mange coronasmittede taber smags- og lugtesansen, men faktisk kan folk gøre noget ved det selv. Det kom frem i efteråret, at flere forskere bekæmper netop tab af smags- og lugtesansen ved hjælp af æteriske olier og krydderier.

Det har Bridget Stenmann, som tidligere på året åbnede Bixen Nyborg Helsekost i Lille Kongegade, klart kunne mærke.

Efterspørgslen efter æteriske olier har været støt stigende, og flere har været forbi hende for at købe de duftende olier for at afhjælpe covid19-senfølgerne.

- Æteriske olier er med til at stimulere sanserne. Det kan være dufte som pebermynte, lavendel eller eucalyptus, som også er med til at befri luftvejene ved vejrtrækningsbesvær, fortæller Bridget Stenmann.

Tab af smags- og lugtesansen er en af de senfølger, som flest coronasmittede har måtte kæmpe med efterfølgende. Forskere har fundet ud af, at man selv kan hjælpe det på vej, og det er netop ved at stimulere sanserne.

Lugtesansen er den mest fintfølende sans vi har, og også den sans der har den længste hukommelse. Dufte påvirker helt ucensureret hjernens limbiske system, som blandt andet er med til at styre vores hukommelse og følelser.

Annonce

Bruges ikke kun til senfølger

Men det er ikke alle, der køber æteriske olier hos Bridget Stenmann, som bruger dem til covid-19 senfølger. Æteriske olier bruges også alt efter deres art som duftgiver i kosmetik, i aromaterapi og som smagsstof.

- Der er også nogle, som bruger dem som duft, når de vasker tøj i stedet for parfume, så de dufter af for eksempel citron eller lavendel. Nogle bruger dem også som parfume. Det gør jeg selv, forklarer Bridget Stenmann.

Hun sørger desuden altid for at spørge ind til, hvordan den pågældende kundes forløb har været, da de ofte er forskellige.  Hvis de for eksempel har udviklet angst, er multivitamin B også godt at tage, fortæller Bridget Stenmann.

- Vi bruger meget vitamin B, når vi er stressede, og så vil jeg sørge for en god urtete eller kosttilskud, som giver næring til nervesystemet, siger hun.

De æteriske olier fra Bixen Nyborg Helsekost kan bruges alt efter deres art som duftgiver i kosmetik, i aromaterapi og som smagsstof. Herudover hjælpe de altså også med at stimulere sanserne. Foto: Louise Holmgaard Nielsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nyborg

Kirketider i påsken

Lokalavisen Nyborg

Charlotte vil hjælpe folk med covid-19 senfølger: Jeg har fundet ud af, jeg kan noget andet end andre massører

Annonce