Annonce
Lokalavisen Nyborg

113 familier i Nyborg har ansøgt om julehjælp

Ikke alle har råd til et veldækket julebord. 113 familier i Nyborg har ansøgt Dansk Folkehjælp om julehjælp. Foto: Colourbox
Ifølge Dansk Folkehjælp er behovet for julehjælp stærk stigende.
Annonce

Østfyn: 113 familier i Nyborg er så økonomisk betrængte, at de har ansøgt Dansk Folkehjælp om julehjælp.

For at opfylde ansøgernes ønske om at give deres børn en jul med julemad og gaver skal Dansk Folkehjælp indsamle mindst 169.500 kroner for at kunne hjælpe alle, som har søgt i Nyborg.

På landsplan har organisationen fået 14.673 ansøgninger, og det kræver en ekstraordinær indsats, skriver organisationen i en pressemeddelelse, hvor den fastslår, at behovet for hjælp er stærkt stigende, og at fattigdommen lever i bedste velgående i Danmark.

- Med en stigning på 21.000 børn siden 2015, lever 64.500 børn i dag under fattigdomsgrænsen i Danmark. Desværre er godt 20.000 af disse børn er under fem år, skriver Dansk Folkehjælp.

Dansk Folkehjælps Julehjælp har en samlet værdi af 1500 kroner pr. familie og består af julemad og kolonialvarer for 500 kroner og et gavekort på 1000 kroner til indkøb af gaver til familiens børn.

De familier, der modtager julehjælpen, skal være enlige forsøgere med hjemmeboende børn under 18 år. Ifølge Dansk Folkehjælp skal alle ansøgninger, fristen udløb 30. november, godkendes af bopælskommunen for at sikre, at de familier, som trænger mest, får hjælp.

I Nyborg er hovedparten af ansøgerne mellem 40 og 49 år, og næsten alle er kvinder. Ansøgerne er typisk på kontanthjælp, førtidspension eller SU. Af de medsendte tal i pressemeddelelsen fremgår det også, at de fleste af ansøgerne har ét til to børn, og dykker man yderligere ned i tallene, fortæller 70 procent af ansøgerne i Nyborg om deres generelle situation, at de blandt andet ikke har råd til, at børnene kan gå til fritidsaktiviteter, 99 procent fortæller, at de ikke har råd til at gå regelmæssigt til tandlæge, og 74 procent svarer, at de ikke har råd til at købe nødvendigt tøj og fodtøj til deres børn.

Julehjælpen uddeles af Dansk Folkehjælps lokalafdelinger og frivillige, og vil man støtte formålet, er der flere informationer at hente på www.folkehjaelp.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nyborg

Mød Gud online

Annonce