Annonce
Lokalavisen Nyborg

1232 børn skal samle affald i Nyborg Kommune

Skoleelever fra hele Nyborg Kommune skal fra den 12. april samle affald med særligt fokus på takeaway-affald. Pressefoto
Når Danmarks Naturfredningsforenings årlige affaldsindsamling løber af stablen i uge 15, bliver det med hjælp fra 1232 børn fra Nyborg Kommune, som skal ud i det fri og indsamle andres efterladte affald.

Nyborg: Der er lagt op til den helt store forårsrengøring, når tusindvis af danskere trækker udendørs for at luge ud i de store mængder affald, der ligger og flyder rundt omkring.

I år er 1232 børn fra skoler og institutioner i Nyborg Kommune med til affaldsindsamling, som sker i uge 15.

På landsplan skal i alt 137.000 børn ud at samle skrald i løbet af skoleugen den 12.-16. april.

Annonce

Det er overraskende mange, lyder det fra Maria Reumert Gjerding, præsident i Danmarks Naturfredningsforening.

– Det er fantastisk, at så mange børn er tilmeldt Affaldsindsamlingen i år, og vi er positivt overraskede over den massive opbakning fra skolerne og institutionerne – især efter flere måneder med nedlukning og fjernundervisning, siger hun i en pressemeddelelse.

- At lærerne og pædagogerne prioriterer at sætte affald på skemaet, vidner om, at affaldsindsamling er en god måde at kombinere læring og social trivsel. På Affaldsindsamlingen lærer børnene på en konkret måde, at vi skal passe godt på naturen og miljøet, samtidig med at de får en god naturoplevelse sammen med deres kammerater, uddyber hun.

Fokus på takeaway-affald

På årets affaldsindsamling sætter Danmarks Naturfredningsforening fokus på de mange former for takeaway-affald, kaffekopper og pizzabakker, der bliver smidt på gaden, i grøftekanten og i naturen.

Danmarks Naturfredningsforening indsamler hvert år oplysninger om, hvor mange kilo affald der bliver samlet ind til affaldsindsamlingen. Det sker ikke kun for at afdække problemets omfang, men også på grund af et pædagogisk sigte.

- Et sugerør og et sammenkrøllet burgerpapir i grøften ser måske ikke ud af meget i forbifarten. Men det gør indtryk, når affaldsposerne pludselig er fyldt med takeaway-emballage, og man bliver opmærksom på, hvor meget der egentlig ligger derude, siger Maria Reumert Gjerding.

Annonce

Hylder affaldsheltene

Efter indsamlingen kan skolerne kåre deres egen affaldshelt. Det kan for eksempel være den elev, der hjalp de andre med at slæbe, eller eleven der skabte ekstra godt humør til indsamlingen.

Alle tilmeldte skoler modtager en særlig T-shirt, som de kan overrække til deres affaldshelt, og derudover stiller Merrild, som er officiel partner på affaldsindsamlingen, et gavekort på 25.000 kroner på højkant til et grønt projekt til en af skolerne.

Når børnene har været i marken i løbet hverdagene, følger de voksne trop i weekenden.

Lørdag den 17. og søndag den 18. april kulminerer Affaldsindsamlingen, når blandt andre foreninger, idrætsklubber og privatpersoner afholder lokale indsamlinger i hele landet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce