Annonce
Lokalavisen Nyborg

13-årig vinder: Det sværeste var slutningen

Karen-Sofie Hansen går til daglig på Nyborg Friskole. Det var en af hendes lærere, der opfordrede hende til at deltage i konkurrencen. Foto: Kasper Riggelsen
Med 10 dygtige deltagere kom dommerne på en hård prøve, da der lørdag skulle kåres en vinder af dette års "Ordet er dit"-konkurrence. 1. pladsen gik til Karen-Sofie Hansen fra Nyborg.
Annonce

Nyborg: Hun havde ikke regnet med en 1. plads. Og da slet ikke, da hun havde hørt to andre noveller blive læst højt.

Alligevel kunne 13-årige Karen-Sofie Hansen fra Nyborg lørdag lade sig hylde som vinder af årets "Ordet af dit"-konkurrence. Det er tredje gang, konkurrencen finder sted i et samarbejde mellem Nyborg Ungdomsskole og Nyborg Bibliotek.

Denne gang havde juryen hele 10 noveller at vælge imellem.

- De er rigtig gode alle sammen. Derfor har det bestemt ikke været noget let valg, konstaterede bibliotekar Anya Voel Hansen under sin velkomst, inden hun og Jesper Nielsen fra ungdomsskolen gav ordet videre til skuespiller Christian Collenburg.

Skuespiller Christian Collenburg, kendt fra blandt andet Radio Merkur og Badehotellet, læste de tre bedste noveller højt. I alt var der 10 deltagere i konkurrencen, hvilket er dobbelt så mange som sidste år. Foto: Kasper Riggelsen

Han var inviteret med for at kaste lidt ekstra glans over arrangementet ved at læse i alt tre noveller højt.

Men det var altså 13-årige Karen-Sofie Hansen, der var den egentlige stjerne denne lørdag eftermiddag, hvor hun kunne høre juryen rose hendes novelle til skyerne, før hun fik overrakt en gave og en buket blomster.

- Det er altid rart, når andre synes godt om det, man skriver. Og jeg kan lide at skrive. Derfor syntes jeg, det lød sjovt, da min lærer foreslog, at jeg skulle deltage i konkurrencen, fortæller Karen-Sofie Hansen, der til daglig går på Nyborg Friskole.

Det var især muligheden for helt selv at vælge emnet, der tiltalte hende.

- Jeg læser en del ungdomsbøger, hvor gode venskaber er et af de emner, som fylder meget. Det er også spændende at skrive om, fordi man kan tage noget med, som man selv har oplevet. Det sværeste har været at slutte historien af, fordi jeg gerne vil skrive meget. Men når den skal være kort, når det handler om en novelle, forklarer hun.

Netop slutningen på novellen blev i øvrigt fremhævet af juryen, fordi den åbner mulighed for, at man som læser selv kan digte videre på historien.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nyborg

Tal med en præst

Lokalavisen Nyborg

Besøg Skovnissen Posse

Lokalavisen Nyborg

Ingen jul uden juleudstilling

Lokalavisen Nyborg

Nyborg skruer ned for Norden

Annonce