Annonce
Lokalavisen Nyborg

130 års juleglæde: Refsvindinge Spareforening har jubilæum

Refsvindinge Spareforening har 130 års jubilæum. Arkivfoto: Benny Gade
I år kan Refsvindinge Spareforening fejre 130 års jubilæum. Det kommer dog ikke til at foregå som planlagt.

Refsvindinge: I 130 år har Refsvindinge Spareforening været med til at hjælpe borgere i kommunen med at have penge nok til julens mange udgifter. Og i år er ingen undtagelse.

Foreningen har rundet 325 medlemmer, som i år har sparet 1.550.000 kroner sammen i alt. Pengene er deres egne, som de har lagt til side i løbet af året - og den sidste mandag i november bliver pengene udbetalt til medlemmerne, der har sikret sig, at der kommer mad på bordet og pakker under træet juleaften.

Hver anden uge fra uge fem til uge 45 kører to indsamlere fra foreningen rundt til medlemmerne for at indsamle medlemmernes egne penge, som de så får udbetalt i slutningen af november. På den måde er medlemmerne sikre på, at der altid er en pose penge, når december nærmer sig.

- Vi har nu i 130 år fungeret som en opsparing for vores medlemmer, så de er sikre på en god jul. Derfor var det også meningen, at vores jubilæum skulle markeres med et kontingentfrit år til næste år, så medlemmerne blev forkælet lidt, siger kasserer Anita Muhs og fortsætter:

- Da vi har været nødt til at aflyse generalforsamlingen, hvor jubilæet skulle have været fejret, på grund af corona, har vi valgt at udskyde det kontingentfrie år. I stedet får alle vores medlemmer en lille gave, når vi kommer forbi med deres opsparing.

Normalt plejer de fleste af medlemmerne at mødes i Refsvindinge Forsamlingshus til generalforsamling og udbetaling af deres penge, men da generalforsamlingen i år er udskudt, har bestyrelsens fem medlemmer valgt at køre ud til samtlige medlemmer med deres opsparede penge samt en mindre gave, så medlemmerne stadig får en følelse af, at jubilæet bliver fejret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nyborg

Tappenstreg med smagsprøver

Annonce