Annonce
Lokalavisen Nyborg

20 år og biografaktuel: Lukas har lavet en dokumentar om spøgelsesjægere, som ikke er set før

Lukas Bjerre fra Nyborg er aktuel med en dokumentar om spøgelsesjægere, selvom han ikke selv tror på spøgelser. Netop det gør, at han kan lave en film som den, han har lavet uden nogle gøglerier og bare en skiltning af den virkelighed, spøgelsesjægerne oplever. Foto: Louise Holmgaard Nielsen
Det startede med en fascination af det overnaturlige og endte med en film om spøgelsesjægere. Med en god portion mod og stædighed har Lukas Bjerre nu sin film på plakaten hos KinoVino.

Nyborg: Han tror ikke selv på spøgelser, men alligevel har han lavet en dokumentar om netop det. 20-årig Lukas Bjerre, som er født og opvokset i Nyborg, tog et år på Den Europæiske Filmhøjskole i Ebeltoft efter gymnasiet, hvor hans sidste film blev en dokumentar, hvor man følger Hr. og Fru spøgelsesjæger, som er ude at undersøge et mystisk hus.

Men dokumentaren er ikke som så mange andre, der er lavet om spøgelsesjægere.

- Min tilgang var, at jeg gerne ville lave en dokumentar med spøgelsesjægere, som man ikke har set før. Når man hører ordet spøgelsesjægere, så tænker man reality, kanal 5 og måske noget lidt gøglede, men der ville jeg gerne have, at vi skulle starte fra nul, og så opdager vi bare det her, og så må man tænke, hvad man vil med filmen. Jeg viser det lige præcis, som jeg oplevede det uden at udstille nogen, fortæller Lukas Bjerre.

Annonce

Han er ikke selv blevet omvendt under sit møde og arbejde med det overnaturlige, men en stor fascination for netop det har drevet arbejdet fra det første møde til sidste klipning.

Rene er hovedkarakteren i Lukas Bjerres film. Her ses han i et klip fra filmen under selve jagten af spøgelser op til klimaks. Privatfoto

Uhørt som 20-årig

Det er ikke alle, der kan sige, de har fået deres første film i biografen. Og slet ikke i en alder af 20 år, og tanken er da også lidt surrealistisk for Lukas Bjerre.

- Vi fik at vide på højskolen, at det nærmest er uhørt at få en film i biografen i en alder af 20 år, så det er bare fedt, det er lykkedes med det. Og så skal man være virkelig stædig med at få den i biografen. Det er ikke noget, der bare kommer, fortæller han.

Når det er noget, Lukas Bjerre virkelig går op i, så kan han også være meget stædig. Han endte med at tage sin computer i tasken og stå uden for KinoVino i to timer for at vente på biografchefen, Simon Storgaard, som straks var med på idéen.

Annonce

Film og naturvidenskab

Selvom film har en stor plads i Lukas Bjerres hjerte, så har han efter endt højskoleophold valgt en lidt anden vej at gå i forhold til uddannelse. Han er nemlig både fascineret af filmens verden men også den naturvidenskabelige.

- Jeg har været ekstremt splittet, og er det egentlig stadigvæk lidt. Jeg vil gerne lave mere film end det, jeg kan lave nu, men så må man ofre nogle ting. Det er også lidt luksus, at man er optaget af begge verdener både naturvidenskab og film. Man må bare være taknemmelig, og så er det nogle hårde valg, der skal tages en gang imellem, fortæller Lukas Bjerre.

Blå bog

  • 20 år
  • Født og opvokset i Nyborg men er netop flyttet til Aarhus
  • Studerer fysik på Aarhus Universitet. Skifter retning til geologi fra næste semester
  • Har gået på Nyborg Friskole og herefter Nyborg Gymnasium
  • Er aktuel med sin dokumentar om spøgelsesjægere, som han har lavet på Den Europæiske Filmhøjskole.
  • Filmen bliver vist i KinoVino i Nyborg fra den 18. november og i biografen i Struer, hvor spøgelsesjægerne er fra 
  • Arrangementet den 18. november starter klokken 19.30. Her vil man også kunne møde Lukas Bjerre og de medvirkende til en Q and A. Herefter afspilles GHostbusters: Afterlife

Da han stod og skulle vælge en videregående uddannelse efter højskolen, blev det også naturvidenskaben, der vandt. For som han siger, så er det nemmere at have film som en hobby end naturvidenskab.

- Man kan også sagtens tage en heltekappe på og sige, vi står overfor nogle udfordringer, som kommer til at blive ret spændende at beskæftige sig med i fremtiden særligt med naturvidenskaben. Der kommer til at ske nogle voldsomme ting, tror jeg. At være en del af det og gøre en forskel der, virker meget meningsfyldt for mig, fortæller Lukas Bjerre.

Interessen for naturvidenskab stammer fra hans far, som er geolog, og de har været på mange ture sammen, hvor de har taget billeder og oplevet naturen på den måde. Den næste tur går til Island her til vinter.

Jeg vil ikke afsløre for meget, men vi var heldige, at der skete noget den aften, som var noget særligt. Man føler virkelig, at man står sammen med dem i selve jagten.

Lukas Bjerre
Annonce

Flere film i fremtiden

Men selvom det ikke blev film, der vandt på uddannelsesfronten, så er Lukas Bjerre allerede i gang med sin film nummer to, og idéen til treeren er også allerede under udarbejdelse. Især dokumentargenren tiltrækker ham.

- Det, at arbejde med mennesker og virkelige hændelser, synes jeg, er så meget mere spændende end at arbejde med en skuespiller. Det er også mere uforudsigeligt, fortæller Lukas Bjerre og uddyber:

- Jeg havde ligesom en idé om, hvordan jeg skulle lave den her film, men så sker der en masse ting, som jeg ikke vidste ville ske. Så skal man hele tiden være på dupperne med. Under jagten stod jeg også bare med mit kamera og havde ingen idé om, hvad der skulle ske. Jeg følte, jeg blev en del af kameraet, og så filmer man derhen, hvor man synes, der sker noget interessant. Det er lidt en uvirkelig oplevelse, når man står der.

Her står Lukas Bjerre med sin producer til venstre, i midten står ejerne af det mystiske hus, og til højre står spøgelsesjægerne. Privatfoto

Filmen bliver vist i forbindelse med premieren på Ghostbusters: Afterlife i KinoVino den 18. november og 10 dage frem. Han afslører også, at der er nogle, som er begyndt at tro på spøgelser, efter de har set filmen.

- Jeg vil ikke afsløre for meget, men vi var heldige, at der skete noget den aften, som var ret særligt. Man føler virkelig, at man står sammen med dem i selve jagten. Det kan være svært for nogle at se, men det er noget særligt, at man føler, man oplever det sammen med dem, siger Lukas Bjerre.


Annonce
Annonce
Lokalavisen Nyborg

Tingo Tango blev en af vinderne til Byens Bedste: - Selv er jeg mest af alt bare taknemlig

Annonce
Annonce
Lokalavisen Nyborg

Byens Bedste vinder: Efter 48 år er Osteboden Fru Hansen stadig populær

Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nyborg

Kæmpe engle og en isdronning i ly af mørket: Folk kommer langvejs fra til dette års julemarked

Lokalavisen Nyborg

Før og nu: Masten på Knudshovedklinten – Vippefyr eller knaldstation?

Lokalavisen Nyborg

Ebbe blev suveræn stemmesluger til seniorvalg: - Hvis der bliver peget på mig, svigter jeg ikke vælgerne

Lokalavisen Nyborg

Vinder af Byens Bedste: - Frygten, for at corona sætter en stopper for det hele igen, sidder i kroppen

Lokalavisen Nyborg

Carsten Kudsk om valglussing: Jeg skulle ikke være gået efter borgmesterposten

Lokalavisen Nyborg

Vinderne af Smart Parat Svar: Jagten på Danmarks klogeste 6. klasse er sat ind

Lokalavisen Nyborg

Vælgerne på Østfyn har talt: Her er valgets vindere og tabere

Lokalavisen Nyborg

Ny julesang fra Kirsia Isabella: - Det er en stemningsfuld, gennemglad og varm sang, som det er svært at sidde stille til

Lokalavisen Nyborg

Ny mand ved roret siden nytår: - Det er megafedt at få den pris, fordi det viser, at vi gør det rigtige

Lokalavisen Nyborg

Sandra stoppede som betjent på grund af stress: - Jeg har kunne rejse mig igen igennem skriverierne

Lokalavisen Nyborg

Alberte blev nummer to til DM

Lokalavisen Nyborg

Et Villa Gulle i nye klæder: Lokal familie tager over på hele Nyborgs byhotel

Lokalavisen Nyborg

Nyborg Svømmeklub vinder danske mesterskaber for hold Åben Klasse

Lokalavisen Nyborg

Klumme: Stenfiskerskonnerten ”Else” af Nyborg

Lokalavisen Nyborg

Byens Bedste vinder: For Pigernes Magasin og Lingeri handler det om at løfte i flok

Lokalavisen Nyborg

Vind koncertbilletter til The Glam på KinoVino

Lokalavisen Nyborg

Efter årevis med intern ballade i menighedsråd: Omstridt præstegård i Flødstrup tager form

Lokalavisen Nyborg

Julelys tændes i skyggen af corona

Lokalavisen Nyborg

Populært kunsthåndværkmarked flytter til Borgmestergården

Lokalavisen Nyborg

Hold juleaften hos Østfyns Sociale Hånd

Lokalavisen Nyborg

Jette arbejder i døgndrift til valget: - Jeg regner med at sove et par timer på lageret i løbet af natten

Annonce