Annonce
Lokalavisen Nyborg

25 år på samme pind: Torben er børnenes bibliotekar

Torben Bråe Olsen kunne den 1. februar fejre 25 år jubilæum på Nyborg Bibliotek. Foto: Nyborg Bibliotek
De fleste har formentlig hilst på børnebibliotekar Torben Bråe Olsen på Nyborg Bibliotek, der den 1. februar kunne fejre 25-års jubilæum.
Annonce

Nyborg: Den 1. februar kunne børnebibliotekar Torben Bråe Olsen fejre 25-års jubilæum på Nyborg Bibliotek.

Torben Bråe Olsen blev uddannet som bibliotekar ved Danmarks Biblioteksskole i Aalborg i 1985. I de efterfølgende år arbejdede han blandt andet tre år ved Det Grønlandske Landsbibliotek i Nuuk og bydelen Nuussuaq samt i seks år ved Fredericia Bibliotek. Begge steder var der brug for én, der kunne planlægge arrangementer, hvilket Torben Bråe Olsen nysgerrigt kastede sig ud i og hurtigt fik stor erfaring med - noget Nyborg Bibliotek har nydt godt af lige siden han søgte og fik jobbet i 1996.

- Jeg lærte meget af mine år på Fredericia Bibliotek, hvor jeg havde en bred vifte af opgaver i flere forskellige afdelinger. Man kunne vel nærmest kalde det en blandet landhandels-bibliotekar. Men med stillingen i Nyborg så jeg en mulighed for at arbejde på et lidt mindre bibliotek med en mere flad struktur, så jeg bedre kunne danne mig et overblik, sætte mål og fokusere på opgaverne. Det var den helt rigtige arbejdsplads for mig, så 25 år senere, er jeg her endnu, fortæller Torben Bråe Olsen i en pressemeddelelse.

Annonce

25 år i børnenes tjeneste

Lige siden den første arbejdsdag i 1996 har Torben været involveret i en lang række projekter for børn på Nyborg Bibliotek og i Nyborg Kommune. Torben Bråe Olsen var med til sammen med den daværende børne- og skoleafdeling at udvikle konceptet "Tossede Tirsdage". Et udendørs arrangement for børn, der siden 1997 - med undtagelse af 2020 - har fundet sted hver tirsdag i sommerferien med op til 1000 glade børn til flere af arrangementerne.

Torben Bråe Olsen blev uddannet som bibliotekar ved Danmarks Biblioteksskole i Aalborg i 1985. Foto: Nyborg Bibliotek

- Torben er helt fantastisk til at tale med børnene og inddrage dem. Når Torben fortæller, gør han det med sådan en passion og indlevelse, at man kan mærke, se og forstå det sted og de personer, han fortæller om. Samtidig er Torben en evig kilde til nye idéer. Med stor begejstring udvikler og levendegøre han vores tilbud til børn, som netop er et af Nyborg Biblioteks fokusområder. Det er en kæmpe gave at have sådan en dygtig og erfaren kapacitet på Nyborg Bibliotek, siger biblioteksleder Winnie Foldager i en pressemeddelelse.

Derudover er Torben Bråe Olsen særlig kendt blandt flere af Nyborg Biblioteks yngste brugere som Skovnissen Posse. En karakter han har skabt og udviklet sammen med den forhenværende biblioteksleder Birgitte Haugbøl.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce