Annonce
Lokalavisen Nyborg

50 år i uniformen: Tage Juel Jensen kan fejre jubilæum som Falck-mand

Jage Juel Jensen og Falck har hørt sammen i 50 år. Arkivfoto: Tim K. Jensen.
Tage Juel Jensen har 50 års jubilæum som Falck-mand: Redder, chef og museumsleder.
Annonce

Nyborg/Egeskov: 16. november 1970 gik en 22-årig maskinarbejder ind gennem døren til Falck-stationen i Dalum for at starte som redder.

Han må have ramt den rigtige hylde, for 50 år efter går Tage Juel Jensen stadig rundt i sin Falck-uniform. Det er dog for længst slut med at deltage i de skarpe udrykninger, men det handler stadig om blå blink, kranbiler, ambulancer og alt det, der hører til den gamle redningstjeneste.

Tage Juel Jensen fejrer den 16. november 50 års jubilæum hos Falck, og det sker i en stilling som leder af Falckmuseet ved Egeskov Slot. Og han har i øvrigt slet ingen planer om at smide uniformen og blive pensionist.

- Jeg tror ikke, min kone ville være så glad for at få mig til at gå derhjemme hver dag, siger han til spørgsmålet om pensionering.

Tage Juel Jensen lægger slet ikke skjul på, at han elsker korpsånden hos Falck og ikke mindst arbejdet på Egeskov, hvor han er eneste ansatte, men driver museet i samarbejde med 27 frivillige - de fleste af dem gamle Falck-folk, der heller ikke kan slippe lugten af dæk og olie og alt det andet, der hører med til at passe et museum med en stor vognpark af historiske kranbiler, ambulancer, brandsprøjter og så videre.

- Det er simpelthen et fantastisk sted at være. Mange af de frivillige er ældre end jeg, og vi har det sjovt sammen og det sociale betyder rigtigt meget, siger museumslederen.

Annonce

Korpsånden

50 års jubilæum i en virksomhed er meget usædvanligt, men netop Falck opfattes af mange ansatte mere som en familie end en virksomhed. Mange bliver på arbejdspladsen i årtier og er ofte knyttet til de gamle kolleger efter pensioneringen.

Tage Juel Jensen mener, sammenholdet måske kan forklares med, at redderne ofte får et tæt forhold til hinanden, når de er ude sammen for at redde menneskeliv og oplever voldsomme ting sammen.


Det har jo altid været sådan, at vi tog fat i hinanden, hvis der var nogen, som hang med hovedet for eksempel efter en stor brandopgave

Tage Juel Jensen, museumsleder


- Det har jo altid været sådan, at vi tog fat i hinanden, hvis der var nogen, som hang med hovedet for eksempel efter en stor brandopgave, siger Tage Juel Jensen.

Det tætte sammenhold og det særlige forhold til arbejdsgiveren blev sat på en prøve hos Tage Juel Jensen og alle andre Falck-folk, da Falck i Region Syddanmark for nogle år siden blev afsløret i at misbruge sin monopollignende position, til at ødelægge konkurrenten Bios mulighed for at etablere sig på markedet for ambulancekørsel.

Skandalen giver en masse spørgsmål fra gæsterne på Falckmuseet og det ærgrer Tage Juel Jensen.

- Den sag var en enorm mavepuster for os alle sammen, for vi havde slet ikke forestillet os, at der kunne ske sådan noget. Vi var rigtigt kede af det, og havde det ad helvede til. Men jeg tror faktisk, det betød, vi rykkede endnu tættere sammen på stolerækkerne, siger Tage Juel Jensen.

Annonce

Politik og ledelse

Før tiden på Falckmuseet arbejdede Tage Juel Jensen på flere forskellige fynske brandstationer, og han har været chef flere af stederne. I Nyborg nåede han arbejde to gange. Han kom tilbage til byen i 1993 som leder af Falckstationen, og han blev hurtigt en kendt mand i byen med sit gode humør og udadvente facon.

De egenskaber fik Jørn Terndrup øje på, da han ville forsøge at vælte den socialdemokratiske dominans i Nyborg omkring årtusindskiftet. Det lykkedes som bekendt - Terndrup blev Nyborgs første Venstre-borgmester og Tage Juel Jensen fik en nøglerolle som udvalgsformand.

Allerede i 2004 blev han leder af Falckmusset ved siden af sit lederjob og politikken, men i 2010 stoppede han både i politik og som aktiv Falckchef.

På grund af corona bliver der ikke nogen stor reception i anledning af jubilæet den 16. november.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nyborg

Tal med en præst

Lokalavisen Nyborg

Besøg Skovnissen Posse

Lokalavisen Nyborg

Ingen jul uden juleudstilling

Lokalavisen Nyborg

Nyborg skruer ned for Norden

Annonce