Annonce
Lokalavisen Nyborg

50-års jubilar, men aldrig fuglekonge: Per har stadig til gode at ramme brystpladen

Per Nyegaard Olesen (th.) er her kommet i selskab med sidste års fuglekonge. Privatfoto
Blandt de 95 skytter, der deltog i årets fugleskydning, var der en af skytterne, der kunne fejre 50 års jubilæum.
Annonce

Nyborg: Torsdag afholdt Nyborg Fugleskydningsselskab af 1801 den traditionsrige fugleskydning på Hotel Hesselet med 95 skytter.

Selv om der i år ikke var noget optog fra midtbyen mod Hotel Hesselet eller tilskuere til arrangementet, var der alligevel enkelte ting, som foregik på præcis samme måde, som det altid har gjort - blandt andet fejringen af jubilarer.


Jeg tager det, som det kommer, men planen er, at jeg fortsætter, så længe jeg kan klare det, men også så længe jeg synes, det er sjov og spændende.

Per Nyegaard Olesen, medlem af Nyborg Fugleskydningsselskab af 1801


En af dem, der blev hyldet til årets skydning, var 77-årige Per Nyegaard Olesen, som i år kunne fejre 50 års jubilæum i klubben.

Per Nyegaard Olesen blev allerede en del af fugleskydningsselskabet et år efter, han var flyttet til Nyborg. I forbindelse med hans daværende job som skovtekniker i kommunen, var han en af dem, der var med til at sætte telte og æresport op til det traditionsrige arrangement.

- Jeg blev opfordret til at være med, og tænkte at det kunne være en god måde at danne et netværk på med mennesker fra andre erhvervsgrene, når man var helt ny i byen. Og så interesserede både historien og traditionerne bag arrangementet mig selvfølgelig også, fortæller jubilaren.

Annonce

Aldrig fuglekonge

På trods af de 50 år i fugleskydningsselskabet har Per Nyegaard Olesen endnu ikke oplevet at få titlen som årets fuglekonge.

- Det handler selvfølgelig om kundskaber, men det handler lige så meget om at være på det rette sted på rette tidspunkt, fortæller han.

Årets skydning bestod kun af de 95 skytter og ingen publikum eller optog fra byen mod Hesselet. Privatfoto

Men bare fordi han aldrig er blevet fuglekonge, får det ham ikke til at droppe sin deltagelse i fugleskydningen - i hvert fald ikke lige foreløbig.

- Jeg tager det, som det kommer, men planen er, at jeg fortsætter, så længe jeg kan klare det, men også så længe jeg synes, det er sjov og spændende. Og det er det stadig.

Jubilæet blev markeret ved dagens begyndelse, hvor alle skytterne deltog i mønstring. Her fik Per Nyegaard Olesen en 50-års nål, som han kunne sætte på jakken som bevis på sit medlemskab.

Udover Per Nyegaard Olesen kunne Andreas Nielsen og Vagn Høngaard fejre 40 års jubilæum, mens Karsten Andersen og Christian Høngaard kunne fejre 25 års jubilæum.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce