Annonce
Lokalavisen Nyborg

Aflyst på grund af corona: Nu bliver Danehof til promenade

Årets Danehof er aflyst, men der bliver ikke desto mindre mulighed for at se Nyborg Slots Dragtlaugs historiske dragter i gadebilledet til sommer. Foto: Nils Svalebøg
Selv om årets store historiske begivenhed er aflyst, synes Østfyns Museer ikke, Nyborg skal gå gennem sommeren uden middelalder og gamle klædedragter.
Annonce

Nyborg: Coronakrisen gør det umuligt at gennemføre årets Danehof.

Men ingen sommer uden middelalder, fastslår Østfyns Museer, der har fundet på et plaster på såret til mange, der havde set frem til nogle historiske og festlige dage i Nyborg den første weekend i juli.

- Det er et lille, behjertet pip sommeren over, som museumsinspektør Mette Ladegaard Thøgersen siger om den promenade, der skal bringe middelalderen til live i hele juli.

Promenaden vil komme til at bestå af frivillige, som iklæder sig Nyborg Slots Dragtlaugs dragter og begiver sig ud i byens gader med det formål at gøre middelalderen levende og formidle den lokale historie om den.

Annonce

Alle lørdage i juli

Promenaden, der vil blive afviklet med respekt for reglerne for afstand og forsamlinger, går på gaden første gang den 4. juli.

Og den fortsætter alle de øvrige lørdage i juli.

Østfyns Museer vil også udstille dragter i byens butiksvinduer.

- Og frivillige, som kan have lyst til at hoppe i en dragt og være med i promenaden, må meget gerne melde sig under fanerne, opfordrer Mette Ladegaard Thøgersen.

Østfyns Museer er også i gang med tilrettelæggelsen af en række andre udendørsaktiviteter sommeren over.

Og der er allerede lagt planer for flere særudstillinger, når museerne igen får lov at åbne dørene for publikum.

Den 8. juni åbner en udstilling på Borgmestergården om "Nyborgkongen" Christian II og hans planer om en handelsrute til Indien via Grønland.

Den 16. juni åbner en udstilling i Tinghuset - den gamle politistation i Stendamsgade - om bygningen og dens funktion gennem tiden.

Og fra 1. juli gentager Østfyns Museer sidste års succes med dyreliv på Borgmestergården, der - mens slottet er under ombygning - er museernes hovedattraktion i Nyborg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce