Annonce
Lokalavisen Nyborg

Alternativ fejring: Sådan får studenterne deres huer

Så mange og så tæt til dimissionen i 2018. I år bliver det klassevis. Arkivfoto: Klaus Wind
Nyborg Gymnasium fejrer sine studenter på alternativ vis. Det skal nok blive smukt, hyggeligt og højtideligt, lover rektor.
Annonce

Nyborg: Nyborg Gymnasium fejrer årets studenter med to arrangementer.

22. juni er der en såkaldt huebegivenhed. Denne dag offentliggør gymnasiet de ukendte karakterer, som rektor udleverer i kuverter til alle elever, der herefter i et afgrænset tidsrum kan gå til deres familier et sted på skolen, få hue på og fejre det hele.

Hver familie har sit eget bord, hvor der vil være kransekage, og familierne må gerne tage en lille forfriskning med, hvis de har lyst.

Da der ikke må være samlet for mange mennesker, har gymnasiet arrangeret en tidsmæssig spredning og fordelt eleverne i sikre zoner på hele skolen (fire kvm. pr. person og én meters afstand).

Derfor vil hver familie have cirka 45 minutter på skolen, så der er tid til at gøre rent, før det næste hold kommer. Eleverne må hver tage fem familiemedlemmer med.

Dagen kommer til at foregå i ”rul”, så to klasser er på skolen ad gangen, og hvert rul slutter med, at gymnasiet tager studenterbillede af klasserne.

Annonce

Dimission

Til dimissionen 26. juni må hver elev have tre pårørende med, og der dimitteres tre klasser ad gangen.

Indholdet vil ligne det sædvanlige med livestreaming af rektors dimissionstale, musik og årets elevtale. Herefter vil klassekoordinatorer sige et par ord, og så vil rektor komme rundt til klasserne og lykønske eleverne, udlevere eksamensbeviser, inden der traditionen tro sluttes af med fællessang.

Herefter sendes eleverne afsted til lastbilkørsel i forskudte tidsrum.

- For os alle vil dette års afslutning og afsked med studenterne i sandhed være usædvanlig. Vi plejer at sætte kronen på værket og huer på hovederne med nogle smukke studenterfejringer. Det gør vi også i år, men det har krævet meget dialog, stor planlægning og tålmodighed fra alle sider for at lande på modellen for årets fejringer. Det vil jeg gerne takke alle for og samtidig understrege, at det nok skal blive smukt, hyggeligt og højtideligt - trods alt, konstaterer rektor Henrik Vestergaard Stokholm, Nyborg Gymnasium.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nyborg

Glaskunst som takeaway

Lokalavisen Nyborg

Ballet i Landporten

Annonce