Annonce
Lokalavisen Nyborg

Anette Blauenfeldt fylder 90 år

Anette Blauenfeldt er altid klar til at give en hånd til musikken. Her et billede, hvor Henning og Anette Blauenfledt stillede hus og flygel til Natalia Strelchenko, der var en af deltagerne i Nordisk Pianistkonkurrence i Nyborg 2001. Arkivfoto: Birgitte Carol Heiberg.
Musikken har fyldt meget for Anette Blauenfeldt. Både som aktiv i diverse foreninger og professionelt, da hun blev landets første musikbibliotekar.
Annonce

Anette Blauenfeldt har i flere årtier været kvinden, der sørgede for musikken til fynboerne.

Ikke sådan, at hun selv er gået på scenen og for at give et nummer, men hun har i en række sammenhænge været bagkvinde, når der skulle ske noget på den klassiske musikfront eller med moderne kompositionsmusik.

Det har musikelskere i Odense nydt godt af, da Anette Blauenfelt var sekretær i foreningen Ny Musik Odense og festivalen Musikhøst, de har haft glæde af hendes energi i Ringe, hvor hun blandt andet var en af de frivillige bag fælleshuset Det gamle Posthus og som formand for Kunst- og Musikforeningen. Senest har hun trukket i trådene i Nyborgs rige musikliv i Nyborg Sommeropera, Nordisk Pianistkonkurrence og i Nyborg Slotskoncerter, hvor hun stadig er aktiv og medlem af bestyrelsen.

Anette Blauenfeldt, der runder 90 år i dag den 19. marts, er vokset op i Nr. Aaby i en familie, der elskede musik. Hun blev student fra gymnasiet i Fredericia og blev derefter optaget på Statens Biblioteksskole i 1955. Dengang var der ikke noget, der hed musikbibliotekar og der var i øvrigt heller ikke nogen musikbiblioteker.

Men som en af de første fik Anette Blauenfeldt alligevel et papir i hånden hvor der - på tysk - stod, at hun var musikbibliotekar. Hun tog nemlig et kursus i Stuttgart, hvor man allerede dengang i 1950'erne havde tænkt at en bibliotekar kunne arbejde med andet end bøger. Hun var også med i allerforreste linje, da hun var med til at åbne Danmarks første musikbibliotek i Lyngby Tårbæk Kommune i begyndelsen af 1960'erne.

Så skete der det, der i hvert fald dengang ofte satte en bremse på kvinders erhvervskarriere. Hun mødte præsten Henning Blauenfeldt. De blev gift og havnede i 1974 i præstegården i Ringe, hvor Hennings forældre Lis og Helge i øvrigt begge havde været præster.

Anette Blauenfeldt kom ikke til at gå derhjemme i præstegården som fuldtids præstefrue ret længe, for rektoren for Midtfyns Gymnasium havde hørt om hende og bad hende om at hjælpe med at opbygge biblioteket på den nystartede skole.

I alle årene har Anette Blauenfeldt fulgt levende med i musiklivet og al den viden fik hun brug for, da hun i begyndelsen af 1990'erne deltog på det danske hold i den nordiske musik-quiz Kontrapunkt, der blev sendt på DR.

Blå Bog

Anette Blauenfeldt blev født 19. marts 1930 i København.

Voksede op i Nørre Aaby på Vestfyn.

Student fra Fredericia Gymnasium 1949.

Eksamen fra Statens Biblioteksskole 1955.

Ansat på Lyngby-Taarbæk Kommunes Bibliotek 1960.

Derefter specialkursus i Stuttgart for musikbibliotekarer.

Leder af landets første musikbibliotek i Lyngby-Taarbæk 1963.

Gift med præst Henning Blauenfeldt 1964.

Flyttede fra præstegården i Høsterkøb til Ringe i 1974.

Deltidsansat ved Midtfyns Gymnasium som bibliotekar 1975.

Som pensionistpar flyttede Anette og Henning Blauenfeldt til Nyborg i 2000.

Har sønnerne Jens, der er journalist og tv-producer og Mikkel, der er lærer tre børnebørn og et oldebarn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nyborg

Ballet i Landporten

Lokalavisen Nyborg

Smuk aftentur

Lokalavisen Nyborg

Magiske aftener i Nyborg

Lokalavisen Nyborg

Fotogene brumbasser

Annonce