Annonce
Lokalavisen Nyborg

Annis papirstrimler bliver til kunstværker

Lige til at hænge på døren - indvendig. Privatfoto
Anni Wadum er klar med kursus i papirkunst
Annonce

Nyborg: For nogen ligner en bunke papirstrimler noget, der burde bo i papirkurven. Til nøds kan man fabrikere en julestjerne, hvis man har fingersnilde til det. Men for pensioneret skoleleder, Anni Wadum fra Nyborg, repræsenterer papirstrimler en bunke af uanede muligheder.

Strimlerne kan i hendes hænder blive til både svaner, klovne, kaniner, dukkevogne, fugle, abstrakte scenarier og meget andet. Enten til at hænge eller stå til pynt eller bruges som kort.

Arbejdet med strimlerne har ovenikøbet et navn. Det hedder quilling, og den teknik går tilbage til 1200-tallet, fortæller Anni Wadum.

For dengang skar nonner og munke deres håndlavede bøger til, så de fik fine, lige kanter, og dermed fik man en masse papirstrimler i overskud. Ud af disse strimler begyndte de at lave enkle figurer i sirlige mønstre blandt andet ved at rulle, forme, flette og klistre papiret.

Anni Wadum har været skoleleder, men er nu pensionist. Privatfoto
Annonce

Kursus

Anni Wadum har lavet håndarbejde, siden hun var barn. Strikket, hæklet, syet, broderet, og hun har også undervist i håndarbejde.

Hun er uddannet folkeskolelærer, men var i 1992 med til at starte Svindinge Friskole. Hun var lærer på Svindinge Skole i 16 år og derefter friskolelærer i seks. Senere flyttede hun til Håstrup, hvor hun var skoleleder i 12 år, og i dag er hun pensionist.

Det er et år siden, hun stiftede bekendtskab med quilling, der er blevet sammenlignet med origami, en antik japansk papirfoldekunst.

- Og jeg blev meget bidt af det. Det er sjovt, kreativt og afstressende i og med, at man fordyber sig i processen, fortæller Anni Wadum, der har solgt mange af sine kreationer og også er blevet spurgt, om hun vil lave et kursus i quilling, og det vil hun gerne.

Derfor tilbyder hun et kursus lørdag 22. februar hjemme hos sig selv på Christianslundsvej 47. Kurset begynder klokken 10 og slutter klokken 15, og det koster 50 kroner at deltage plus 100 kroner til materialer. Tilmelding på anniwadum@gmail.com eller på 21 85 78 06 senest 12. februar.

- Skulle man efter kurset blive bidt af det lige som mig, er det så heldigt, at man kan købe alle materialer hos Nyborg Paletten i mellemgade, fortæller hun.

Måske pynt til barnedåb. Privatfoto
Papirstrimlerne fåes i mange farver. Privatfoto
Svane. Privatfoto
Stram komposition holdt i hvidt. Privatfoto
Stram komposition nu i farver. Privatfoto
Små muntre figurer til pynt. Privatfoto
Til vinduet. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce