Annonce
Lokalavisen Nyborg

At være brugsuddeler er en livsstil: Nu stopper Ole efter 27 år

Ole Hansen har brugt flere timer, end han kan tælle i Superbrugsen i Ørbæk. Efter 27 år stopper han nu som brugsuddeler i slutningen af maj. Arkivfoto: Niels Andreasen
46 år som købmand, 34 år som brugsuddeler og 27 år hos Ørbæk Brugsforening. Nu søger Ole Hansen nye veje, og hvis det ikke går, så venter pensionen trygt lige om hjørnet.

Ørbæk: - Jeg tror, tidspunktet er det rigtige for mig og Brugsen. Jeg føler, jeg har givet Brugsen alt det, jeg kan give den, fortæller 62-årig Ole Hansen, som stopper som brugsuddeler efter 27 år i Ørbæk.

Til marts bliver han 63 år, og hvis der skal nå at ske noget nyt, inden han går på pension, så er det nu. Det nye job har han ikke på hånden, og hvis det ikke opstår, skal Ole Hansen nok finde noget at lave.

- Jeg har tilrettelagt mine pensionsplaner, så det er ikke nogen ulykke, hvis jeg ikke får et job, men jeg vil gerne prøve noget nyt i et par år. Det kunne være et eller andet specielt projekt, siger Ole Hansen.

Det kunne også sagtens være i færre timer end hans nuværende op til 50 timers arbejdsuge som brugsuddeler.

Annonce

En livsstil som brugsuddeler

Selvom beslutningen er helt Ole Hansens egen, har han det til tider svært med, at han nu skal stoppe som brugsuddeler. Superbrugsen i Ørbæk har åbent 92 timer, og i de 92 timer har det været Ole Hansens ansvar, selvom han ikke har været på arbejde.

- Ørbæk Brugsforening er ligesom mit barn. Jeg startede her med en lille bitte brugs på 370 kvadratmeter og 17 millioner i omsætning. Nu har vi næsten 1500 kvadratmeter og sælger for næsten 100 millioner, så vi har været igennem en kæmpe udvikling her i Ørbæk, siger Ole Hansen.

Det har da heller aldrig kun været en 37 timers uge for brugsuddeleren. De første 10-20 år arbejdede han ofte 50 til 60 timer om ugen. De senere år har han skruet lidt ned for timerne, så en normal arbejdsuge nærmere lyder på 45 til 50 timer.

- Jeg har arbejdet de timer, jeg skal i mit liv, og det har været med glæde, fordi det har været et godt job, fortæller Ole Hansen.

Annonce

Købmandsgen og konkurrencementalitet

Igennem mange år har Ole Hansen dyrket meget fodbold og badminton, og i dag har han kastet sig over golf, når tiden tillader det. Med en fortid i sportens verden er især konkurrencegenet vokset frem, og det har også påvirket ham til at ville være bedre og udvikle sig gennem årene.

- Jeg har altid haft den med, at vi skal være de bedste, selvom det ikke altid har kunne lade sig gøre, siger Ole Hansen.

Han har også været med til at sætte sit præg på Superbrugsen i Ørbæk. Fem gange har brugsen udvidet, mens Ole Hansen har stået i spidsen som uddeler.

Den første, største og mest markante ting Ole Hansen kommer i tanke om er den store ombygning i 2017, som har givet brugsen et stort løft. Den anden ting er mere nutidig, og er den nuværende pandemi, vi alle lever i.

- Corona har været en svær tid, men også en tid vi har vækstet meget, fordi mange andre har haft lukket. Samtidig har vi også de her restriktioner, og det har været en hård tid for personalet og os alle sammen, forklarer Ole Hansen.

Efter 25 år i Ørbæk har Ole Hansen og hans kone solgt deres hus og er flyttet til Nyborg. Tættere på vandet og golfbanen som Ole Hansen måske får mere tid til, når han stopper som brugsuddeler den 31. maj 2021.

Blå bog

  • Ole Hansen er 62 år, gift og har to sønner. Den ene er revisor i København, mens den anden er brugsuddeler i Otterup
  • Bor i Nyborg
  • Oprindeligt fra Bellinge, hvor hans forældre drev et gartneri
  • I 1978 blev han ansat i Kvickly i Nyborg
  • I 1985 udnævnt som butikschef i Kvickly i Dalum. To år senere blev han første gang uddeler i Brugsen i Morud. To år efter kom han til Brugsen i Ullerslev, inden han 1. september 1994 blev uddeler i Ørbæk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce