Annonce
Lokalavisen Nyborg

Axel er Danmarks første hjælpetræner i eSport

16-årige Axel Bror Jensen fra Nyborg (til højre) og holdkammeraten Rasmus Juul fra Silkeborg (til venstre) er blandt de 21 elever på Højer Efterskoles eSportslinje, der som de første i landet har gennemført den nye hjælpetræneruddannelse i eSport. Pressefoto
16-årige Axel Bror Jensen fra Nyborg er bidt af eSport - specielt League of Legends. Han har nu som den første i Danmark uddannet sig til hjælpetræner i eSport.
Annonce

Nyborg/Højer: Axel Bror Jensen fra Nyborg går på Højer Efterskoles eSportslinje, som netop har uddannet landets første eSportshjælpetrænere. Uddannelsen er udviklet af DGI og klæder eSportseleverne på til at deltage aktivt i foreningslivet. Det gælder også 16-årige Axel Bror Jensen.

- Jeg kunne godt forstille mig at blive hjælpetræner i en eSportsforening. Uddannelsen har givet mig en masser gode redskaber til, hvordan man sætter andre i gang med opgaver og skaber positiv stemning på holdet. Det er fedt at se effekten på spillet, når det fungerer, siger 16-årige Axel Bror Jensen, i en pressemeddelelse fra Højer Efterskole.

Axel Bror Jensen har i øjeblikket skiftet hjemmet i Nyborg ud med Højer Efterskole, hvor han går i 10. klasse og spiller League of Legends på skolens populære eSportslinje.

Annonce

Spiller bedre - og mindre

Den nye hjælpetræneruddannelse i eSport er på linje med hjælpetræneruddannelser i mere klassiske DGI-discipliner som for eksempel gymnastik og håndbold. Omdrejningspunktet er foreningslivet, og som godkendte hjælpetrænere kan de unge træde til på et eSportshold og støtte trænerens arbejde.

Det handler om at skabe fællesskab og få et hold til at fungere sammen. Derudover giver uddannelsen de unge redskaber til at skabe kampgejst og en holdånd, hvor man fokuserer på det positive. Det passer perfekt til Axel Bror Jensen.

- Det er sjovt at spille LOL (League of Legends, red.) på et hold, hvor vi kender hinanden rigtigt godt. Vi spiller bedre, fordi vi også kommunikerer bedre og nærmest har skabt vores eget kodesprog. Jeg valgte Højer Efterskole på grund af eSportslinjen, men faktisk spiller jeg mindre, end jeg gjorde før. Jeg er mere social her, fordi der også foregår så meget andet. Og alligevel er jeg blevet bedre til LOL, siger Axel Bror Jensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nyborg

Mød Gud online

Annonce