Annonce
Lokalavisen Nyborg

Bæltsprutten skrev sig selv

Godsejer Gregers Juel, Juelsberg, er også med i årets udgave af Bæltsprutten. Her er oppe at flyve - måske på Solkongens Tæppe, der tidligere på året var genstand for stor medieomtale. Tæppet, der har en værdi af omkring 50 millioner kroner var genstand for en strid mellem Gregers Juel og hans far, Erik Juel. tegning Kresten Rasmussen.
Nyborg Journalistklub sender det satiriske årsskrift Bæltsprutten på gaden ved en stor reception på Bastionen.
Annonce

Nyborg: Redaktionen på Bæltsprutten - Nyborg Journalistklubs satiriske årsskrift - har igen haft det let.

Der er sket så mange tosserier rundt om på Østfyn, at det satiriske hæfte næsten har skrevet sig selv - eller i hvert fald har journalisterne digtet så mange historier, at "Sprutten" er klar til at blive sendt i handlen 28. november. Traditionen tro søsat ved en stor reception, der lige som sidste år afholdes på Bastionen.

Indholdet af Bæltsprutten er naturligvis top-hemmeligt, men visse temaer er næsten selvskrevne til et pjattet årsskrift: Kampen om slottet, den forsvundne folketingsmand, Erik Christensen, rygeforbudet på rådhuset. Og så bliver sagen om Restaurant Carambas mulige Michelin-stjerne grundigt dækket i årets Bæltsprutte.

Bæltsprutten har for første gang fået hjælp af skribenter udefra. Blandt andet har en af Østfyns mest ihærdige klimakrigere, byrådsmedlem og hobbylandmand Søren Svendsen (V) sagt ja til bestyre spruttens brevkasse om klima og miljø. Som introduktion til brevkassen skriver satireskriftet blandt andet:

"Venstres klimaordfører for varm luft i Nyborg Byråd, Søren Svendsen, går seriøst ind for klimaforandringer.

- Jeg kunne f.eks. godt tænke mig, at Socialdemokraterne gik ind for et bedre samarbejdsklima, siger Søren Svendsen."

Det forestående Tour de France cykelløb, der har målstreg ved McDonalds på Storebæltsvej er også et tema, der vendes grundigt i den nye Bæltsprutte. Blandt andet tager journalisterne fat i historien om, at begivenheden vil blive fulgt af flere milliarder seere verden over. Bæltspruttens reportere har nemlig fundet ud af, at det første estimat på 3,5 milliarder tv-seere - halvdelen af jordens befolkning - til begivenheden i Nyborgs udkant var for lavt sat. Bæltsprutten skriver:

"Det viser sig, at det ikke som først annonceret er mere end halvdelen af jordens befolkning, der kan følge Tour de France-feltets opløb på Storebæltsvej. Det var et alt for pessimistisk sjus, lyder det nu fra det lokale tour-kontor. - Gennem det ikke længere eksisterende Kina-udvalg har jeg af Deng Jaxoping - eller hvad han nu hedder - fået kontakt med en fårehyrde i det indre Tibet. Han lover at stille sit storskærms-fjernsyn op, så hans får kan se med, mens han skiller bukkene fra, siger Nyborgs tour-chef Tue Kempf." Bæltsprutten er at finde i førende forretninger på Østfyn fra den 28. november og prisen er skruet på til 80 kroner.

Kom og grin med

Der er lang tradition for, at Bæltspruttens udgivelse markeres med en reception for satirehæftets "ofre" og læsere af Fyens Stiftstidende.

Sidste år flyttede receptionen fra Nyborg Slot til Bastionen, og det gav mulighed for at invitere alle mulige andre med til receptionen.

Sådan bliver det også i år. For 120 kroner kan man komme ind og se showet med underholdning og diverse kåringer - blandt andet uddeles den præstigefulde titel som Årets Sprutte.

Underholdningen ved receptionen er igen langt i hænderne på Arne og André Lundemann og de swingende jazz-musikere fra Kerteminde, Bypass.

Der bliver også fællessange og journalisterne giver en forfriskning, så det hele glider nemmere ned.

Receptionen på Bastionen er altså torsdag den 28. november klokken 17.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nyborg

Mød Gud online

Annonce