Annonce
Lokalavisen Nyborg

Bag disken: Anne-Mette frister sanserne i Vinspecialisten

Anne-Mette Olesen, der er født og opvokset i Nyborg, blev efter 10 år i Aarhus inspireret til at åbne sin egen specialbutik. Foto: Mike Andersen.
Anne-Mette Olesen har i tre år forsynet Nyborgenserne med vin, spiritus, chokolade og vin. Hun har sørget for, at sanselighed og oplevelse er nøgleord, når man besøger butikken.

Nyborg: Bag disken er denne uge blevet inviteret indenfor hos Vinspecialisten på Nørregade. Anne-Mette Olesen er 34 år og overtog butikken for tre år siden.

Oprindeligt havde hun butikken sammen med sin mand, men han måtte træde fra på grund af travlhed på arbejdet. Anne-Mette Olesen har en sund interesse for varerne med hjemmefra, og butikken er resultatet af et ønske om en butik, hvor sanserne kan forkæles.

- Jeg overtog butikken, fordi vi har en stor interesse for mad, vin og god kaffe i mit hjem. Vi kiggede på en kaffebar, men blev så opmærksomme på, at den tidligere ejer ville af med butikken her. Det var en lidt klassisk støvet vinbutik, men vi ville gerne have et lidt mere sanseligt sted, hvor man kan smage vin, kaffe og sidde og hygge sig. Man skulle kunne smage på det, man kan se på hylderne, siger hun.

Annonce

Sanserne i fokus

Når man træder ind i butikken, er det tydeligt at fornemme, at der er lagt meget energi i at skabe en oplevelse. Man kan dufte både te og chokolade, og butikken bugner med forskellige flasker af vin og gin.

Anne-Mette Olesen mener selv, at hun ikke kan konkurrere med for eksempel Føtex om deres priser, men at man får en anden service hos hende.

- Drømmen er, at noget af butikken bliver omdannet til et mini-supermarked med lækre råvarer, som man ikke kan få i supermarkederne i Nyborg. Noget lidt ekstraordinært. Mine kunder efterspørger den slags, fordi de i forvejen køber de ekstra gode vine eller chokolader her. Mine vine koster måske en 20'er mere end i Føtex, men til gengæld får man en bedre oplevelse.

Hendes egen interesse for produkterne er en drivkraft i hendes daglige arbejde, og det skal kunderne kunne mærke. Det er dog ikke kun kunderne i butikken, der får en oplevelse i butikken.

- Jeg ville ikke kunne sælge noget, der ikke sagde mig noget rent personligt. Man lærer at sætte pris på de forskellige ting vi sælger – og får spist alt for meget chokolade, siger Anne-Mette Olesen.

Bag disken

Lokalavisen Nyborg sætter med temaet Handl Lokalt fokus på det lokale handelsliv.

Det sker blandt andet med formatet Bag disken, hvor avisen tager læseren med om bag ved disken i nogle af Nyborgs butikker for at lære personen bag endnu bedre at kende.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce