Annonce
Lokalavisen Nyborg

Bag disken: Klejnsmeden der blev butiksindehaver

Jan Andersen er indehaver af Nyborg Paletten. Foto: Maria Frellesen Pedersen
I Nyborg Paletten møder man Jan Andersen, når man træder ind ad døren. Han har ejet forretningen i knap 20 år.
Annonce

Nyborg: I denne uges Bag Disken skal vi møde 68-årige Jan Andersen, der er indehaver af Nyborg Paletten, der ligger i Mellemgade.

De seneste knap 20 år har han brugt bag disken i sin butik som ene mand - de 15 af dem i Korsgade og de seneste fem i Mellemgade.

Egentlig var det slet ikke Jan Andersens oprindelige plan, at han skulle være butiksindehaver. På uddannelsesbeviset står der nemlig klejnsmed, men da chancen bød sig, sprang han på.

- Min moster havde Bogkælderen, som lå i Korsgade, der hvor Golden Saks ligger i dag. Så da hun skulle på pension, købte jeg forretningen af hende og så er tingene bare gået sin gang siden da. Og nu er jeg i gang på 20. år, fortæller han.

Bag disken

I ugerne 39 til 42 sætter Lokalavisen Nyborg fokus på det lokale handelsliv med temaet Handl Lokalt.

Det sker blandt andet med formatet Bag Disken, hvor avisen tager læseren med om bag ved disken i nogle af Nyborgs butikker for at lære personen bag disken endnu bedre at kende.

Men selv om Jan Andersen har haft sin forretning liggende i Mellemgade i knap fem år, er der stadig kunder, der kan bliver overrasket over, at butikken ligger der, hvor den gør.

- Jeg har flere kunder, der slet ikke er klar over, at jeg ligger her. Det gør også bare, at jeg håber, at der kommer lidt mere gang i gaden, når de skal renovere den. Det er begyndt at hjælpe lidt på det, at der er kommet mere liv i Nørregade, men jeg håber også, at vi kan få noget af det liv hertil, lyder det fra Jan Andersen.

Derudover er indehaveren spændt på, hvad restaureringen af Nyborg Slot kommer til at betyde for byen.

- Det er generelt spændende at se, hvad der sker, når det står færdigt, men jeg håber, at det måske kan generere noget mere handel. Man kan godt mærke, at forbrugerne i dag køber mange ting online, og når man står selv, som jeg gør, er det ikke det hele, man kan finde tid til. Derfor kan man kun købe mine varer fysisk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nyborg

Show med kendte viser

Lokalavisen Nyborg

De brændte chancers kamp

Annonce