Annonce
Lokalavisen Nyborg

Banegårdskatten Allan går viralt

Katten Allan i dyb søvn på sin pude foran 7-Eleven kiosken på Nyborg Banegård. Foto: Tina Bülow van Delft.
En rød kat har fundet ud af, at det er godt at sove til middag i Nyborgs travle banegård. Nu har katten fået sin egen pude med navn - og den er blevet berømt.

Nyborg: Katte går deres egne vegne. Det gælder også katten, der har fået navnet Røde Allan og som er blevet berømt i Nyborg og og på Facebook.

Katten har fået den lidt underlige ide at gå ind på Nyborgs meget travle banegård for at lægge sig på en bænk og tage en middagslur.

Banegården er ekstra travl for tiden, fordi den også huser et corona-testcenter, men de mange mennesker generer tilsyneladende ikke dyret.

Nyborgenseren Morten Hansen er en af dem, der har lagt mærke til Allan, og han har skaffet en flot stribet pude og forsynet den med kattens navn: "Her sover banegårdskatten, Røde Allan", står der på puden, som ligger på en af mest centrale bænke lige foran 7-Eleven kiosken.

Morten Hansen har også taget billeder og en video af puden og lagt det ud på Facebook.

Stiftstidendes reporter tog lørdag formiddag til banegården i håb om at se katten ligge på puden og hygge sig, mens de rejsende haster forbi, og en stribe mennesker står i kø for at få en coronatest.

Men der var ingen kat. Kun puden.

Det fik journalisten til at blive mistænksom: Er der overhovedet en kat, eller er det hele bare et mediestunt?

Der skulle dog ikke ledes længe på Facebook, før et billede af banegårdskatten på puden dukkede op.  Det var et billede taget af en anden nyborgenser, Tina Bülow van Delft, og i øvrigt delt af Morten Hansen.

Senere er der dukket flere billeder op af den populære kat.

Morten Hansen oplyser, at han er blevet kontaktet af DSB, som også vil skrive historien om Røde Allan.

På Facebook skriver han:

"Har skrevet til dem (DSB, red.), at Allan har en kærlig familie, der passer den godt, men at Allan hver dag sover sine middagslure på sin elskede Nyborg Banegård, og at den har mange fans i Nyborg".


Har skrevet til dem (DSB, red.), at Allan har en kærlig familie, der passer den godt, men at Allan hver dag sover sine middagslure på sin elskede Nyborg Banegård, og at den har mange fans i Nyborg

Morten Hansens besked til DSB om banegårdskatten Røde Allan
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce