Annonce
Lokalavisen Nyborg

Bang & Olufsen forlader Nyborg: Byens sidste tv-og radioforhandler flytter til Odense

Torben Nielsen, indehaver Bang & Olufsen i Nyborg, flytter forretningen til Odense, mens han skal finde nogle nye udlejere til lokalerne på Korsgade. Foto: Louise Holmgaard Nielsen
I 23 år har 49-årige Torben Nielsen drevet Bang & Olufsen i Nyborg. Nu lukker butikken, og alt inventaret flytter til et nyt stort oplevelseshus i Odense til sommer, mens Torben Nielsen skal finde nye lejere til lokalerne på Korsgade.

Nyborg: Butikken på Korsgade har været i familiens eje siden 1975, men nu flytter Bang & Olufsen til Odense til et nyt stort oplevelsescenter, og butikken i Nyborg lukker til sommer.

Torben Nielsen, indehaver af butikken i Nyborg, har længe haft en dialog med Bjarne Døi, indehaver af Bang & Olufsen i Odense, og Heino Østergaard, som har Bang & Olufsen i Silkeborg, og nu er det blevet tid at prøve kræfter med et stort oplevelseshus på Flakhaven i Odense.

Butikken i Nyborg er blevet for lille til de store tv-formater, og lokalerne er blevet forældede til det, som Bang & Olufsen gerne vil i fremtiden.

- Volumen skal være større i dag. Fjernsyn er jo store, og vi har ikke plads til alle de produkter i butikken, som vi gerne vil vise vores kunder, fortæller Torben Nielsen og fortsætter:

- Det bliver for dyrt at vedligeholde. Vi skal være to mand i Nyborg, og vi skal bygge butikken om for mange penge, så det er ikke rentabelt i længden, fortæller Torben Nielsen.

Det er ikke fordi, at det går dårligt for butikken i Nyborg. Tværtimod. Omsætningen er stigende.

- Men fordi skærmene bliver større, og der ikke er plads til det i butikken, så er det naturligt at lave en stor butik på Fyn, som dækker det hele, forklarer Torben Nielsen.

Annonce

Sådan er udviklingen

I takt med større krav til plads og volume er lukningen af butikken i Nyborg en del af den udvikling, som Bang & Olufsen er inde i, fortæller Torben Nielsen.

- På et tidspunkt var vi 300 butikker, nu er vi 30 tilbage. Kunderne forventer, at vi kan vise alle produkterne frem. Vi skal være specialister, så det giver færre butikker og større volume. Det kræver meget af vores montører, og det duer ikke, at vi ikke har nok flow i det, uddyber han.

Torben Nielsen vil pendle frem og tilbage fra Nyborg til Odense, og det gør, at han stadig kan servicere sine kunder i Nyborg, forsikrer han. En del af deres forretning er nemlig at køre ud til kunderne for at finde den rigtige løsning til deres hjem.

Annonce

Startede i butikken som barn

Torben Nielsen startede med at arbejde i sine forældres radio/tv-forretning i Nyborg, hvorefter hans interesse for radio og tv blev formet. I skoletiden havde han fritidsjob i forældrenes forretning, hvor han arbejdede med salg, levering og montering.

Han startede i butikken på Korsgade i 1997, efter fem år i Fredericia, og generationsskiftet begyndte året efter.

Torben Nielsen meldte tidligere ud på Facebook, at han skulle stå for den daglige drift af den nye Bang & Olufsen i Odense, og lykønskningerne er strømmet ind lige siden.

Men selvom butikken lukker efter mange år i Nyborg, så er Torben Nielsen glad og spændt på de nye eventyr i Odense.

- Hvis håndværkerne, materialerne og tilladelserne går som de skal, så åbner vi inde i Odense den 1. juni, og så lukker vi butikken i Nyborg samtidig med, fortæller Torben Nielsen.

Torben Nielsen ejer bygningen på Korsgade, og han leder nu efter nye lejere, som kan overtage lejemålet til sommer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce