Annonce
Lokalavisen Nyborg

Bastionen er klar til være et kulturhus igen: - Lige nu er der faktisk flere i huset, end der plejer

Bastionen er holdt lukket siden december. Når stedet åbner dørene 6. maj, regner leder Tue Fabricius med, at det kommer til at foregå som under sidste efterår plus coronapas. Arkivfoto: Kasper Riggelsen
På Bastionen sigter man lige nu efter at åbne dørene den 6. maj. Lederen af kulturhuset, Tue Fabricius, glæder sig til at kunne byde besøgende indenfor igen, men der kommer til at gå nogle måneder, inden Bastionen kører på fuldt blus igen.

Nyborg: Der begynder så småt at være genåbning i forårsluften.

Senest har barer, caféer og restauranter fået lov til igen at servicere kunder, og det gør ikke forventningsglæden mindre for dem, der må vente med at åbne igen lidt endnu.

En, der falder under den kategori, er lederen af kulturhuset Bastionen, Tue Fabricius. De har ikke budt folk indenfor til koncerter og shows siden december, men som det ser ud lige, vil der fra 6. maj igen være liv i Bastionen.

Kulturhuset har dog ikke stået tomt. Det er nemlig blevet brugt som kviktest-center.

- Lige nu er der faktisk flere mennesker i huset, end der plejer at være. Der kommer daglig mellem 500 og 1.000 mennesker forbi og får en pind i næsen, men vi er jo vant til, at folk får en pind i øret hos os. Vi glæder os til, at det vender tilbage, joker Tue Fabricius.

Maks 230

Besøgende kommer selvfølgelig til at skulle bære mundbind, og der skal holdes en afstand på en meter mellem grupper af mennesker. Man må altså gerne sidde skulder mod skulder sammen med dem, man ankom til stedet med.

- Vi har også været nødt til at reducere antallet af pladser til de enkelte arrangementer. Når vi åbner, vil der derfor maksimalt være plads til 230 personer, forklarer Tue Fabricius og nævner, at der til sammenligning er plads til 800 under normale omstændigheder.


Vi regner med, at vores aktiviteter kan afvikles fuldstændig normalt fra september af.

Tue Fabricius, leder


Til gengæld kommer besøgende til at et kulturhus, der har fået en makeover under nedlukningen.

- Vi har blandt andet lavet et helt nyt indgangsparti, og så har vores lager og opmagasineringslokaler fået den helt store tur. Vi har også installeret en masse kabler, så vi kan livestreame borgermøder og andre events. Det bliver enestående i Danmark, at vi får de muligheder, siger Tue Fabricius.

Annonce

Plads i programmet

Mange af de shows og arrangementer, der skulle have været afholdt tidligere på året, er blevet skubbet ud i fremtiden, så man er sikker på, de kan blive afholdt.

Derfor er programmet for efteråret 2022 godt fyldt ud allerede nu - for ikke at tale om programmet for det kommende efterår.

Visse genrer har det dog ikke været muligt at finde datoer til endnu.

- Komikere prøver som regel deres materiale af på mindre steder, når de laver deres store show. Det har de ikke kunnet gøre under corona, så de store comedy shows er udskudt, indtil de kan udvikles færdig, forklarer Tue Fabricius.

Billedet her er fra et borgermøde i december. De vil for fremtiden kunne livestreames, så borgere kan se med hjemmefra, siger Tue Fabricius. Arkivfoto: Christian Nordholt

Når han ser på billetsalget, tyder det på, at den senere tids meldinger om vacciner og genåbninger har givet flere lyst til igen at komme på Bastionen.

På grund af coronausikkerheden er der planlagt færre arrangementer end normalt for den kommende tid. Tue Fabricius håber dog på, at hullerne i programmet op til sommerferien kan blive fyldt ud.

Annonce

Normalt til september

Selvom genåbningen er lige om døren, har Tue Fabricius endnu ikke fået at vide, præcis hvilke retningslinjer, som Bastionen og dets gæster kommer til at skulle følge.

- Men vi går ud fra, at det kommer til at foregå ligesom i efteråret med den tilføjelse, at man nu skal have coronapas, siger han.

Han håber, at man senere på året kan lægge mundbind og coronapas bag sig.

- Vi regner med, at vores aktiviteter kan afvikles fuldstændig normalt fra september af, siger Tue Fabricius.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nyborg

Tappenstreg med smagsprøver

Annonce