Annonce
Lokalavisen Nyborg

Bedemanden breder sig

Karsten Ottesen sprang ind i bedemandsbranchen for omkring ti år siden efter en karriere i byggebranchen, men det ser ud til at køre for ham. Ikke bare på Ørbæk-kanten - for der er også aktiviteter i Jylland og planer på Sjælland. Foto: Mogens Rasmussen.
Karsten Ottesen fra Ørbæk sprang nærmest i blinde fra byggebranchen til jobbet som bedemand. Men han landede på benene og forretningen spreder sig til både Jylland og Sjælland
Annonce

Ørbæk: Karsten Ottesen fra Ørbæk arbejdede i mange år i byggebranchen. Uden en egentlig uddannelse havde han arbejdet som maler, han var konsulent og han nåede at blive leder af malerafdelingen i et stort Odense-firma.

Men pludselig en dag fik han tanken: Jeg vil være bedemand.

Han har selv tidligere beskrevet det sådan i en artikel i avisen: En vintermorgen i sludvejr på vej til jobbet i Odense fik jeg et billede af sig selv og en rustvogn.

På det tidspunkt var Karsten Ottesen midt i halvtredserne og havde ingen som helst kontakt med faget, hvor døden er med hver eneste dag. Ingen onkel eller fætter, der var bedemand eller noget som helst i den retning. Han havde bare fået en uimodståelig lyst til at prøve mulighederne af, og var klar til at kaste sig ud i det.

- Så jeg vidste, at det var det, jeg skulle prøve. Jeg har flere gange i livet foretaget store skift. Jeg er ikke bange for at springe ud i noget nyt.

Det er ti år siden, og hvis Karsten Ottesen kigger i rustvognens bagspejl, kan han se, at det er lykkedes.

Og det var ellers ikke fordi, han følte sig velkommen hos de etablerede bedemænd:

- Jeg kunne ikke få nogen uddannelsesplads. De ville ikke tage mig ind, siger Karsten Ottesen, der i det hele taget oplevede branchen som en loge, der passer godt på sig selv.

Billetten til jobbet i det sorte tøj blev en kontakt med Begravelsesforretningen Munk & Rosenfeldt i Middelfart, som tog ham ind i oplæring i en periode, indtil han var flyvefærdig selv.

Annonce

Jylland og Sjælland

Han begyndte i øvrigt også med lidt af et benspænd til sig selv, for bedemandsforretningen åbnedei privaten på Assensvej i udkanten i Ørbæk - nærmest overfor den eksisterende, lokale bedemandsforretning.

Karsten Ottesen driver i dag sin forretning fra et lille lokale på Hovedgaden i Ørbæk, og det er stille og roligt vokset for ham. Hans kone, Lise, arbejder med i virksomheden, og det samme gør hendes søn. Bedemandsforretningen har stadig sit udgangspunkt i Ørbæk, men Ullerslev og Nordfyn har også udviklet sig som en slags hjemmebane for bedemanden fra Ørbæk.

Sammen med det internetbaserede bedemandsfirma, Bedre Begravelse, står Ørbæk-forretningen for en række begravelser og bisættelser i Syd- og Sønderjylland, og inden længe kører rustvognen også over Storebæltsbroen - hvor Karsten Ottesen ser muligheder i Slagelse-området.

Annonce

Havkat

Karsten Ottesen kom altså ind i bedemandsbranchen uden ligefrem at blive budt velkommen af de etablerede bedemænd, og han er fortsat med at være lidt af en havkat i hyttefadet i den traditionsbundne branche.

Han har blandt andet siden starten af forretningen indført et koncept med fuld åbenhed for kunderne.

- På min hjemmeside kan man se de forskellige ydelser og priserne, og på den måde kan kunderne nærmest selv sætte begravelsen sammen, siger Karsten Ottosen, der mener at visse kolleger - måske for ikke at belaste de pårørende til en afdød for meget - træffer en række standardvalg for kunderne.
Dette princip om valg på alle hylder er ført helt ud i Bedre Begravelses hjemmeside, hvor kunden på en webside kan sammensætte ydelserne til en begravelse på nøjagtig samme måde som man i øvrigt køber varer via nettet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce