Annonce
Lokalavisen Nyborg

Black friday med køkultur: Det er butikkernes ansvar at overholde retningslinjerne

Inden længe venter julehandlen. Her bliver gågaderne ensrettet, så færrest mulige mennesker krydser hinandens veje. Arkivfoto: Kasper Riggelsen.
Lige om hjørnet venter flere store handelsdage - det er dog op til butikkerne selv, at alle retningslinjer bliver overholdt.
Annonce

Nyborg: Normalt vil gaderne summe af liv, gule tilbudsskilte i vinduerne vil markere, at man kan være heldig at fange et godt tilbud eller to og nogle havde måske også planlagt at skulle købe julegaver lige netop den dag, hvor alle de gode tilbud kom på gaden.

Fredag den 27. november er der black friday, men dagen bliver formentlig anderledes i år, end den normalt ville være.

På grund af corona har Nyborg Handelsstandsforening været nødt til at gøre butikkerne opmærksomme på, at det er dem, der har ansvaret for, at der ikke er for mange mennesker, der stimler sammen på for lidt plads, når de store handelsdage finder sted.


Vi ser generelt, at butikkerne i forvejen har godt styr på masker, afstand og afspritning, så vi er ikke så nervøse for, at det er dem, der har ansvaret.

Ulrik Nielsen, formand for Nyborg Handelsstandsforening


- Det er op til butikkerne selv, om de holder black friday eller ej. Men hvis de vælger at gøre det, er det også deres ansvar, at der ikke er for mange kunder i butikken ad gangen, siger Ulrik Nielsen, formand for Nyborg Handelsstandsforening og fortsætter:

- Vi ser generelt, at butikkerne i forvejen har godt styr på masker, afstand og afspritning, så vi er ikke så nervøse for, at det er dem, der har ansvaret.

Men selv om handelsstandsforeningen har givet butikkerne ansvaret for den store menneskemængde, der eventuelt måtte opstå, når de gode tilbud lokker, har man besluttet, at lave en ordning for køkulturen.

Skulle der opstå kø ude foran butikkerne, gør formanden opmærksom på, at køen skal bevæge sig langs husmuren i stedet for tværs over gaden, så man støder på færrest mulige mennesker.

Derudover bliver der sat flere klistermærker op på selve gågaden, der minder folk om at holde afstand.

Annonce

Fokus på julehandel

Udover et øget fokus på handlen black friday, har handelsstandsforeningen allerede nu besluttet sig for, at der i december måned skal laves markeringer på gågaden, som skal være med til at ensrette gaden.

Det vil hjælpe folk til at holde afstand, når julehandlen først sætter ind. Sammen med markeringerne på gågaden vil der blive opsat plakater, der skal være med til at huske på, at man skal holde til højre, spritte af og holde afstand.

- Vi er meget opmærksomme på, at folk ikke skal stimle sammen i for store mængder. Derfor kommer vores såkaldte corona-politi også til at være på gaden i julen, så de kan være med til at minde om, at man skal holde afstand, lyder det fra Ulrik Nielsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nyborg

Nytårskoncert aflyst

Lokalavisen Nyborg

Hækl Ærøske badehuse

Annonce