Annonce
Lokalavisen Nyborg

Brian er leder af Frivillighuset Nyborg: - Jeg kan bedre lide at bruge ord som fællesskab i vores arbejde

Frivilligcenter Nyborg er foreningernes forening og kan hjælpe foreninger i hele Nyborg Kommune med for eksempel at finde frivillige eller hjælpe med andre praktiske ting. Brian Lindskov Larsen håber, at flere i fremtiden vil gøre brug af dem. Foto: Louise Holmgaard Nielsen
Den 1. december 2020 overtog Brian Lindskov Larsen jobbet som leder af Frivilligcenter Nyborg med et ønske om, at de skulle vise de muskler, de har.

Nyborg: Og det har de gjort, fortæller Brian Lindskov Larsen, når han ser tilbage på det seneste år, hvor han har været leder af Frivilligcenter Nyborg.

Hans ambitioner var klare. Stabilisere centret, så det blev et sted, folk vidste var der og ville opsøge, og så mere synlighed og flere aktiviteter i fremtiden.

Det første har han gennemført blandt andet ved at få lavet Den Sociale Vejviser med Nyborg Kommune, som kan findes på frivilligcentrets hjemmeside. Det er en guide til stort set alle sociale arrangementer i Nyborg Kommune for både mænd, kvinder, børn, unge ældre, sårbare og ensomme.

Annonce

Det andet er et projekt, de nok aldrig bliver helt færdige med.

En af de største udfordringer, de stod overfor, var nemlig, at flere ikke vidste, de eksisterede, men nu og særligt her op til jul har de haft travlt på Kgs. Bastionsvej 2.

- Vi har fået dejligt travlt, og folk har opdaget, at vi er her. Vi løser helt basale foreningsting som grafik for foreninger, hjælper dem med at printe og hjælper med synlighed på de sociale medier. Vi kan også hjælpe med bestyrelsesarbejde, fundraising, hvordan de finder nye frivillige, og hvordan holder de fast på dem, fortæller Brian Lindskov Larsen, som elsker det job, han landede i den 1. december sidste år.

Vi har et frivilligcenter, som faktisk har nogle muskler, fordi vi 37 timer om ugen beskæftiger os med frivillighedsliv og foreningsliv.

Brian Lindskov Larsen, leder af Frivilligcenter Nyborg

Fra kultur-Brian til frivillig-Brian

Brian Lindskov Larsen har i flere år arbejdet med frivillige, men før det var det kulturen, der trak.

- Frivillighed er jo blevet mit fag. Jeg var oprindelig Kultur-Brian, og så fik jeg en stilling som konsulent hos Ungdommens Røde Kors, hvor jeg var i seks år, fortæller han.

I sit nye arbejde har han fundet ud af en meget væsentlig ting. Det er, at fællesskab er det vigtigste, når man snakker om frivillighed.

Om Brian Lindskov Larsen og Frivilligcenter Nyborg

Brian Lindskov Larsen er 50 år.

Han bor i Odense.

Han har tidligere arbejdet som konsulent i Ungdommens Røde Kors, hvor han var ansvarlig for Nyborg Kommune.

Frivilligcenter Nyborg er en NGO, så de er hverken ejet af staten eller kommunen, men de er primært offentligt finansieret.

De er foreningernes forening, og er sat i verden for at støtte, udvikle og fremme frivilligheden og alle typer af foreningsliv i hele kommunen.

I 2022 øger frivilligcenteret kapaciteten med en projektmedarbejder på 10 timer, som de får fra januar.

- Jeg kan snart bedre lide at bruge ord som fællesskab i vores arbejde her. Der er faktisk flere deltagere i Nyborg, hvor der ikke er nogle, der skelner mellem, hvem der er bruger, og hvem der er frivillig, eller hvem der er afsender og modtager. Der gør man tingene sammen, siger han.

Et nyt ord Brian Lindskov Larsen netop har lært er deltagerskab. Altså at skabe et rum for deltagelse, og det er meget dækkende, synes han.

- Nogle har flere ressourcer end andre, men man gør tingene sammen, fortæller han.

Annonce

Langt i Nyborg by

Frivilligcenter Nyborg er foreningernes forening, og det budskab har de det seneste år fået meget godt igennem i Nyborg, men de har et håb om at komme længere udover bygrænsen.

- Vi er kommet langt særligt i Nyborg by. Her er foreningerne blevet gode til at bruge os, men vi mangler stadig at komme ud over Nyborg by og ud til satellitbyerne primært Ullerslev og Ørbæk men også de mindre byer, fortæller Brian Lindskov Larsen og uddyber:

- Der er jo også et foreningsliv, og jeg kører gerne ud, men man kan godt mærke, det ikke er så nemt med den afstand.

Annonce

Viser musklerne

Frivilligcentret vil også gerne være med til at starte forskellige arrangementer i fremtiden, som folk så kan gribe og udvikle i eget regi. På den måde kan de vise, hvad de rent faktisk kan.

- Vi har et frivilligcenter, som faktisk har nogle muskler, fordi vi 37 timer om ugen beskæftiger os med frivillighedsliv og foreningsliv. Vi kan hjælpe folk i gang, og vi kan også sparke til en bold og se, om der er nogle, der vil spille med, fortæller Brian Lindskov Larsen.

Derfor er målet for næste år også at vise musklerne endnu mere og vise resten af kommunen, at Frivilligcenter Nyborg er der.

Annonce
Lokalavisen Nyborg

700 frivillige til Tour de France i Nyborg: Alle har mulighed for at være med

Annonce
Lokalavisen Nyborg

Fem fyraftener med brandvarm historie

Annonce
Lokalavisen Nyborg

Gratis tilbud om hjælp til matematik: Ny matematikcafé åbner på Nyborg Gymnasium

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nyborg

Arne og Lotte Nielsen flyttede til Tårup for over 50 år siden: - Når der er noget, der går godt, så tiltrækker det

Lokalavisen Nyborg

Nu afvikles Nytårskoncerten endelig - men kun for 500 personer

Lokalavisen Nyborg

Bager Gertz har fået en overhaling: Hyggebelysning og træpaneler skal fremme caféstemningen

Lokalavisen Nyborg

Landporten næsten så god som ny

Lokalavisen Nyborg

Friskole får 1,3 millioner kroner: Nyt aktivitetshus skal skabe liv i lille landsby

Lokalavisen Nyborg

Lundes liv i musik: Det begyndte med Benny Goodman

Lokalavisen Nyborg

Nyt parti åbner kontor i Nyborg

Annonce