Annonce
Lokalavisen Nyborg

Bua masserer igennem tykt og tyndt

Prathumwan Dakhom Ring, der helst vil kaldes Bua, elsker at arbejde - selv når der kommer en pandemi, lader hun sig ikke stoppe. Foto: Kristian Duch
Thailandske Prathumwan Dakhom Ring har været massør i Nyborg i fire år. Med en forkærlighed for arbejde kan hun arbejde under næsten alle vilkår - selv under coronavirus.
Annonce

Nyborg: Prathumwan Dakhom Ring - for de fleste nok bedst kendt som Bua - har i år haft sin massageklinik Baan Bua Wellness på Nørregade i Nyborg i fire år.

Tilbage i 2013 valgte 44-årige Bua at slå sig ned i Nyborg sammen med sin mand, og lige siden 2016 har hun gladeligt givet gode råd og massage til ømme muskler og led - selv imens coronavirussen raser.

Annonce

Massør på verdensplan

Bua har arbejdet med massage siden 2008, hvor hendes storesøster i hjembyen Khon Khen i det nordøstlige Thailand introducerede hende for faget.

Inden Bua kastede sig over massagen, boede hun i Taiwan, hvor hun knoklede på lange 12-timersvagter på en IT-fabrik. Derfor var en uddannelse som massør et kærkomment nyt kapitel for arbejdsomme Bua, der under de skrappe fabrikslamper var begyndt at få øjenproblemer.

Selv om Bua mærker savnet til sin familie og 21-årige søn i Thailand, er hun glad for sit liv og arbejde i Danmark.

Og så har Bua udviklet sin egen teori om muskelproblemer - hun er nemlig overbevist om, at danskerne bliver ømme, når de spænder musklerne for meget i det kolde danske klima.

Annonce

Faste kunder i butikken

For Bua er det meget vigtigt at give en god oplevelse, når hendes kunder lægger vejen forbi klinikken til massage i højt humør og for folk i alle aldre - helt fra tre til 91 år, forsikrer hun.

Og den gode service er noget, folk bemærker. Bua har nemlig mange faste kunder - endda hele familier - der er kommet fast i massageklinikken, lige siden den åbnede tilbage i 2016.

Bua (t.v.) og Jane Rusbjerg (t.h.) fortæller, at de hos Baan Bua Wellness går op i professionalisme og godt humør. Foto: Kristian Duch

Derfor var det en trist nyhed, da coronavirussen meldte sin ankomst, og Bua måtte lukke massageklinikken ned for besøgende.


Inden Bua kastede sig over massagen, boede hun i Taiwan, hvor hun knoklede på lange 12-timersvagter på en IT-fabrik. Derfor var en uddannelse som massør et kærkomment nyt kapitel for arbejdsomme Bua, der under de skrappe fabrikslamper var begyndt at få øjenproblemer.

Uddrag fra artiklen


Men krisen satte ikke en stopper for Buas forretning. Lige så snart der igen faldt lidt mere ro på situationen, stod hun klar med masker og sprit - for Bua kan sagtens massere under pandemien, så længe hun har sine værnemidler i orden.

Annonce

Fordomme om thaimassage

Med søde kunder, højt humør, gode venner og bonusfamilie, har Bua ikke mange klagepunkter over sit liv i Nyborg.

Alligevel er der en særlig udfordring, Bua møder i sit arbejde som thaimassør. Nemlig fordomme.

I en massageklinik, hvor man værner om tryghed og professionalisme, kommer det nemlig nogle gange bag på Bua og hendes kolleger, når mænd henvender sig i klinikken med andre formål end massage - fordi thailandske kvinder desværre ofte sættes i en bestemt bås, forklarer Bua.

Der går dog længere imellem den type henvendelser nu, forklarer Buas kollega, Jane Rusbjerg - naboerne nede ad Nørregade hjælper nemlig gerne med at holde øje, så der ikke opstår problemer i klinikken, understreger hun.

På grund af ubehagelige oplevelser, tilbyder Baan Bua Wellness derfor ikke massage til personer, der kommer direkte fra gaden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce