Annonce
Lokalavisen Nyborg

Byrådspolitikeren med de mange kasketter - nu også som model

Senest har Martin Stenmann stået model som Pontius Pilatus, der korsfæster Jesus. Foto: Jim Lyngvild
Byrådspolitikeren Martin Stenmann (S) har stået model for Jim Lyngvild flere gange - både med og uden tøj på. For ham er det vigtigt, at en byrådspolitker også kan have et naturligt forhold til sin krop.
Annonce

Nyborg: Byrådspolitiker. Tennisspiller. Skolelærer. Model. Tidligere medlem af Danmarks Lærerforening. På trods af sine kun 39 år har Martin Stenmann mange forskellige kasketter, han kan tage på hver dag. Senest i rækken er modelkasketten. Han er nemlig en af de modeller, som Jim Lyngvild har brugt til sine mange værker den seneste tid. Siden januar 2019 har Martin Stenmann stået model for kunstneren cirka seks gang - både med og uden tøj på.

Inden året er omme, håber politikeren dog at kunne tilføje endnu en kasket til samlingen. Nemlig som forfatter. Egentlig var det meningen, at foråret 2020 skulle være brugt på at gå Caminoen, men på grund af coronakrisen, endte Martin Stenmann med at bruge tiden på at færdiggøre manuskriptet til sin selvbiografi.


Den kommer primært til at handle om nogle psykiske vanskeligheder, jeg har haft gennem livet - hvordan man mister fodfæstet og vender tilbage igen. Det at finde meningen med tilværelsen har været utrolig vigtigt for mig.

Martin Stenmann (S), byrådspolitiker


Selv om den kommende forfatter endnu ikke er klar til at afsløre, præcis hvad bogen handler om, vil han alligevel godt løfte sløret for de gennemgående temaer.

Martin Stenmann stod model for kunstneren første gang i januar 2019. Foto: Jim Lyngvild

- Den kommer primært til at handle om nogle psykiske vanskeligheder, jeg har haft gennem livet - hvordan man mister fodfæstet og vender tilbage igen. Det at finde meningen med tilværelsen har været utrolig vigtigt for mig.

Annonce

Model for Jim Lyngvild

At finde meningen med tilværelsen er noget, som Martin Stenmann har fokuseret en del på gennem spiritualiteten. Derfor var han heller ikke i tvivl om, at han gerne ville være med til at sprede næstekærlighedsbudskabet gennem bibelske motiver på Jim Lyngvilds billeder, selv om det måske ikke er normalen for en byrådspolitiker at optræde på den type kunstværker.

Martin Stenmann

  • 39 år.
  • Sidder i byrådet for Socialdemokratiet. Han blev valgt ind ved valget i 2013.
  • Gik ind i kampen om borgmesterposten efter kommunalvalget i 2017, men fik den ikke.
  • Underviser på Birkhovedskolen.
  • Opvokset i Langå, men bor i dag i Nyborg.
  • Har sønnen Noah 13 år og datteren Shannon på 22 år.
  • Har indtil april været kredsstyrelsesmedlem i Danmarks Lærerforening.

- Jeg er den type, der får endnu mere lyst til at gøre ting, hvis folk ikke mener, jeg bør gøre det. Og hvis jeg ikke havde været politiker, havde der sikkert ikke været nogen reaktion på min medvirken på billederne, siger Martin Stenmann og fortsætter:

- Nogle vil måske vrænge på næsen over billederne, men jeg har ikke valgt at være model for Jim Lyngvild for at skabe en debat. Jeg tror hverken, at jeg vinder eller taber vælgere på det, men efterfølgende er det gået op for mig, at der ligger et politisk statement i billederne. Hvorfor skulle et byrådsmedlem ikke have et naturligt forhold til sin krop? Det har jeg - og det bør andre også have.

Annonce

Ikke unaturligt at være model

Selv om Martin Stenmann ikke havde prøvet at være model, før han stod foran kameraet i januar 2019, var det ikke noget, der faldt ham unaturligt. Gennem sin barn- og ungdom har byrådspolitikeren nemlig både spillet teater og gået til sang.

Derudover har han også flere gange bevæget sig rundt i Nyborg midtby udklædt som Christian den 2.

- Jeg nyder at formidle historier gennem skuespil, så da jeg så, at man dengang ledte efter en, der kunne være Christian den 2., slog jeg til med det samme - og så ledte de efter en, der lignede mig på en prik.

Martin Stenmann synes, det er fedt at være en del af den kreative proces i skabelsen af billederne. Foto: Jim Lyngvild

Interessen for udklædning betyder også, at Martin Stenmann allerede har stillet op for Jim Lyngvild i flere forskellige kostumer. Indtil videre har han blandt andet været Valdemar Sejr, Adam, guden for frugtbarhed, Frej og senest Pontius Pilatus, der korsfæster Jesus.

Hvis det står til politikeren, er han mere end villig til at stå model på flere af kunstnerens værker i fremtiden.

- Det er fedt at være en del af den kreative proces, det er. Jeg er meget mere end en skolelærer eller en byrådspolitiker. Og derfor vælger jeg at stille op som model til den type billeder, og derfor ser jeg heller ikke noget problem i det. Det ville være en anden sag, hvis jeg lagde letpåklædte billeder af mig selv på nettet, hvor der ikke var nogen dybere mening med det, lyder det fra Martin Stenmann.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce